嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

本人懷單卵雙胞胎,政府醫院定私家好D?

民房

緊係公家好, 我都係响公家到生孖b.

子爵府

同事話萬一孖b輕磅,要瞓箱既話都好$$,同埋政府好似對孖b既照顧會更週到,佢最後都揀左政府醫院生呀。

洋房

我都係單卵雙胞胎, o係威爾斯順產, 都跟進得好好

原帖由 tinayylam 於 09-10-12 03:15 發表
本人懷單卵雙胞胎,政府醫院定私家好D?

大宅

順產怕唔怕焗到後尾出個呢?

男爵府

原帖由 lizchau820 於 09-10-15 14:38 發表
我都係單卵雙胞胎, o係威爾斯順產, 都跟進得好好

Hi, 你好呀, 我都係單卵雙胞胎, 仲諗緊開刀家順產, 我自己就想順產, 但好怕第2個bb會焗親, 我老公就想我開刀, 安全d, 但醫生好似唔想我開刀呀, 我而家都唔知點好, 可以俾d意見我嗎?

民房

回覆 1# Mickeywaiwa 的文章

政府醫院(瑪嘉烈)都唔錯呀.對孖胎的跟進很好.由於第一胎私家開刀,第二胎都主張開刀.記得大孖輕磅,生產時都有兒科醫生在場....

大宅

我都係孖b呀, 我想喺浸會生, 今日已交$6000按金, 好貴呀, 一胎要$60,000, 孖胎要 $80,000 (出院費), 其實我都有喺QE跟開產檢, 但好似對政府無咩信心, 又怕佢唔肯開刀, 因為我怕順產.

大宅

我都選左開刀....費事焗親細孖麻....
原帖由 Mickeywaiwa 於 09-10-19 11:19 發表

Hi, 你好呀, 我都係單卵雙胞胎, 仲諗緊開刀家順產, 我自己就想順產, 但好怕第2個bb會焗親, 我老公就想我開刀, 安全d, 但醫生好似唔想我開刀呀, 我而家都唔知點好, 可以俾d意見我嗎? ...

大宅

要去c+生...最好預多d $$$$$....

我識既孖b mami, 去親c+, 都十幾廿萬先落得樓, 仲要係bbs 已經係健康喎!! 訓箱都唔少$$.
原帖由 mleung0729 於 09-10-24 16:54 發表
我都係孖b呀, 我想喺浸會生, 今日已交$6000按金, 好貴呀, 一胎要$60,000, 孖胎要 $80,000 (出院費), 其實我都有喺QE跟開產檢, 但好似對政府無咩信心, 又怕佢唔肯開刀, 因為我怕順產. ...

大宅

我覺得瑪嘉烈超好, 我無痛分娩生孖囡,大細孖出生時间相差半小時, 而家佢哋7個月, 好精靈!

ps:留翻啲$$$比BB用好過

洋房

你好呀, 我都係一有孖B 以來一路都好擔心, 之前不停都會睇下有經驗o既孖B 媽咪分享, 又有聽個第二個BB會焗親o既事, 到後來知道我係單卵之後, 就更加堅持!

但係後來
見紅, 15分鐘之內醫生話已經開o左8度, 要即刻推我落去, 落到產房醫生問我"太太, 你而家已經開到8度, 同埋2個B o既頭仔已經向下, 你試唔試下順產呀?" 佢仲話BB 已經去o左產道, 結果我就變左順產! 由見紅到生成個過程都唔洗兩個鐘!

同埋無論你開刀或順產, 都有好多醫生睇住, 所以一切都係順其自然好D, 好多o野都唔係我地可以預計到,祝你都一齊順利!

原帖由 Mickeywaiwa 於 09-10-19 11:19 發表

Hi, 你好呀, 我都係單卵雙胞胎, 仲諗緊開刀家順產, 我自己就想順產, 但好怕第2個bb會焗親, 我老公就想我開刀, 安全d, 但醫生好似唔想我開刀呀, 我而家都唔知點好, 可以俾d意見我嗎? ...

禁止訪問

別墅

梗係政府啦, 留番D$俾BB第時好過!!

珍珠宮

我係私家生. 其實最緊要係就自己, 無話一定係政府好定私家好既. 各有各好同唔好架.

大宅

hi all...我係雙卵雙胎架.
未知係孖b時都諗住去私家生, 但知道之後, 連仁安個醫生都建議我去政府生, 佢話因為仁安無bb icu, 所以政府比較好d.

我琴日去威爾斯, d醫生比我既感覺係比較著緊孖b, 連去排期照oscar d 姑娘都係比我呢種感覺, 所以我都放心去政府生lu.

大宅

我喺東區生孖女, 一路跟得好足, 約我照超聲波仲密過去私生醫生.

20週之後全程都由政府跟, 完全放心無問題 :), 姑娘好好, 醫生好細心.

價錢方面政府梗係平好多, 我孖女早產要住個幾月醫院, 我又住左九日, 三個人埋單都係七千蚊有找...
我有朋友喺養和生孖仔, 足月開刀住左三日埋單十八萬...

複式洋房

我都係去威爾斯檢查, 我都覺得d醫生係好多經驗係孖b方面, 所以我由東區轉左去的到睇.

複式洋房

原帖由 debbiesbl 於 09-11-18 16:57 發表
我都係去威爾斯檢查, 我都覺得d醫生係好多經驗係孖b方面, 所以我由東區轉左去的到睇.

由東區轉去?會唔會好唔就腳呀.......我連去做一次唐氏都覺得有點麻煩........東區好似都跟得幾足下......
我的乖乖

複式洋房

但東區冇教授醫生...有起事都係轉妳過去睇...我都係一個例子,但可以個個人唔同啦~

原帖由 小方 於 09-11-21 21:59 發表

由東區轉去?會唔會好唔就腳呀.......我連去做一次唐氏都覺得有點麻煩........東區好似都跟得幾足下......

首頁

尾頁

跳至