跳至

首頁

尾頁

大宅

我又黎報到先!!

我阿女10月12日出世, 唔該哂tko123

bb女~10月12日出左世喇 ^^體重 7.4磅
天鈴 6 個月大 ~ 重 8.25 kg
天鈴一歲大 ~ 重 9.97 kg
天鈴歲半大 ~ 重 11.8 kg
天鈴5歲大了~ 重 46磅 ! 將會升小一了

大宅

原帖由 CBabeY 於 09-10-23 10:30 發表
好慘, 阿b d食9時間大混亂, 兩個鐘已經喊到拆天, 唔知係咪因為返到屋企轉9粉, 擒日有兩餐9食得好少, 跟住夜晚兩個鐘一轉, 每次都食3安, 仲要食哂, 搞到我想試下埋身餵都唔得... ...
我個 b 同你情況原全一樣 ,我都累到唔識形容...

大宅

原帖由 tko123 於 09-10-23 10:47 發表

奶奶d 好心我都令教左好多野
人地生完個情緒巳經夠波動
佢地上嚟.再阿之阿左.就勁失控
有次我真係想鬧鬼我99
有次個親戚見我攰.咪話個樣好攰.
咁我99咪立即出聲話
"好心你,日頭有人湊bb.你就瞓多.嘜都唔好做.叫個 ...
嘩 ~我都睇到好火 ,你當佢唱歌啦...你唔鬼彩佢 ,佢就自已知衰 ,佢再咁講野你叫佢收聲啦 ,揍仔已經好辛苦 ,唔好比佢影響你心情 ,諗D開心野先

大宅

原帖由 SweetAA 於 09-10-23 14:52 發表
妳地BB飲完奶掃完風,會唔會落床之後再吐奶呀!有時仲打c egg!
搞到我好擔心佢吐左奶「濁」親唔知呀!
我已經飲完奶掃完風,再抱多廿分鐘先放床仔架啦! ...
我個 B掃完風就冇嘔奶 ,有時我掃唔到風 ,同 BB換片時佢就有嘔奶 ,嘔小小果種

打 C EGG 就成日都有 ,尋日我番左健康院 ,問醫生關於打 C EGG問題 ,醫生話初生 BB會係咁 ,叫我唔好擔心 ,我阿女臍帶位仲有血水 ,我問醫生點處理 ,佢話用消毒水洗後盡快整乾就 OK ,等日子夠就冇事 ,有血水是初生 BB常見 ,聽完醫生咁講 ,我都放心好多

尋日番健康院係幫 BB磅重 ,照黃檢查 & 約期打針 ,約埋產後檢查 ^^

大宅

原帖由 waowaowao 於 09-10-23 15:25 發表

我99 咩都唔理!!但62 咩都要理 !!我都比62 搞到我情緒勁波動, 喊左幾次啦!! 我 餵緊人奶,62 走入我房唔 "烤" 門,見我餵緊人奶,仲望住問我 : "夠唔夠奶?!" 變態架!! C6 D 親戚仲 ...
好過份囉你 62 ,換鎖啦.....話比你老公知啦

大宅

原帖由 cutefok 於 09-10-23 18:14 發表
因我有妊娠糖尿, bb一出世就血糖底, 一出世就去咗初生病房吊糖水, 我第二日才同c6去探佢, 我在那裡聽到有bb一出世就有牙仔要脫, 我當時都覺得好得意.... 但今日我發覺我bb在上面有3點白色(不是牙齒位, 在好似人地生 ...
邊區健康院呀??等咁耐??

大宅

原帖由 ryoulam 於 09-10-23 18:08 發表
唔該加埋我呀~
ryoulam/10月8日/boy
你阿 B番左屋企未呀?

大宅

原帖由 ms_tea 於 09-10-23 22:08 發表
大家開刀個傷口會點處理同埋會唔用紗布住個傷口,同埋你地會過左幾多日先沖涼洗頭?
頭一個星期 ,日日洗傷口同換紗布 ,第八日起我貼(疤痕敵)..第十日真係覺得自已好 DIRTY ,終於沖左涼 ,係用好熱唧水沖涼加洗頭(用薑成份的洗頭水+薑成份的沖涼液) ,洗完即刻盡快吹乾個頭 (十成乾) ,我只係洗左一次頭(到今日)

大宅

原帖由 @陳師奶@ 於 09-10-24 11:54 發表
哈 不如講下大家生完 而家幾多磅丫

我生果時138 而家120 你地落左幾多磅
你唔講起我都冇磅重 ,屋企冇磅呢又 ,陣間出街磅下先 ^^

大宅

原帖由 ryoulam 於 09-10-24 12:05 發表

返左啦~十二朝果日準時返左屋企啦~
好野...GOOD

大宅

原帖由 黑白豬 於 09-10-24 13:24 發表
所以我都喊過好多次lu,我諗下個禮拜,我老公返上大陸做野,得返我一個,我諗我會日日喊囉!
唔好咁諗啦..我情況同你都似,老公常常不在身邊,唔好情緒底落,學下我丫 ,我都幾攪笑嫁,一抱住阿 B我就唱歌 ,我隻衰豬似個老豆呀,食親奶都食剩d..我就對住阿 B鬧 ,(好學唔學,學你老豆乜都食剩d ,第二時你老公唔比飽飯你食,你就知 C)~哈哈

首頁

尾頁

跳至