跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿仔上完8月的montessori summer camp 之後學咗好多嘢,例如自己抹檯、抹嘴、唱phonics song等,但summer camp只有summer才有,大家唔知澳門有無playground/中心offer蒙特梭利班?
Jayden was born on 28 Dec, 2006

民房

咩班都可以學好多野

唔一定要蒙特, 只要小朋友有興趣就得, 澳門既課外班多的是, 我個仔都學緊八樣課外課程!

複式洋房

wah...8樣課程 勁呀!

但蒙班一個課室已學到好多課題,最重要是訓練到阿仔的專注力。阿仔summer camp時只有2.5歲,之前上過其他要坐定定的playgroud 都唔係好鍾意,但在summer camp就好認真地用他們的教具學長短、大小和輕重等 (有一次我在window裝佢),而且每日自覺將自己 (和我們的) 的鞋一對對放好在鞋櫃,將書一本本放在bookshelf, 我覺得好amazing.
Jayden was born on 28 Dec, 2006

大宅

JaydenBB,
想問下你個仔o係邊度上summer camp 架?

複式洋房

是氹仔一間playground (花城新苗附近) 請了canada的老師來澳. 在三育租用了一間大課室. 上了5個weeks, 每日約3hrs. 阿仔之前上過playground的storyreading班, 但要坐定定我唔係太buy, 但montessori summer camp就比較適合阿仔。

首頁

尾頁

跳至