跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

原帖由 SweetAA 於 09-10-23 14:52 發表
妳地BB飲完奶掃完風,會唔會落床之後再吐奶呀!有時仲打c egg!
搞到我好擔心佢吐左奶「濁」親唔知呀!
我已經飲完奶掃完風,再抱多廿分鐘先放床仔架啦! ...
我個 B掃完風就冇嘔奶 ,有時我掃唔到風 ,同 BB換片時佢就有嘔奶 ,嘔小小果種

打 C EGG 就成日都有 ,尋日我番左健康院 ,問醫生關於打 C EGG問題 ,醫生話初生 BB會係咁 ,叫我唔好擔心 ,我阿女臍帶位仲有血水 ,我問醫生點處理 ,佢話用消毒水洗後盡快整乾就 OK ,等日子夠就冇事 ,有血水是初生 BB常見 ,聽完醫生咁講 ,我都放心好多

尋日番健康院係幫 BB磅重 ,照黃檢查 & 約期打針 ,約埋產後檢查 ^^

bb女~10月12日出左世喇 ^^體重 7.4磅
天鈴 6 個月大 ~ 重 8.25 kg
天鈴一歲大 ~ 重 9.97 kg
天鈴歲半大 ~ 重 11.8 kg
天鈴5歲大了~ 重 46磅 ! 將會升小一了

大宅

原帖由 黑白豬 於 09-10-23 11:14 發表
我99同你99一樣,搞到我又係情緒勁波動(搞到我喊),你99呢句-好心你,日頭有人湊bb.你就瞓多.嘜都唔好做,我99都成日甘話我,我心諗,你成日上黎搞搞震,唔通我走去訓咩?邊好意思!好彩我老公話返99,話佢成日走上黎,所以我唔 ...

我99 咩都唔理!!但62 咩都要理 !!我都比62 搞到我情緒勁波動, 喊左幾次啦!! 我 餵緊人奶,62 走入我房唔 "烤" 門,見我餵緊人奶,仲望住問我 : "夠唔夠奶?!" 變態架!! C6 D 親戚仲話我係米產後抑鬱!???! 佢搞 Lee 搞路 , 好煩呀 !!

waowaoB ~ 7 Lbs

男爵府

jkfamily/10月5日/boy

男爵府

我呢排真係勁忙勁唔掂~~

我發燒,燒左6日,越燒越高(試過去到40度),原本以為自己冷親,點知原來係乳腺炎(因為頭幾天個胸只係小小谷,我以為係正常)
醫生話我已經太高燒,建議我食抗生素,等炎症好些少,先再繼續餵~~

我宜家要停餵三日人奶,其實都有o的唔開心,不過老公話等自己養好身體先,阿b先有健康的人奶~~我唯有日日keep住泵,希望唔好越泵越少,我唔想放棄餵人奶呀!

男爵府

原帖由 waowaowao 於 09-10-23 15:25 發表

我99 咩都唔理!!但62 咩都要理 !!我都比62 搞到我情緒勁波動, 喊左幾次啦!! 我 餵緊人奶,62 走入我房唔 "烤" 門,見我餵緊人奶,仲望住問我 : "夠唔夠奶?!" 變態架!! C6 D 親戚仲 ...

真係好變態喎!

別墅

原帖由 waowaowao 於 09-10-23 15:25 發表

我99 咩都唔理!!但62 咩都要理 !!我都比62 搞到我情緒勁波動, 喊左幾次啦!! 我 餵緊人奶,62 走入我房唔 "烤" 門,見我餵緊人奶,仲望住問我 : "夠唔夠奶?!" 變態架!! C6 D 親戚仲 ...

妳62好過份喎~

男爵府

仲有小小溫馨提示:

我覺得黑豆茶係可以幫到上奶,但千祈唔好好似我咁狼(我自己衰心急),一晚飲三大碗,搞到個胸硬過石頭,點按都唔鬆,最後搞到發高燒~~

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 jkfamily 於 09-10-23 15:37 發表
仲有小小溫馨提示:

我覺得黑豆茶係可以幫到上奶,但千祈唔好好似我咁狼(我自己衰心急),一晚飲三大碗,搞到個胸硬過石頭,點按都唔鬆,最後搞到發高燒~~ ...

我都發緊燒 哈哈

別墅

原帖由 jkfamily 於 09-10-23 15:32 發表
我呢排真係勁忙勁唔掂~~

我發燒,燒左6日,越燒越高(試過去到40度),原本以為自己冷親,點知原來係乳腺炎(因為頭幾天個胸只係小小谷,我以為係正常)
醫生話我已經太高燒,建議我食抗生素,等炎症好些少,先再繼續餵~~

我宜家要停餵三日人 ...

