親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

比香港一定冷一點, 記得帶多件衫

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

Thanks

原帖由 JOYCENGYW 於 09-11-10 11:59 發表
比香港一定冷一點, 記得帶多件衫

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇人知道酒店早餐$130/位, 值唔值呢

禁止訪問

男爵府

跟團通常都唔會住園內的酒店,你跟團住什麼酒店?

原帖由 甲蟲媽媽 於 09-11-12 11:30 發表
我係今個月尾去, 係跟團, 因為一家大細, 所以唔自己去。
不過都幾低架團費大人hk$600-小朋友-hk$499-
2日都會係華僑城純玩團。

伯爵府

原帖由 kitbebe 於 09-11-12 09:57 發表

都幾多款, 我係酒店包, 唔駛EXTRA比$, 所以OK, 牛角包好好食.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係新華買package, 可以唔包早餐的, 要早餐就要買埋睇天嬋飛, 咁我去到先決定要唔要早餐都得, thanks

原帖由 JOYCENGYW 於 09-11-12 14:31 發表

都幾多款, 我係酒店包, 唔駛EXTRA比$, 所以OK, 牛角包好好食.

男爵府

你幾時去呀?天嬋依家停咗, 好似11月尾先有, 我向中旅買package 時個staff 同我講.
你最好check清楚

原帖由 kitbebe 於 09-11-12 14:35 發表
我係新華買package, 可以唔包早餐的, 要早餐就要買埋睇天嬋飛, 咁我去到先決定要唔要早餐都得, thanks

瑪瑙宮

我知呀, 其實我唔想睇天嬋, 聖誕前幾日入去玩

原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-12 15:51 發表
你幾時去呀?天嬋依家停咗, 好似11月尾先有, 我向中旅買package 時個staff 同我講.
你最好check清楚

禁止訪問

翡翠宮

their bf is quite good, worth a try
原帖由 kitbebe 於 09-11-12 09:57 發表

複式洋房

請問聖誕節去華僑城2天會有什麼活動玩?可否有人介紹
下呢?

男爵府

各位, 我剛去完回來啦!

強烈見意各位要平日去, 星期五同星期六的境況差好遠,
星期五我可以直接上小火車,
星期六9時多已經要等差不多一小時!
如在Weekend 只有玩排隊. 我見d人在大俠谷等叢林纜車or 雲海索道, 相信要2小時有多!

甲蟲媽媽,
我在房車酒店都見到康泰團呀!

baby0706,
茵特拉根礦泉SPA, 好得!

大俠谷個水上樂園是室內的, 可能聖誕都有開!

伯爵府

我想聖誕節去....

請問房車酒店設施OK嗎? 是/否近主題公園/飲食呢 ?

茵特拉根礦泉SPA, 好得! >>> 掂得掂, 一家大小 OK 嗎 ? 是/否好似溫泉咁 ?

大峽谷水上樂園6歲小朋友岩唔岩玩?

主題公園有什麼玩呢 ?

唔好意思太多問題...

原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-16 13:46 發表
各位, 我剛去完回來啦!

強烈見意各位要平日去, 星期五同星期六的境況差好遠,
星期五我可以直接上小火車,
星期六9時多已經要等差不多一小時!
如在W ...

男爵府

Tramtram

請問房車酒店設施OK? /否近主題公園/飲食呢 ?
酒店新, 房間都OK, 不過一D都唔方便, BOOK車往茶溪谷/大峽谷, 酒店內只有一間餐廳, 茵特拉根酒店就方便好多, SPA & 溪谷就在旁邊!

茵特拉根礦泉SPA, 好得! >>> 掂得掂, 一家大小 OK ? /否好似溫泉咁 ?
, 它分室內和室外
室內有數個不同水溫池, 有浮版可用, Steam,
室外有唔同溫泉, 如牛奶, 紅酒, coffee, 有一個親子池是有滑梯的…..
除了這些, 還有休息室, 有電影看…, 不過我無時間, 所以無入去看還有什麼
.

