跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我地旅團係逢每個月第一個星期日休會,每年六月都休會因為係考試月。當然可以請假,小童軍/幼童軍都係考進度性既獎章所以盡量唔好請咁多假啦。

我係由細就參加童軍,不過都有參加過其他制服團體(CAS)。我決定返去童軍旅團做領袖,因為有一句話係:「一日童軍,終身童軍。」童軍生活係好愉快呀!

原帖由 mastina 於 09-10-19 08:51 發表
請問是否個個星期日都要集會?如有事可否請假的?

男爵府

好媽媽勳章

alfreday

唔好意思. 仲想問幼童軍團集會時間?

侯爵府

唔冼客氣,有興趣就今個星期日上嚟參觀下啦。提醒下鐘意影相既家長,記得帶相機。

集會時間:逢星期日上午九時半至十二時半(逢每個月第一個星期日休會)
集會地點:大埔運頭角里十五號羅定邦童軍中心

原帖由 mastina 於 09-10-20 08:51 發表
alfreday

唔好意思. 仲想問幼童軍團集會時間?

別墅

alfredly,

My son is very interested in Boy Scout activities.
In fact, I have already sent his application form to below email address
[email protected] on Oct 17, 2009.
And someone replied me that we have to wait.
However, she suggested we could directly come up to below address for interview if we’re really interest.
大埔運頭角里十五號羅定邦童軍中心

If it it possible ???
P.S. I’ve PM you my mobile. Please relpy when you're free.
Thanks so much.

mckittylam

複式洋房

有無聯絡電話, 請PM給我。謝謝!
原帖由 gloryu2 於 09-10-18 18:15 發表
請問係唔係2hr 都係小童軍集會

quote]原帖由 粟米豆 於 09-10-17 07:57 發表
第六旅...
集合時間:逢星期六下午5:00-7:00
地 點:富善社區會堂
你可以到時 ...

複式洋房

可否PM富善之聯絡電話予我。
原帖由 alfreday 於 09-10-18 20:04 發表
小童軍團: 5歲至7歲半 (男女團員)集會時間1小時
幼童軍團: 7歲半至11歲 (男女團員)集會時間2小時

侯爵府

shleung07:

我唔係大埔北第6旅 的領袖,請你到佢地集會地方查詢。

原帖由 shleung07 於 09-10-22 22:04 發表
可否PM富善之聯絡電話予我。

首頁

尾頁

跳至