親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

撞期呀..點好呢???

早係5月份己訂好晒機票10年3月去浮羅,吉隆坡+新加坡, 玩9day,
點知而岩先發現......撞左3日亞囡測驗???
而家唔知點好...
c6叫話改期....但airaisia 平機票黎傢...改日子好貴傢
取消????唔好啦我辛辛苦苦工作,做生做死成年都係等果幾日去玩下咋!!!!
dum低亞囡比ar ma湊?????個衰女唔肯...

為左去玩請假唔返學已經唔好...而左仲話為左玩唔測驗更家唔岩...
但已經比晒$$$$傢啦嘛......我又真係好想去丫嘛....
點算呀

大宅

其實airasia都有做復活節/暑期promotion, 價錢亦好平, 點解要簡3月 ? 重要去成9日, 咪要請成個星期假, 就算唔使測驗黙書, 都好影響學習姐 !!

都係改期啦 !!

原帖由 moontang 於 09-10-16 11:22 發表
撞期呀..點好呢???

早係5月份己訂好晒機票10年3月去浮羅,吉隆坡+新加坡, 玩9day,
點知而岩先發現......撞左3日亞囡測驗???
而家唔知點好...
c6叫話改期....但airaisia 平機票黎傢...改日子好貴傢
取消????唔好啦我 ...

大宅

原帖由 fungpolly123 於 09-10-16 11:58 發表
其實airasia都有做復活節/暑期promotion, 價錢亦好平, 點解要簡3月 ? 重要去成9日, 咪要請成個星期假, 就算唔使測驗黙書, 都好影響學習姐 !!

都係改期啦 !!

...

因為我同c6的假期都只可在3月...所以.....d大時大節我地都冇假放傢

男爵府

3月無公眾假期你都book, 即係預左叫個女做逃學虎龍一星期

為了去旅行唔返學已經唔好, 何況仲要測驗! 就算個女唔去, 你唔洗同佢溫書?

Cancel or延期啦, 以我所知, 退票air asia會退番機場稅, 你咁早book, 機票錢應該好平啫, 去旅行等下一次機會囉, air asia經常都有promotion.

洋房

我都係答下嘴,比我會延期或者兩公婆自己去,測驗緊要d,一係就兩公婆去先,下次先同女女去 law......

伯爵府

玩到咁大? 唔測驗走去旅行? 如果我啊女, 佢一定會話, 你地自己去啦, 假一定唔會請啦......

大人更加應該懂得分輕重..

原帖由 twinstar679 於 09-10-16 13:17 發表
我都係答下嘴,比我會延期或者兩公婆自己去,測驗緊要d,一係就兩公婆去先,下次先同女女去 law......

大宅

就算唔使測驗, 都要請咁多日假去旅行, 學校比咩 冇嘢呀

男爵府

小學就很多都不可請假去旅行的,手冊已寫明。會唔會係幼稚園呀?

男爵府

原帖由 kt2007 於 09-10-16 16:47 發表
小學就很多都不可請假去旅行的,手冊已寫明。會唔會係幼稚園呀?

幼稚園我諗唔會有幾日測驗咁多掛。
唔使諗啦,亞囡一定唔可以去,要比亞囡從少養成返學習慣同責任,便何況係測驗。(我就有個朋友係咁,結果佢個囡想唔返學,都同亞媽講講你幫我寫請假信咪得囉...死未!!)
如果你兩公婆真係想去又改唔到期,咁唯有請個人幫手,例如補習老師等等。又或者你地去旅行前一早幫亞囡温多d書等等補下飛。 不過如果係我,我會唔去多過去。唔係玩都玩得唔安樂。

大宅

你個女幾大呀?
如果小五, 小六, 一定一定唔可以去, 全家陪佢測驗!!! D分好緊要架!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至