跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我正諗緊買唔買網床比bb好, 請問大家有無買網床? 買甚麼牌子? 好唔好用?

男爵府

我朋友比咗張舊嘅CHICCO網床比我。我就覺得需要啦,因為好多時得工人姐姐一個睇住亞B, 工人姐姐做嘢嘅時候放亞B落網床會安全D。不過宜家用又好似未咁快需要,因為亞B仲未識自己坐同爬,佢淨係瞓响度轆佢好似唔係好like咁。 我宜家叫姐姐行開行埋就放佢落個JUMPEROO比佢彈,起碼唔驚佢响地下唔知轆咗去邊。但係段估個JUMPEROO唔會用得太耐,到時就係時候用網床!

原帖由 Applepie168 於 09-10-7 18:44 發表
我正諗緊買唔買網床比bb好, 請問大家有無買網床? 買甚麼牌子? 好唔好用?

大宅

zac 由4個月已經開始用, 我覺得有用呀! 有時要去拎d野, 放佢落網床安全d.
而且, 佢而家會坐會碌, 俾d玩具佢自己係網床玩會安全d.

當然, 唔好次次都只係網床玩, 都要係地下玩, 咁佢就唔會抗拒網床架啦.

我而家用緊 graco, 因為有上格, 係嬤嬤個邊可以當床瞓.

如果bb只會 stay 係屋企, 唔洗買有上格個d. 因為上格有重量限制, around 12-15kgs, 個個 brand 都唔同.

複式洋房

Vivienne,

請問邊度有多d不同的網床賣, 可以睇下, 選擇下?

另外, 我想問下你張網床可否摺合收藏? 如果可以, 又是否容易摺合收藏?

Thanks!

子爵府

我依家每日都會放個囡落網床一陣,等佢習慣下。我果張都係chicco,抽起中間就可以對摺,不過就幾大張同幾重下.......

別墅

買左~~準備用啦

男爵府

畀面勳章

我都有買, 等囡囡識坐的時候就會開始用啦~~~

複式洋房

請問大家買邊隻牌子?

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我買c-max
平平地
我通常係要洗地拖地先開出黎困bb
上層我好少用
bb一識轉身就唔用得

別墅

Yes ah.. very good. safe!

大宅

graco 就荷花齊d, 但荷花唔平.
我張可以摺合收藏, 但張床都幾重吓. 如果唔要上格, c-max 都唔錯, 又平, 又唔太重!
仲可以去 toyrus, jusco, 千色睇其他 brand!

原帖由 Applepie168 於 09-10-8 11:14 發表
Vivienne,

請問邊度有多d不同的網床賣, 可以睇下, 選擇下?

另外, 我想問下你張網床可否摺合收藏? 如果可以, 又是否容易摺合收藏?

Thanks!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都買左..C-MAX 彩色個張~

禁止訪問

複式洋房

Chicco is good. I've bought the one with wheels. It is $1700 discounted to $1500 and then discounted to $1200 only. I buy this rather than those around $500 cheap one because it want to use it as night time bed when the bed now he is using is no longer fit (at around 1 year old). This one can be used to 4 years old.

首頁

尾頁

跳至