跳至

首頁

尾頁

大宅

我地想搬入村屋.老公話林村都幾好. 請問有冇人住緊? 治安,衛生同環境ok嗎? 請問邊段比較好住? 交通怎樣 (我主要係出大埔market 火車站)? 會不會很多原住民村霸?

伯爵府

我係外來人搬入林村,住左成十年,so far feel very OK, don't want to move out! If I become rich, I just want to move to a bigger house(whole block) but still in Lam Tsuen.

伯爵府

我老公係原居民~我嫁左老公就搬入黎住喇~呢度既好處係空氣好d...因為我鼻敏感冇左~如果你有私家車都方便囉~因為可以泊車...但唔方便既係只有一架小巴同一架巴士經呢度...如果朝早返工就要早少少出門口囉~呢度出大和火車站係最近既~巴士5分鐘就到~我自己住近許願樹果段囉~我覺得最方便都係我呢邊...坑下莆,新屋仔,鍾屋村係最方便囉~再上d...過左社山..我都覺得好遠喇~治安都ok~至於村霸...依家都冇呢樣野啦~係老一輩果d叔父扮下野姐...我自己認為ok囉~

大宅

回覆 3# carrie_1102 的文章

很多謝兩位的意見. 今日揸車去過, 都覺得林村頭段好正,不過可惜未約地產睇樓. 唔知上覆+雙車位唔知會唔會好貴. 希望快d搵到啱心水既櫻樓settle down 啦.

伯爵府

上覆式.....我都想買......可惜我無$,真羡慕!

大宅

回覆 5# marcus_hclee 的文章

唏! 我都只係租, 但係好似冇物上覆, 下覆就多d. 請問林村多唔多蛇蟲rat蟻? 我會失控架! 妳地有冇用驅蟲器呢?

伯爵府

我住三樓,吾覺特別多蛇蟲rat蟻,咁一兩隻'炎舍'梗有既!

伯爵府

原帖由 Fattymom 於 09-10-12 23:53 發表
唏! 我都只係租, 但係好似冇物上覆, 下覆就多d. 請問林村多唔多蛇蟲rat蟻? 我會失控架! 妳地有冇用驅蟲器呢?

哈~我嚮屋企見過老鼠,青蛙,蛇...最常見咪"炎舍"囉~我住左幾年,到依家都仲係好驚架~

大宅

回覆 8# carrie_1102 的文章

請問妳住果度會唔會好多草同近山呀? 死啦,好多時都係得我1個係屋企 我租左地覆呀. 好驚呀!!!!

伯爵府

Then u better become friends with them!

伯爵府

Which village will u live,fattymom?

別墅

勁多蚊

伯爵府

原帖由 Fattymom 於 09-10-14 23:38 發表
請問妳住果度會唔會好多草同近山呀? 死啦,好多時都係得我1個係屋企 我租左地覆呀. 好驚呀!!!!

我唔近山同草架~基本上我夜晚收工行返屋企條路都見到青蛙既~~我已經習慣左lu~落雨仲勁tim呀~

大宅

I live in Hang Ha Po. Where do you live? Do u think 驅蟲器 can help?

原帖由 marcus_hclee 於 09-10-15 09:30 發表
Which village will u live,fattymom?

大宅

吓! 妳住果段都已經好企理囉, 都咁多小小動物, 咁我咪......

原帖由 carrie_1102 於 09-10-16 01:04 發表

我唔近山同草架~基本上我夜晚收工行返屋企條路都見到青蛙既~~我已經習慣左lu~落雨仲勁tim呀~

伯爵府

Fattymom welcome to Hang Ha Po. Have u move in yet? We will become neighbour !

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至