希望妳怏d好番啦!

複式洋房

哇 你62真係好變態wor ....

別墅

原帖由 kelly~kelly 於 09-10-23 15:22 發表
我個 B掃完風就冇嘔奶 ,有時我掃唔到風 ,同 BB換片時佢就有嘔奶 ,嘔小小果種

打 C EGG 就成日都有 ,尋日我番左健康院 ,問醫生關於打 C EGG問題 ,醫生話初生 BB會係咁 ,叫我唔好擔心 ,我阿女臍帶位仲有血水 ,我問醫 ...

我個囡掃完風都會吐奶呀!真激死~

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 09-10-23 15:15 發表
我之前又係俾隻99搞到我心情超差,仲喊埋!你真係要同你老公傾下,我覺得你俾你99影響到情緒都算啦,但老公要體諒自已個老婆架嘛,你試下同佢傾下啦!我老公之前都覺得我係針對佢阿媽,但我有幾次喊晒口甘同老公傾,老公見到 ...

我喊左n咁多次喇 對眼而家唔喊 會好乾同埋有d痛

大宅

原帖由 jkfamily 於 09-10-23 15:37 發表
仲有小小溫馨提示:

我覺得黑豆茶係可以幫到上奶,但千祈唔好好似我咁狼(我自己衰心急),一晚飲三大碗,搞到個胸硬過石頭,點按都唔鬆,最後搞到發高燒~~ ...

黑豆茶點煮?邊度可以買到黑豆呢?

url] [/url]

別墅

原帖由 黑白豬 於 09-10-23 15:15 發表
我之前又係俾隻99搞到我心情超差,仲喊埋!你真係要同你老公傾下,我覺得你俾你99影響到情緒都算啦,但老公要體諒自已個老婆架嘛,你試下同佢傾下啦!我老公之前都覺得我係針對佢阿媽,但我有幾次喊晒口甘同老公傾,老公見到 ...

我都有同老公講呀!但佢始終好多野唔明!同佢講完仲衰,覺得我事事太緊張,所以睇唔順佢阿媽!佢又唔知佢阿媽真係好惡頂,連我d屋企人見過我99,都服左我可以同佢住。
不過老公其實夾住係中間都好慘!佢成日話屋企3個女人(我、阿囡、佢阿媽)搞到佢產後抑鬱!

男爵府

原帖由 nana11423 於 09-10-23 15:50 發表

黑豆茶點煮?邊度可以買到黑豆呢?

係之前有個sis教~~將黑豆炒至爆開,然後放入滾水煲半個鐘左右就ok
黑豆我在點點綠買

另外有sis話無印有黑豆茶包,唔使煲咁麻煩

侯爵府

好媽媽勳章

甘似我老公既,佢又係話夾係我同99中間,佢就黎有產後抑鬱喎!!
唉,希望你老公會慢慢明啦,我屋企人&見過我99既都係話我99惡頂,我地真係慘!
原帖由 SweetAA 於 09-10-23 15:54 發表

我都有同老公講呀!但佢始終好多野唔明!同佢講完仲衰,覺得我事事太緊張,所以睇唔順佢阿媽!佢又唔知佢阿媽真係好惡頂,連我d屋企人見過我99,都服左我可以同佢住。
不過老公其實夾住係中間都好慘!佢成日話屋企3個女人(我、阿囡 ...

侯爵府

好媽媽勳章

我媽咪知我成日喊,佢就話我遲早會盲喎,我都驚架!但無計啦,成日俾99激
原帖由 @陳師奶@ 於 09-10-23 15:43 發表

我喊左n咁多次喇 對眼而家唔喊 會好乾同埋有d痛

侯爵府

好媽媽勳章

你62變態架??俾我實鬧爆佢,簡直係為老不專!我99係度(62無黎),我泵奶,我都返入房+ lock門泵!

大宅

原帖由 SweetAA 於 09-10-23 15:41 發表

我個囡掃完風都會吐奶呀!真激死~

我阿B有時都會呀!! 我媽咪叫我掃左風都抱佢坐直個身一陣,等D奶落格先!!:lol

大宅

原帖由 黑白豬 於 09-10-23 16:17 發表
你62變態架??俾我實鬧爆佢,簡直係為老不專!我99係度(62無黎),我泵奶,我都返入房+ lock門泵!

唉!! 我 62 有我屋企所匙,佢自出自入架!! 果次我唔知佢上左黎呀!!

首頁
34567...14

尾頁

跳至