論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我住公屋,因我丈夫是傷殘人士,需要坐wheelchair,需要多活動空間, 故此沒有地方放sofa床,姐姐可以睡地下嗎?僱主會唔會有罪?

禁止訪問

複式洋房

當然無問題喇. 我那位訓地下. 我俾張摺床佢, 佢死都唔肯訓

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 daisyma008 於 09-10-14 17:46 發表
我住公屋,因我丈夫是傷殘人士,需要坐wheelchair,需要多活動空間, 故此沒有地方放sofa床,姐姐可以睡地下嗎?僱主會唔會有罪?

明白樓主丈夫需要多點空間, 但工人晚晚瞓地下, 換轉係自己, 你覺得舒服嗎? 會唔會覺得僱主對自己唔好呢? 學貓姐話齋, 平平地去實惠買張摺床比工人瞓啦, 過得人過得自己嘛....

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

agree:loveliness:

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

訓地可以, 但唔會直接訓到地板, 點都要比D墊肉佢喎.

我工人都係訓地下, 基實係高架床下面既空間, 我買左3"接"床肉比佢, 張肉都AROUND 400嫁. 夠"廷" 唔會訓壞佢.

侯爵府

好媽媽勳章

地方屈質 瞓地下冇可口飛 都買張cheap cheap地既matts比佢好d 張心比己 都好難頂架 遲d冬天 仲死
原帖由 moonychan 於 09-10-14 22:44 發表
訓地可以, 但唔會直接訓到地板, 點都要比D墊肉佢喎.

我工人都係訓地下, 基實係高架床下面既空間, 我買左3"接"床肉比佢, 張肉都AROUND 400嫁. 夠"廷" 唔會訓壞佢. ...

男爵府

有時真係吾怪得d工人甘樣對佢地既顧主。人有2/3既時間係張床渡過,但就連一張床都無。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我吾知y 甘大反應

我工人都係訓地下

但就因為房果張係高架床
下邊無床, 我就係下邊加左塊木板, 再加兩張床肉比佢, 一直都無野, 冬天, 我會開heater 比佢地, 佢還訓得好過我, 我連heater 都無啦

我估, 樓主吾會乜都無, 只係叫佢訓地下law, 駛吾駛甘大反應? 我細個時, 住公屋, 我們幾姊妹, 都係訓地下, 連床肉都無架

買張床肉比佢, 朝行晚拆law

侯爵府

醒目開學勳章

我都係覺得樓主既意思係無一張梗床啫, 話訓地下, 即係朝行晚拆那一種. 而家真係好少人會真係訓係地下到的.

原帖由 CrabPincers 於 09-10-15 09:19 發表
我吾知y 甘大反應

我工人都係訓地下

但就因為房果張係高架床
下邊無床, 我就係下邊加左塊木板, 再加兩張床肉比佢, 一直都無野, 冬天, 我會開heater 比佢地, 佢還訓得好過我, 我連heater 都無啦

我估, 樓主吾會乜 ...

大宅

畀面勳章

我工人都係訓地下喎, 咁當然係有床褥, 我叫佢訓上格床, 子母床, 佢地都話唔好, 訓地下舒服d喎.....所以訓地下我d工人冇問題

複式洋房

你可以去X馬買張唔太薄ge床肉俾佢, 日頭醒咪叫佢zip埋一便省地方lor.

複式洋房

有床褥就得啦............

大宅

會唔會有僱主有地方放床都唔比個工人瞓呢... 我諗好少既. 所以我諗樓主都係無辦法先會咁諗. 工人0係自己鄉下可能都係瞓地下, 所以未必個個工人都會咁反感....

.... 不過我而家位公主就唔係啦... 佢話我知佢0係菲間屋好大架....

洋房

我都覺得好似反應大左d wor!我個買埋摺床佢都唔要ar, 係都要sleep 係地下,不過梗係有床褥la,張床我都掉埋tim ar!

珍珠宮

最好係雙方一早恊議左~

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 CrabPincers 於 09-10-15 09:19 發表
我吾知y 甘大反應

我工人都係訓地下

但就因為房果張係高架床

我估, 樓主吾會乜都無, 只係叫佢訓地下law, 駛吾駛甘大反應? 我細個時, 住公屋, 我們幾姊妹, 都係訓地下, 連床肉都無架

買張床肉比佢, 朝行晚拆law

咪係, 我哋以前瞓地下得張蓆咋! 不過而家啲工人好巴閉, 以前嗰隻偷錢工人我有床有褥佢都同我講想買張新o既床褥喎! 仲問我可唔可以丟咗我嗰張, 我話你要買新我唔阻止你, 但唔可以丟我嗰張囉, 戙返喺你間房牆壁上, 結果佢冇買新喎! 我都冇買新床褥俾佢喎! 有床有褥都未滿意, 仲下下要新o既! 家陣你俾錢住酒店呀?:;pppp:

男爵府

補充:姐姐睡地下一事

原帖由 daisyma008 於 09-10-14 17:46 發表

感謝您們回應:-我都有比張三摺床褥鋪向地下,唔係直接向地下睡。仲有向"雅方亭"$299買左套冷氣被連床單枕袋(共399針),成套鋪向地下睡,而且向DAY ONE果日已經同佢講明,係無床位,只能向地下睡,她說無問題,可以睡地下。

大宅

我都覺得樓主唔係話一張野都冇,大家反應好似真係大左D!

我吾知y 甘大反應

我工人都係訓地下

但就因為房果張係高架床

我估, 樓主吾會乜 ...

別墅

原帖由 momolau8888 於 09-10-16 01:35 發表
我都覺得樓主唔係話一張野都冇,大家反應好似真係大左D!

我家姐姐都係 佢初初黎我買張褶床比佢 佢話寧願訓地下 跟住我買張海x既三褶床肉比佢囉

首頁

尾頁

跳至