跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無好介紹?最好有燒烤肉.唔該.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 llcathy2004 於 09-10-11 10:30 發表
請問有無好介紹?最好有燒烤肉.唔該.

錦華商場地下嘅惠比壽幾好, 好多年歷史, 不過價錢特別係晚市會相對貴少少.

大宅

百佳最底金水壽c 隔離開左一間呀 ~ 我見佢有得任食的 , 佢係金水壽c 開的分店 , 本身金水都ok 好食 , 或者你可以試試

洋房

金水隔離個間開左啦,我好想去試,好似有鐵板燒
原帖由 akanecolt 於 09-10-12 18:32 發表
百佳最底金水壽c 隔離開左一間呀 ~ 我見佢有得任食的 , 佢係金水壽c 開的分店 , 本身金水都ok 好食 , 或者你可以試試

大宅

原帖由 sensei 於 09-10-12 13:46 發表

錦華商場地下嘅惠比壽幾好, 好多年歷史, 不過價錢特別係晚市會相對貴少少.

惠比壽應該係市中心質素最好o既日本食店
不過係貴d, 同埋宜家佢地d食物份量比以少

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 twinstar679 於 09-10-13 08:24 發表
金水隔離個間開左啦,我好想去試,好似有鐵板燒

喺尖沙咀我就食過金水午餐幾次, 以品質同價錢比隔幾間舖位嘅板前好好多. 因為尖沙咀普遍上貴, 所以都算幾好食.

而惠比壽我食過午餐嘅燒鯖魚, 係我咁大個女食過最大條嘅一次, 咁啱嗰次係星期一嘅promo, 埋單都係五十幾. 好懷念.

別墅

咁多年都未去試過惠比壽, 遲d都要去試下先

子爵府

我多數去新墟青葉, 都唔錯架, 但未去過惠比壽, 有無媽咪兩間都去過? 請問兩間邊間貴d? 邊間好食d?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Lovelybbs 於 09-10-15 12:02 發表
我多數去新墟青葉, 都唔錯架, 但未去過惠比壽, 有無媽咪兩間都去過? 請問兩間邊間貴d? 邊間好食d?

青葉好食d. (燒鯖魚好好味架)
惠比壽一般.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 newchun 於 09-10-15 15:52 發表

青葉好食d. (燒鯖魚好好味架)
惠比壽一般.

喺新墟邊個位置呀? 有次平日突然早放工諗住去街市對面, 即紙扎舖隔離, 唔記得叫咩嘢名, 但咁啱 "是日休息" 激死.

子爵府

我覺得金水一d都唔好食, 食金水 我寧願食明將, 價錢又大眾化

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sensei 於 09-10-15 22:32 發表

喺新墟邊個位置呀? 有次平日突然早放工諗住去街市對面, 即紙扎舖隔離, 唔記得叫咩嘢名, 但咁啱 "是日休息" 激死.

唔近街市架, 唔知點形容個位置

係市中心行去新墟時, 會經過一條天橋,
然後再行2-3分鐘就到

子爵府

我記錯啦, 唔係青葉, 係青森呀, 你係咪都係講緊果間? 佢隔離有幾間單車舖, 仲有間X翠滕器, 我覺得佢d魚生好新鮮, 我個女兩歲多d都鐘意食佢既三文魚, 價錢都合理, 所以我一直都只係幫襯佢, 無試過其他, 依家聽到其他媽咪話惠比壽好, 所以想知值唔值得去試下囉.

原帖由 newchun 於 09-10-16 14:06 發表

唔近街市架, 唔知點形容個位置

係市中心行去新墟時, 會經過一條天橋,
然後再行2-3分鐘就到

寶石宮

原帖由 Lovelybbs 於 09-10-17 11:21 發表
我記錯啦, 唔係青葉, 係青森呀, 你係咪都係講緊果間? 佢隔離有幾間單車舖, 仲有間X翠滕器, 我覺得佢d魚生好新鮮, 我個女兩歲多d都鐘意食佢既三文魚, 價錢都合理, 所以我一直都只係幫襯佢, 無試過其他, 依家聽到其他 ...

係呀叫青森,
之前置樂有一間, 幾個月前 close

首頁

尾頁

跳至