論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔該幫幫手....有冇人知本地印傭如果經香港agent搵過份新工嘅agent費一般係幾多? 有冇得分期還? 分幾多個月還比agent?

別墅

每間收費都唔一樣,睇下間公司食水深唔深啦!

男爵府

完約, 法例規定只可收月薪 10%, 即 HK$358. 所以有 d agent 會直情唔收工人錢, 博多件貨比僱主揀, 同希望工人會介紹 d 姐妹 (多d 貨源).

唔完約, 由$1xxxx - $21,000不等。agent 會搵財務借比工人, 然後工人每月還3千.

原帖由 kyuen 於 09-10-20 12:51 發表
唔該幫幫手....有冇人知本地印傭如果經香港agent搵過份新工嘅agent費一般係幾多? 有冇得分期還? 分幾多個月還比agent?

大宅

唔該kit801205!咁以你所知嘅....唔完約果d印要比幾多呢?

原帖由 kit801205 於 09-10-20 13:21 發表
每間收費都唔一樣,睇下間公司食水深唔深啦!

大宅

唔該晒咕怪媽媽!嘩...完約嘅收幾百蚊有d仲唔收添呀!咁以你所知唔完約果d嘅都至少都要比一萬蚊,每個月還三千都要白做3個月喎!

咁我真係唔知我隻嘢做mug作反玩嘢...比一個月通知我唔做喎!不過佢間唔中就痴痴地都唔新奇,等我忙至黎玩我!

原帖由 咕怪媽媽 於 09-10-20 13:33 發表
完約, 法例規定只可收月薪 10%, 即 HK$358. 所以有 d agent 會直情唔收工人錢, 博多件貨比僱主揀, 同希望工人會介紹 d 姐妹 (多d 貨源).

唔完約, 由$1xxxx - $21,000不等。agent 會搵財務借比工人, 然後工人每月還3 ...

首頁

尾頁

跳至