大峽谷水上樂園6歲小朋友岩唔岩玩?
我無入去看, 在單張看到有這些:
冒險海灘,冒險島上衝浪、滑滑道,室內滑道、室外滑道、U型管

主題公園有什麼玩呢 ?
你指是茶溪谷, 多數是行和看,無什麼是玩的!

伯爵府

多謝妳詳細解答 :

BOOK車 >>> 使唔使 $$ 呀 ? 快唔快有車 ?

SPA >>> 聽落好正 (可以玩到半日)

主題公園 >>> 我唔知係唔係茶溪谷 ?? 成 2XX 蚊張飛, 好似好貴咁, 如果得個行字, 就怕怕啦, 如坐火車係唔係公園內呢?

我想3D2N 會唔會悶呢 ?

THANKS

原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-16 16:06 發表
Tramtram

請問房車酒店設施OK嗎? 是/否近主題公園/飲食呢 ?
酒店新, 房間都OK, 不過一D都唔方便, 要BOOK車往茶溪谷/大峽谷, 酒店內只有一間餐廳, 而茵特拉根酒店就方便好多, SPA & 茶溪谷就在旁邊!

茵特拉根礦泉S ...

男爵府

Tramtram

BOOK >>> 使唔使 $$ ? 快唔快有車 ?
D車是有古定時間約半小時一班, 6點後更要一小時一班, Book 車的意思是要book! D車是唔使

SPA >>>
聽落好正
(可以玩到半日)
YES, 我都玩了3小時, 因要另外收費, 所以唔多人.

主題公園 >>> 唔知係唔係茶溪谷 ??
我見成
2XX 蚊張飛, 好似好貴咁, 如果得個行字, 就怕怕啦, 如坐火車係唔係公園內呢?
門票好似是包了茶溪谷, 大俠谷、雲中部落三個部份, 依家promo重可以玩兩日, 不過唔知是否做到年尾!
森林小火車 是在荼溪谷園內的, 可往來茶溪谷 & 中途有站轉 叢林纜車去大俠谷/雲中部落,

我想3D2N 會唔會悶呢 ?
如果3D可以去大梅沙, 個沙灘好靚, 好似有個海上世界的地方可以看看! 又可到鹽田海鮮街食海鮮!
不過, 我見意住大梅沙D酒店, 方便
D!

伯爵府

車d坐位多唔多嫁.....?

如book 唔到位, 有無其他方法 ? 行路mouth:mouth:" />

門票玩兩日咁正,

我打算經 517 book, (房) $788 + $688 另特價訂門票 $200/位. SPA $100/位, 唔知抵唔抵呢 ?

夏天, 我去過大梅沙住凌海...但妳建議都唔錯, 可以考慮新開果間酒店....

thanks

原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-16 17:00 發表
Tramtram

BOOK車 >>> 使唔使 $$ 呀 ? 快唔快有車 ?
D車是有古定時間約半小時一班, 6點後更要一小時一班, Book 車的意思是要book位! D車是唔使

SPA >>> 聽落好正
(可以玩到半日)
YES, 我都玩了3小時, ...

男爵府

約2x,
如book 唔到位, 有無其他方法 ? 行路
如行路我想要半小時....

門票玩兩日咁正,
我見d人第一日向大峽谷走時, 向門口給手印.

我打算經 517 book, (房) $788 + $688 另特價訂門票 $200/位. SPA $100/位, 唔知抵唔抵呢
我經中旅買package, weekend價, $1807,包房, 門票 , spa & 車票來回香港至大峽谷 , 如weekday, 好似14xx.

伯爵府

嘩, 都有排行喎............mouth:

我去頭兩日係假期 ? 真係有點驚難 BOOK 位 ?
車線係唔係點都點呢 ?

我計過加加埋埋 $2800 左右.

原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-16 17:34 發表
約2x,
如book 唔到位, 有無其他方法 ? 行路
如行路我想要半小時....

門票玩兩日咁正,
我見d人第一日向大峽谷走時, 向門口給手印.

我打算經 517 book, (房) $788 + $688 另特價 ...

首頁

尾頁

跳至