論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

一定要再請.
因為我細B響我放完產假會去我阿媽度住,所以一定要有#2長期響我阿媽度幫手囉!

原帖由 siusum 於 09-10-15 12:08 發表

咁你仲打唔打算再請呀...

大宅

你講得啱,呢條O靚妹真係無大無細!
我阿媽尋日帶佢番去屋企,準備2小時候行刑啦.佢可以即刻將佢啲食物,放晒去雪櫃最當眼,最方便既位度!
跟住,我阿媽叫佢掃地啦,佢就滿以為佢床位間房成間係佢既,將我阿媽啲放左入櫃既野執埋一邊,諗住放自己啲行李!
我心諗,你條友,究竟係黎嘆世界定係打工架?都未出手做野,就旨意有間獨立房比你嘆?

原帖由 DoReMi媽媽 於 09-10-15 12:58 發表
啲後生o既唔識分吋, 唔識規矩, 冇大冇細, 啲年紀大o既又老seafood, 請人真係好Q難.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-10-15 14:07 發表
一定要再請.
因為我細B響我放完產假會去我阿媽度住,所以一定要有#2長期響我阿媽度幫手囉!

咁今次請印定bun???

珍珠宮

原帖由 CoffeeCake 於 09-10-15 14:12 發表
我阿媽尋日帶佢番去屋企,準備2小時候行刑啦.佢可以即刻將佢啲食物,放晒去雪櫃最當眼,最方便既位度!
跟住,我阿媽叫佢掃地啦,佢就滿以為佢床位間房成間係佢既,將我阿媽啲放左入櫃既野 ...

佢咁做, 証明咗, 你炒佢係一個非常正確既做法, 呢位青蛙公主唔記得咗自己身份, 以為自己仲好似喺個井到咁, 大晒, 可以自把自為, 跳出咗個井口, 就以為個世界得佢自己1個, 目中無人. 送佢返去個井度, 咪啱佢囉.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-10-15 14:12 發表
跟住,我阿媽叫佢掃地啦,佢就滿以為佢床位間房成間係佢既,將我阿媽啲放左入櫃既野 ...

咪就係啦! 未見到performance, 就已經俾面口人睇, 博咀, 而家好多都係咁, 我都教緊我新嗰個規矩, 唔知佢受唔受呀? 唔受o既我又要再破多一次財啦! 唉! 佢哋出嚟都唔係撈o既!

大宅

係呀,所以送佢番去飲印尼井水囉!

原帖由 KiuShaBB 於 09-10-15 15:08 發表

佢咁做, 証明咗, 你炒佢係一個非常正確既做法, 呢位青蛙公主唔記得咗自己身份, 以為自己仲好似喺個井到咁, 大晒, 可以自把自為, 跳出咗個井口, 就以為個世界得佢自己1個, 目中無人. 送佢返去個井度, 咪啱佢囉. ...

大宅

我諗都係印架啦,因為要識同我阿媽溝通.

原帖由 siusum 於 09-10-15 14:58 發表

咁今次請印定bun???

大宅

我覺得SOMEHOW佢地以為香港人無左工人唔得,所以,以為做到衰衰咁都照有人工出,比人炒左,有一個月拎,重分分鐘即搵到另一水魚!
不過,我呢件騎呢怪,聽日就要飛,因為AGENT都覺得佢忽忽地,再REFER佢比人,怕佢抺黑自己個招牌!
原帖由 DoReMi媽媽 於 09-10-15 15:58 發表

咪就係啦! 未見到performance, 就已經俾面口人睇, 博咀, 而家好多都係咁, 我都教緊我新嗰個規矩, 唔知佢受唔受呀? 唔受o既我又要再破多一次財啦! 唉! 佢哋出嚟都唔係撈o既! ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-10-15 16:22 發表
我諗都係印架啦,因為要識同我阿媽溝通.

咁你都要快d揾人喇...
oversea的話都要2-3個月

首頁

尾頁

跳至