夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

你同我有D唔同...
我都係人後母, 不過我一樣好鍚哥哥(14歲), 唔會因為佢而呷醋.
好多時都會比意見佢, 佢有亦會問下我意見, 有時都唔問老公架~~關係都OK架! 佢又好錫兩位妹妹, 佢地關係好好~~
其實我由識老公第二日便知佢離左婚亦有個5歲既仔...當老公追我時, 亦有考慮呢個問題...不過既然自己接受老公追求, 我就會接受埋哥哥啦...
我諗不明白, 你為何可以對一個5歲小孩咁殘忍, 人地都有爸爸, 呢個係永遠改變唔到既事實...你佔有慾太強喇, 放輕點你會比現在活得更加開心的~~

大宅

好媽媽勳章

樓主,
你因為後悔自己當初錯誤決定而把所有責任推晒比一個小朋友?

大宅

好媽媽勳章

其實未為人後母不知當中辛酸~~我明白你的感受...
不過你有樣野比我好的, 孩子一直以為你是他的"媽媽", 我的從來不肯用這稱呼我...自問已經好錫佢, 好愛佢...老公更千丁萬足要把他視如自出, 我亦用心去做...不過每次聽到佢只用"姐姐"稱呼我時, 就知佢仲未接受我, 我的努力好似被冷水倒灌...
樓主, 真係好羨慕你, 你不用付出亦得到孩子認同, 我在未來要更加之努力亦不能代替佢心中媽媽的位置!
小朋友係天真可愛...其實佢同你的孩子一樣, 係需要爸爸媽媽疼愛架, 今日做不到視如自出唔緊要, 你嚐試把他當成你親人的孩子, 慢慢再去改變...相信你的心會好受點吧~~放下妒忌的心!
我地一齊努力做個好後母&好媽媽吧!

大宅

好媽媽勳章

加油~~

大宅

好媽媽勳章

三個月之後, 你再嚟分享下當中的改變呀...希望到時會收到你好消息!

大宅

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至