想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係5月尾做吸宮手術,睇緊中醫調理。但中醫話未得!唔知應該繼續等定開始開工?

男爵府

回覆 1# candyyuk 的文章

西醫話黎三次m就得...中醫話要6個月先得...我見有d都係等三個月就開始努力...

別墅

原帖由 8938 於 09-10-12 12:28 發表
西醫話黎三次m就得...中醫話要6個月先得...我見有d都係等三個月就開始努力...

係呀!西醫話可以。
我想睇吓有無差唔多時間小產,已經有咗或開工?

子爵府

好媽媽勳章

我6月頭流X....依家已經正式開工。
祝大家早日bingo

2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

西醫話黎三次m就得...中醫話要6個月先得...
我朋友小產完,之後一攪,就有左bb,休息都冇休息過。。依家個B 都1.8 YRS OLD
個個人身體都唔會。。
我就會等3個月先。。。

男爵府

bibifa1225, 你開得工嗱? 我睇中醫, 佢初時話要半年, 但今日覆診後, 佢話如果下個月頭如常m come(第3次), 咁就可以試下開工........明明之前好唔想等, 想快D開工, 但唔知點解, 而家佢叫準備可以開始, 個心又好似唔知點咁, 好忐忑呀.....

原帖由 bibifa1225 於 09-10-12 13:53 發表
我6月頭流X....依家已經正式開工。
祝大家早日bingo

子爵府

好媽媽勳章

回覆 6# 寶寶龍 的文章

喂喂喂~~~Long time no talk la 寶寶龍
係呀! 開工啦...我頭2次M勁少, 點知第3次40cmM巾要2個鐘頭換一次。 我冧依家內膜乾淨啦掛....所以; 今個Cycle 開工啦!!

可能之前既事有陰影都未定啦, Relax ~ d !!
順其自然, 最緊要 dodo 時開心。

マリン媽媽永遠愛妳!!

男爵府

我而家都係要用40cm m巾, 哈哈, 不過我量同以前差唔多, 唔係特別多, 只用佢安心D, HEHE.

係啦, 可能始終有D陰影啩, 其實我本身都放低左, 但一諗起又要黎過, 先唔知點啫, 希望可以順其自然啦

希望你一擊即中, 生個肥肥白白健健康康既BB啦

原帖由 bibifa1225 於 09-10-12 14:26 發表
喂喂喂~~~Long time no talk la 寶寶龍
係呀! 開工啦...我頭2次M勁少, 點知第3次40cmM巾要2個鐘頭換一次。 我冧依家內膜乾淨啦掛....所以; 今個Cycle 開工啦!!

可能之前既事有陰影都未定啦, Relax ~ d !! ...

大宅

bibifa1225, 寶寶龍

HI, Bibifa1225, 你開工la, 我同寶寶龍一樣呀, 之前好想快些等到3個月, 但現在又有點害怕, 我同老公講明年先開工, 現在努力令自己身體好些.
最大家早日bingo

男爵府

baby525,

本來諗諗下都有D想等遲少少先開工, 再去下旅行之類先, 但又驚到時唔係一次就成功, 要試幾次先成功, 咁又好似拖到好晏......所以其實真係好矛盾mouth:

原帖由 baby525 於 09-10-12 15:32 發表

HI, Bibifa1225, 你開工la, 我同寶寶龍一樣呀, 之前好想快些等到3個月, 但現在又有點害怕, 我同老公講明年先開工, 現在努力令自己身體好些.
最大家早日bingo ...

子爵府

好媽媽勳章

回覆 8# 寶寶龍 的文章

可能我以前少啦!! 所以比較起上黎就覺得特別多囉。

唔緊要啦, 寶寶龍...你已經比我好, 可以自然懷孕...我就...唉...唔知係咪又要做IVF。
樂觀d啦...我相信我地一定可以擁有自已既bb既。 加油呀~~

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 baby525 於 09-10-12 15:32 發表

最大家早日bingo ...

hi baby525

怕我都一樣怕, 不過我地此終要刻服, 係呀...可以既話咪比多d時間自已去調理下身體囉。
我地一定可以 bingo 既。 加油呀~~

マリン媽媽永遠愛妳!!
casllsac 該用戶已被刪除

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 casllsac 於 09-10-12 20:59 發表
我今年年頭小產,由五月開始嘗試再有.但到而家都未bingo呀!
其實我覺得心理因素有關,自己又想中但又害怕.....

我明白呢種不安心情既....但個心理關口點都要過, 過咗...我地又係新開始, 寶寶等緊我地架。

マリン媽媽永遠愛妳!!

等待驗證會員

Hello Candyyuk, 我記得你好似同我一樣,五月小產,我都今個月啱啱開工喇 !你喺咪忡好担心呀?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 candyyuk 於 09-10-12 12:16 發表
我係5月尾做吸宮手術,睇緊中醫調理。但中醫話未得!唔知應該繼續等定開始開工?

你好呀~~~~
我本黎同另一個媽媽都係0912既媽媽黎
我同佢由0912topic認識
再同佢一齊流產左
當時5月我係12w5d
係小產後2個月
我同佢不約而同咁一齊再出現1005媽媽既topic

中西醫既角度大家都有唔同既睇法
我無問過佢地既意見
只係見刮宮後2次既m都正常
身體狀況我都覺得回恢晒
所以就開始努力
結果第3次既m都未黎
就俾我試一個月就成功左

5月到依家都差唔多5個月啦
你如果覺得你身心都ok
就努力啦
早d努力 早d結果
加油^^

別墅

原帖由 elleshirley 於 09-10-12 22:24 發表
Hello Candyyuk, 我記得你好似同我一樣,五月小產,我都今個月啱啱開工喇 !你喺咪忡好担心呀?

我bb照唔到心跳,5月27号做手術。
我間唔中都仲覺得傷心!例如見到人哋大肚或bb。
担心都有啲!
希望神会賜比我哋健康bb!我唔想做高齡產婦。

祝早孕!

別墅

原帖由 ~*candy*~ 於 09-10-12 22:57 發表

你好呀~~~~
我本黎同另一個媽媽都係0912既媽媽黎
我同佢由0912topic認識
再同佢一齊流產左
當時5月我係12w5d
係小產後2個月
我同佢不約而同咁一齊再出現1005媽媽既topic

中西醫既角度大家都有唔同既睇法
我無問 ...

恭喜你!你要小心保重!
我本應都係around 0912 或 1001。

你都好快又有咗!係令人鼓舞!

大宅

醒目開學勳章

所以你認為ok就開始啦^^

大宅

原帖由 bibifa1225 於 09-10-12 19:57 發表

hi baby525

怕我都一樣怕, 不過我地此終要刻服, 係呀...可以既話咪比多d時間自已去調理下身體囉。
我地一定可以 bingo 既。 加油呀~~

一方面又好想快些有, 另一方面又害怕, 所以不斷比借口自己, 話明年先la. 不過我年紀唔細, 剛剛33了, 都唔知點算...
bibifa, 我唔知有無記錯, 我記得你還有一個小朋友的, 起碼你都比我地好, 我生一個都夠呀!

希望我地2010年一起做媽媽, 還有寶寶龍呀!

首頁

尾頁

跳至