跳至

首頁

尾頁

大宅

琴日工人放假,我同老公揍B,以前食粥仔佢好睇心情,心情好咪無問題囉,心情唔好就唔食大喊。琴日又有新作,佢呢排原來要有歌舞助興先肯食呀 我地要表演打鼓/跳舞/幫佢影相佢就好自動打開個口,一停佢就喊+ 死DIN 唔食 佢十足古代既皇帝咁呀… 點算?

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原帖由 BKVIP 於 09-10-19 19:08 發表
琴日工人放假,我同老公揍B,以前食粥仔佢好睇心情,心情好咪無問題囉,心情唔好就唔食大喊。琴日又有新作,佢呢排原來要有歌舞助興先肯食呀 我地要表演打鼓/跳舞/幫佢影相佢就好自動打開個口,一停佢就喊+ 死DIN 唔 ...

wing,你甘諗你仔仔都好合理呀

我地真係好似佢地既奴婢伽.

佢地表達情緒真係好直接伽.中意就中意,

唔中意就算你點搞佢都一樣無面俾伽.

我女女食野方面都令我好頭痛伽.

有時我都會好似你甘用其他野來分散注意力

不過又怕太過就佢地,下次唔跟甘做又搞佢地唔店.

而且佢地好精伽.知道你就佢就會得寸進尺伽啦.

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

大宅

原帖由 fly2happy 於 09-10-19 15:49 發表

wing,你甘諗你仔仔都好合理呀

我地真係好似佢地既奴婢伽.

佢地表達情緒真係好直接伽.中意就中意,

唔中意就算你點搞佢都一樣無面俾伽.

我女女食野方面都令我好頭痛伽.

有時我都會好似你甘用其他野來分 ...

咁你點處理呀?餓佢1-2餐?唉…有時我媽咪黎幫我睇工人,佢實心軟架,因為歌舞助興都係我媽+工人諗出黎架 我都係琴日先知阿b要用咁既方法先肯食粥,到佢識行識走咪要追住佢屁股?

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原帖由 BKVIP 於 09-10-19 20:44 發表

咁你點處理呀?餓佢1-2餐?唉…有時我媽咪黎幫我睇工人,佢實心軟架,因為歌舞助興都係我媽+工人諗出黎架 我都係琴日先知阿b要用咁既方法先肯食粥,到佢識行識走咪要追住佢屁股? ...

我女食野最令我頭痛,因為佢次次都係食得唔多

好似餵粥甘,頭3-4啖佢都會接,之後就會好慢之食

又或者耍手擰頭一輪之肯食一啖甘大把.

搞到粥冷晒.

我之前都有俾玩具女女玩再俾粥仔佢食.

不過依家我無俾啦.而且每次餵粥仔都要同上餐隔耐d

甘女女就可食到半碗左右.有時佢唔肯食,我都忍住收手

因為唔可以逼.最多再補d水果又或者米糊囉

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

大宅

原帖由 fly2happy 於 09-10-19 21:10 發表

我女食野最令我頭痛,因為佢次次都係食得唔多

好似餵粥甘,頭3-4啖佢都會接,之後就會好慢之食

又或者耍手擰頭一輪之肯食一啖甘大把.

搞到粥冷晒.

我之前都有俾玩具女女玩再俾粥仔佢食.

不過依家我無俾啦.而且每 ...

淸淸,同你一樣,我一餵粥就頭痛,但糊仔又ok喎,所以呢d 咁艱鉅既任務我都係留俾我工人做 但工人放假就無得走雞 我個b 通常搞半個鐘就可以食到3/4 至1碗,但我都會補100 ml 奶俾佢。你個b 一日几多餐呀?我個b 1日5餐,依家每日3餐粥仔,每隔3個鐘一餐。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唉! 我個皇帝仔咪又何嘗唔係!

早幾week, 衊甩佢條 '上大床' 瞓癮, 呢兩晚, 忽然半夜起身, 拍極, 唱極歌, 喊到巔晒係要跟番我! 係一定要係我, 老公一抱都喊死!!

上床都算, 仲要係好似樹熊咁, 成廿磅咁 '撻' 係我心口瞓! 佢瞓林左, 就放佢晌側邊, 已唔敢唔攬實佢啦, 但過唔夠一陣又係喊晒, 跟住點都係要爬上我個身度 撻係度瞓!! 搞到我要做碌木咁唔郁得, 我都唔係10靚廿歲啦, 朝早起身條腰真係硬晒汰!!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至