想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

流產後 hcg 幾時回復正常呢, 通常幾多日先會去返零?

如果只有組織殘留在子宮, hcg level 會正事嗎?

Thank you!!

公爵府

大約1個月, 當時我係自然流產, 每星期要返醫院抽血, 抽成4次, 指數會慢慢低。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大約 2-4星期回覆正常.

祝早日康復

男爵府

好媽媽勳章

Thank you Honey and miffymiffy!!!

嘩, 原來要咁耐, 吾怪得之頭先用綠d仲有線.

別墅

purplekk, 記得我嗎? 發生什麼事

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

purplekk,

你點呀??而家返左屋企休息呀?
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

好媽媽勳章

記得呀, 你今日出報告希望你同bb冇事啦!!

本來10月9日先有報告, 但醫院10月5日打黎話 hcg 指數冇升冇趺, 可能係宮外孕,叫我今晚 12 點後禁食, 可能要即做手術.

10月6日返去, hcg levels 只有 25 (Oct-1) 同 26 (Oct-3);宮外孕機會吾大. 醫生話個胎可能出血時已流走咗.

雖然又流產, 但我同老公都話係不幸中既大幸, 真感謝 神.

原帖由 晴2010 於 09-10-7 20:59 發表
purplekk, 記得我嗎? 發生什麼事

男爵府

好媽媽勳章

我返咗屋企啦, 而家等第三次抽血報告.

我冇肚痛啦, 禽日流咗d啡, 希望快d流清後再努力.

好多謝你關心呀!!

原帖由 bebu123 於 09-10-7 21:00 發表
purplekk,

你點呀??而家返左屋企休息呀?

別墅

PURPLEKK,

我禽日無覆診呀! 件事係咁架!

我10月4日流血(好似M咁樣), 10月5日去咗PW睇急症, 但醫生無幫我即時抽血或轉介婦科到做u/s, 只係幫我做咗好簡單既CHECKING(襟下肚有無痛), 又無比假紙我休息, 亦沒有藥食, 跟住就叫我12號返去婦科到再CHECK. 10月4-5-6-7號都流咗好多血(M一樣), 今日重有少少, 一直我都只係係私家抽過一次血. 個HCG得400幾. 政府個邊, 真係咩都無幫我做. 只叫我等到12號. 其實我依架都唔知點樣架!

只係間唔中腰側有D扯痛, 我有同急症醫生講. 佢話流緊血都會有咁樣情況發生wo. 依幾日都痛呀. 去vv時都痛.

別墅

purplekk,

請保重呀!!!多d休息.

男爵府

回覆 2# 晴2010 的文章

點解唔睇私家...佢會即刻照...

男爵府

好媽媽勳章

我同你case 真係好似, 好明白你感受!

你流咁多血似流產呀, 你去睇多次婦科睇吓仲有冇殘留同 check 吓個 hcg 有冇趺. 如果你想即日知驗血結果(吾洗經診所咁耐), 我有資料.

我今日冇血啦, 但明日會搵中醫清吓 tim.

原帖由 晴2010 於 09-10-8 13:38 發表
PURPLEKK,

我10月4日流血(好似M咁樣), 10月5日去咗PW睇急症, 但醫生無幫我即時抽血或轉介婦科到做u/s, 只係幫我做咗好簡單既CHECKING(襟下肚有無痛), 又無比假紙我休息, 亦沒有藥食, ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 晴2010 於 09-10-8 13:38 發表
PURPLEKK,

我10月4日流血(好似M咁樣), 10月5日去咗PW睇急症, 但醫生無幫我即時抽血或轉介婦科到做u/s, 只係幫我做咗好簡單既CHECKING(襟下肚有無痛), 又無比假紙我休息, 亦沒有藥食, ...

正常急症應該同你陰超, 照下個胎係咪度.

咁你有無去睇私家 ?

男爵府

好媽媽勳章

係呀, 我上次急症室叫我留尿驗孕, 係 +'ve 後就照陰照

原帖由 miffymiffy 於 09-10-8 14:36 發表

正常急症應該同你陰超, 照下個胎係咪度.

咁你有無去睇私家 ?

男爵府

你最好盡快去睇私家婦科醫生, 政府醫院真係信唔過
原帖由 晴2010 於 8-10-2009 13:38 發表
PURPLEKK,

別墅

其實我都唔係好清楚政府個做法. 我見好多SISTER遇到依D case, 醫生都會安排馬上留院觀察ga & u/s. 政府個醫生只講咗一句, 個胎重細, 照唔到都唔奇.

無ar, 佢連留尿都無叫.我只係同佢講我有咗. 佢都相信, 佢都無問我law醫生証明睇tim ar.

我開始越黎越驚tim, 早知去返私家覆診la.

別墅

原帖由 purplekk 於 09-10-8 14:25 發表
我同你case 真係好似, 好明白你感受!

你流咁多血似流產呀, 你去睇多次婦科睇吓仲有冇殘留同 check 吓個 hcg 有冇趺. 如果你想即日知驗血結果(吾洗經診所咁耐), 我有資料.

我今日冇血啦, 但明日會搵中醫清吓 tim.

...

好呀. 你比個驗血資料我呀, 我聽日去再check下. thanks

男爵府

好媽媽勳章

pm 咗你啦

原帖由 晴2010 於 09-10-8 15:00 發表

好呀. 你比個驗血資料我呀, 我聽日去再check下. thanks

男爵府

好媽媽勳章

你醫院d醫生好求其呀

去私家 check 多次呀

原帖由 晴2010 於 09-10-8 14:48 發表
其實我都唔係好清楚政府個做法. 我見好多SISTER遇到依D case, 醫生都會安排馬上留院觀察ga & u/s. 政府個醫生只講咗一句, 個胎重細, 照唔到都唔奇.

無ar, 佢連留尿都無叫.我只係同佢講我有咗. 佢都相信, 佢都無問 ...

別墅

原帖由 purplekk 於 09-10-8 15:08 發表
你醫院d醫生好求其呀

去私家 check 多次呀

其實私家個個都係, 我驗完血, 都係7-8日後先叫我再照, 但個刻佢又懷疑我宮外孕wo. 都唔知佢地都點.

首頁

尾頁

跳至