論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

急...下星期會與工人一起去內地玩...請問去那裡可以辦理VISA...是不是華潤大廈....要預備咩文件呀....我想申請半年....幾錢呀.....THANKS

大宅

電中旅社問下
原帖由 joeytcy 於 09-10-15 20:45 發表
急...下星期會與工人一起去內地玩...請問去那裡可以辦理VISA...是不是華潤大廈....要預備咩文件呀....我想申請半年....幾錢呀.....THANKS

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我工人visa到期, 要出一出境過冷河, 佢都係直接響羅湖過關就ok, $190 手續費.

唔知係咪去旅行都一樣咁方便??

大宅

原帖由 moonychan 於 09-10-15 23:03 發表
我工人visa到期, 要出一出境過冷河, 佢都係直接響羅湖過關就ok, $190 手續費.

thanks

大宅

咁係未只帶工人的passport、id,使唔使帶埋contract去架?到時响hk果邊海關攪,定係過咗關後在大陸既關口攪架?因為佢visa12月前到期啦。

原帖由 moonychan 於 09-10-15 23:03 發表

禁止訪問

別墅

原帖由 joeytcy 於 09-10-15 20:45 發表

中國領事館

大宅

比中旅攪 雙倍價錢,
而自己去攪要, 第一次要工人一起去, 大約3個工作天有visa出, 到時拿住張ticket, 比錢就可以幫工人取回所有野, 工人不用去, 睇下自己有無時間囉, 或者叫工人自己去,

原帖由 babyellow 於 09-10-16 22:40 發表
不是要去中旅社搞嗎?

大宅

應該基本上D agent 都熟呢D野啦,打去問咪得囉~~

我之前有同澳洲同事整 china visa ,為左唔想自己排隊( ),比錢人地攪,個時我幫襯個間唔記得左係千二 per head 定2個...

你上網 search : china visa ,就有好多比你揀喇~

我就揀左間係華潤既,貪佢係最近領事館既囉~
都 ok 架,今日比,聽日就有~~

首頁

尾頁

跳至