自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Facebook農莊遊戲被指意識不良 台灣警方禁止警員玩facebook的農莊遊戲,因為玩家可以去別家農莊偷取農作物以
加分及升級,與警員公正的形象和道德觀違背。 本港社工表示,很多年輕人玩電腦遊戲一玩就幾個小時,建議家長花更多時間陪伴子女進行
有益活動,減少他們在電腦遊戲里消磨時間

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我響台灣時, 睇TV, 話有保險公司出MEMO, 要員工種野要返工前OR放工後才可以種....

響台灣, 幾大回響嫁.....

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mouth:

珍珠宮

呢個遊戲,好似鼓勵去偷竊其他人的東西。

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

唔單止呢個game, 養魚game一樣

珍珠宮

畀面勳章

果時古惑仔咪又係咁

成日打人搶錢, 做犯法野去賺錢

大宅

e個問題真要玩家抱什麼態度,成年人以玩樂形式減下壓,還可以接受,因懂分黑白。但年青人小打e類game好d,我e+玩玩下都轉變方式,多送禮比朋友,等人送回比我。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好攪笑lor! 有一招係施左肥去人地d花度(d肥要買的), d花就快速成長, 可以順便偷埋(收成約20個可以偷一個)
我識人因為俾人話佢施肥偷花無品, 佢反問對方係咪唔識玩, 最後嬲到delete左佢個名
又識人俾人施肥偷花, 佢話人無品, 嬲到佢公開佢姓名
大家又點睇?

原帖由 Fiona0235 於 09-10-15 09:55 AM 發表
呢個遊戲,好似鼓勵去偷竊其他人的東西。

大宅

mouth: mouth: mouth:

大宅

我一開始時已經依個game不太好, 所以我冇玩。 總覺得會攪都人人都覺得偷竊行為係正常行為.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔駛咁認真,又無真金白銀落袋,d肥料每日有幾包免費送既,要買就唔好搞喇!

玩到咁上心既唔玩好過喇,傷神又傷心為嘜呢~
原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-15 12:06 發表
好攪笑lor! 有一招係施左肥去人地d花度(d肥要買的), d花就快速成長, 可以順便偷埋(收成約20個可以偷一個)
我識人因為俾人話佢施肥偷花無品, 佢反問對方係咪唔識玩, 最後嬲到delete左佢個名
又識人俾人施肥偷花, 佢話人無品, 嬲到佢公開佢姓名
大家又點睇?

子爵府

好媽媽勳章

我有玩.玩大6网的.因为看小说顺便玩下......
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

抱著玩的心態就無妨,太過認真,太過緊張就唔係咁好啦

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-15 12:06 發表
又識人俾人施肥偷花, 佢話 ...

遊戲嚟啫, 玩到咁能真就咪玩啦, 我就覺得你偷吓我啲野, 我又偷番你啲野, 我同啲friend都不知玩得幾開心, 得閒又送吓花俾人, 幾好呀

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

我囡囡4歲多D, 她明怕這些電腦是假只是電腦遊戲的不用上心, 有時對她講PET或魚餓死啦!!!她回答是假餓死算啦!!!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

This a game. release la

大宅

好媽媽勳章

我都有玩呢個game...不過純粹種野比人偷
, 只幫人快d升級!
有d人真係玩得好認真, 零辰兩三點起身收割...真係玩上腦了!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

不過現代嘅新一代好似拿人東西係平常時,
問都唔使問就拎來用。

別墅

我覺得ok bo

大宅

我都無朋友, 唔怕被人偷:;pppp:

首頁

尾頁

跳至