想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

今日day43,day41用準快易check白雪雪,但放工時再睇就見到好淺好淺嘅粉紅色(水印),尋日去做婦科檢查比醫生望過棒棒,醫生都話有d粉紅色,但係話可能放耐咗所有有,叫我如果下week都未m,再check過喎,
跟住買咗婦用探熱針,醫生叫我check及紀錄,今日第一次用呢隻探熱針,今朝係36.83(但今日有d感冒),之前都有試過check2日都係36.8,但只用普通探熱針

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 tingbobo 於 09-10-21 12:12 發表
今日day43,day41用準快易check白雪雪,但放工時再睇就見到好淺好淺嘅粉紅色(水印),尋日去做婦科檢查比醫生望過棒棒,醫生都話有d粉紅色,但係話可能放耐咗所有有,叫我如果下week都未m,再check過喎,
跟住買咗婦用探熱針, ...

有D醫生講過, 如果好早孕期, 有可能需要較長時間才顯示得到 , 及顯示出黎就一定係有. 你不如過多 2-3日買過另一隻牌子再試下.

祝BINGO

大宅

好媽媽勳章

原帖由 miffymiffy 於 09-10-21 12:28 發表

有D醫生講過, 如果好早孕期, 有可能需要較長時間才顯示得到 , 及顯示出黎就一定係有. 你不如過多 2-3日買過另一隻牌子再試下.

祝BINGO ...

miffymiffy ,請問係咪用clearblue好d呀,我之前兩次都係用準快易,第1次就咩都無,day41係第2次check

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 tingbobo 於 09-10-21 12:36 發表

miffymiffy ,請問係咪用clearblue好d呀,我之前兩次都係用準快易,第1次就咩都無,day41係第2次check

用晨尿 + clearblue 再驗多次.

祝BINGO

大宅

好媽媽勳章

原帖由 miffymiffy 於 09-10-21 12:52 發表

用晨尿 + clearblue 再驗多次.

祝BINGO

miffymiffy仲有想請問我今日唔舒服,食咗必x痛嘅特強傷風感冒藥,但如果真係咩咩 怕唔怕家,
thank you!!

大宅

你平時一個cycle是幾多day呢??
我一個cycle 29 day,今日37day啦!!m仲未來,準快易又係白雪雪.....

原帖由 tingbobo 於 09-10-21 12:12 發表
跟住買咗婦用探熱針, ...

洋房

我都係等緊Bingo架,今日D32,平時cycle28D,琴日用曼秀雷敦check過,白雪雪,但m未嚟,體温又keep住高企>37℃,已經17d,未試過咁長ga。而家心情好忐忑law。

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mini.bb 於 09-10-21 13:10 發表
你平時一個cycle是幾多day呢??
我一個cycle 29 day,今日37day啦!!m仲未來,準快易又係白雪雪.....

我cycle唔準家(布時2x有時3x),尋日見完醫生連醫生都話唔準,不過醫生都話今次咁耐可以遲幾日再check

瑪瑙宮

原帖由 tingbobo 於 09-10-21 13:04 發表

miffymiffy仲有想請問我今日唔舒服,食咗必x痛嘅特強傷風感冒藥,但如果真係咩咩 怕唔怕家,
thank you!!

最好睇醫生, 話準備要BB, 等醫生開藥. 暫時唔好自己食藥啦. 飲多D 水, 早D 瞓.

男爵府

好媽媽勳章

會變色, 我今次就 一次check , 2 分鐘唔見野, 跟住出左淺粉紅...
過左2 日, 一早check 深紅色.

大宅

好媽媽勳章

咁樣算唔算有色呀

伯爵府

好媽媽勳章

e...我今朝check完又係咁樣喎:(

大宅

好媽媽勳章

原帖由 bb鼠 於 09-10-21 18:22 發表
e...我今朝check完又係咁樣喎:(

我 check嘅時候未有家,到過幾個鐘後先出現

大宅

好媽媽勳章

原帖由 小兔咕 於 09-10-21 17:58 發表
會變色, 我今次就 一次check , 2 分鐘唔見野, 跟住出左淺粉紅...
過左2 日, 一早check 深紅色.

恭喜哂呀!希望過幾日我都見到深紅啦....

瑪瑙宮

下面果個似有線. 係咪滴得唔夠 ?

大宅

原帖由 tingbobo 於 09-10-21 18:17 發表
http://farm3.static.flickr.com/2631/4031059075_21ecceb9e4.jpg" border="0">咁樣算唔算有色呀
似有機喎~~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 tingbobo 於 09-10-21 19:16 發表

恭喜哂呀!希望過幾日我都見到深紅啦....

係上2 個week 既事book 左明日睇e 生.. 我都有d 驚, 因為上次5 個月bb 就bye bye 左. 雖然係開心, 但係都好緊張....
希望你都中獎啦^v^

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 tingbobo 於 09-10-21 18:27 發表

我 check嘅時候未有家,到過幾個鐘後先出現

我果條有小小水印...放工返黎想睇多次,點知姐姐倒多垃圾lu~

大宅

我以前一向d m都唔準, 睇咗3個月中醫, 頭2個月cycle係28,29 days, 而家第3個cycle day 45都未有m嚟. check 綠d又白雪雪. 近呢2日有尾龍骨痛,m痛蹟象.
而家好confuse,都唔知係d cycle又開始亂,定係bingo咗未check到. 但有m痛蹟象係咪一定唔會係bingo架啦...?

大宅

原帖由 makdoudou 於 09-10-21 22:26 發表
我以前一向d m都唔準, 睇咗3個月中醫, 頭2個月cycle係28,29 days, 而家第3個cycle day 45都未有m嚟. check 綠d又白雪雪. 近呢2日有尾龍骨痛,m痛蹟象.
而家好confuse,都唔知係d cycle又開始亂,定係bingo咗未check到. ...
有冇CHECK幾時排卵,可能遲排卵~~

首頁

尾頁

跳至