夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

生仔前~~
我同c6 拍咗7個幾月拖有咗bb先結婚, 未知有咗之前其實本身諗住同佢分手, 因為大家諗野, 做野方法都相差好遠, 佢成日話我管制佢咩都要佢聽我講, 又我對佢d fd 唔好成日黑口黑面...
我諗任何一個女人都唔會鍾意自己個男人成日出街玩, 佢最勁真係可以1個星期4-5日, 仲要俾唔俾我一齊去話咩佢地男人自己有野傾, 傾野要落bar ge 咩? 咁點解其他人又帶gf去而我又唔去得?
佢d fd 成日揾佢着數佢又唔出聲, 咁我出聲幫佢爭取佢又話我小家, 佢話佢d fd 話我同咗佢拍拖成個人變哂, 對佢地唔好成日講野串親佢地, 咁佢d fd 串我又得我出聲就話我得罪佢D FD, 我唔出聲又話我黑口黑面, 我唔明我係同佢拍拖定係同佢d fd?
當佢知到我有咗bb佢好開心, 話要結婚我以為佢會變得成熟d, 點知佢根本無變過~~~

別墅

結婚 & 懷孕中~~
到咗準備結婚, 所有結婚ge野都係我媽咪陪我去搞, 佢咩都無參與過, 叫佢做野就話我屋企咁麻煩, 係, 我屋企係傳統同迷信但係我屋企人做ge野都係想我地好, 我已經咩都準備好哂只係要佢參與佢都話我煩, 又同佢d fd 講話我阿媽貪錢要佢好多禮金, 但係禮金係大家agree 點解你地(禮金&攞酒都係我6299俾$$)話咗ok之後又要周圍唱我屋企?
結咗婚仲要同d fd 講話係被迫同我結婚, 但係我從來無講過要同你結婚, 係你自己提出依家又變成係我迫你??
我大住肚佢又係咁出去玩, 仲要話係因為我好煩所以佢先要成日出街, 一切都係我自己做出尼...我只係要佢唔好成日出街多d留係屋企陪我, 咁又係管佢煩住佢...我只係想佢陪下我傾下計, 得閒就陪我去買下bb野唔通咁都有錯, 結果bb d 野又係我自己去買, 我同單親有咩分別?
大肚10個月有9個半月都過得好唔開心, 佢有咩都幫住佢個妹話我, 一係就幫d fd 話我, 我真係心都淡.....

大宅

same as me!!

大宅

大宅

點解大家感情有問題仲要生BB?
有冇聽過"江山易改, 本性難移"?

別墅

生完仔~~
因為以上種種所以我決定返外家坐月, c6初初極力反對, 我話如果佢可以成個月唔出街係屋企陪我我先會考慮留係佢度坐月, 佢又話唔得話我唔可以fix死佢唔俾佢出街, 聽到佢咁講我仲點可以係佢屋企坐月? 我真係好怕自己會抑鬱...
結果我坐月個個月佢尼探我ge次數唔過10次, 每次都只係留1hr多d就走, 最後我find out 係因為佢約咗d fd 有下場...我個fd專登借咗架車俾佢方便佢尼探我, 點知佢就成日渣咗架出去玩, 到我個fd問起我地先知原來佢成日話入尼探我其實都係出咗去玩...
生完之後我話bb俾我媽咪湊因為我媽咪唔使返工, 可以全職幫我照顧bb佢又話唔得, 係都要我俾99湊但係我99要開工, 佢又話俾佢d大陸親戚湊, 又話我自私放個仔係外家湊唔俾佢見個仔, 我唔明點解有個人可以全職照顧bb佢係都要俾佢d大陸親戚湊? 仲要係佢地只係每次都只可以尼1-2個wk, that mean 阿b每2個wk就要俾唔同人湊, 真係痴線ga!!!!
如果佢真係咁鍚bb咁想見到佢, 點解我坐月個陣佢又可以不聞不問, 依家仲好意思同我講話我唔俾佢見個仔?
我mami湊到bb肥肥白白個個見到都話佢湊得, 但係c6早2日又舊事重提問我幾時湊返bb返去佢度湊, 點解講咁多次佢都唔明? 佢屋企個個都要返工, 平時邊有人陪bb玩, 我都只係想bb有個人專心照顧佢, 陪佢玩, 我諗婆婆點都會好心機過親戚!
尼幾日佢又話我, 話佢d fd 話我成日黑口黑面, 唔同佢地say hi又成日收埋個仔, 又話我生咗仔成個人變哂, c6仲話佢totally agree with his fd...
究竟我係同邊個結婚? 我個仔係我ge寶貝佢d fd 次次都要抱我個仔, 又摸又性我真係勁唔like, 但係c6又覺得無問題仲要話我咁鬼緊張, 我真係同佢溝通唔到....

別墅

原帖由 ying0103 於 09-10-23 17:41 發表

我就係睇完你篇post先有感而發, 我真係好後悔同佢註咗冊, 依家離婚又唔係但係同佢一齊住我又覺得好辛苦, 所以我依家同bb都係外家住, 係weekend先帶bb返去俾6299見下, 因為我地一齊住~~~

別墅

原帖由 nana832 於 09-10-23 17:52 發表
點解大家感情有問題仲要生BB?
有冇聽過"江山易改, 本性難移"?

因為有咗唔想落咗佢, 覺得自己好自私好殘忍.....

大宅

PM了你~
plx check~

大宅

一開始就唔應該同一個你想同佢分手的人結婚.

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我同你一樣同c6拍佐拖7個月因為有佐bb以結婚~
你c6比人既感覺好似朋友重要過老婆咁~(個人覺得)
我只可以安慰下你~唔好咁唔開心~可能你c6重未成熟~
你同你c6講下啦~咁樣去遲早罵大挍呀~

洋房

我想問樓主同老公幾歲呀,你地兩個唔係好識相處(個人應為)..........
老公-唔識体諒你,你大住個肚就應該陪多d你,心態未ready做人老公/爸爸
樓主-你雖然唔鐘意佢班fd,日日同佢出去玩,但d關係唔可以搞到咁薑,如果日日黑面我係都唔鐘意你la,咁你點會有機會出理一起玩,呢樣野樓主要改la,因為男人對fd可以好close,起埋男人會同d fd講心事但唔會同你講.....

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

casllsac 該用戶已被刪除

大宅

我唔肯定你C6咩人喇,但如果佢怕你黑口黑面,其實係男人都怕的,我果隻都成日咁話我,不過我唔理佢之嘛~

但我真係覺得你C6未玩夠咁。另外你地經濟方面OK嗎,成日出街,好曬錢,你要留個錢比自已同BB,無錢有咩事,好慘的。。。

女人唔係怕嫁錯郞,最怕係怕嫁郞仲要生埋B
最愛你的笑容

複式洋房

原帖由 豬仔mimi 於 09-10-23 18:08 發表
生完仔~~
因為以上種種所以我決定返外家坐月, c6初初極力反對, 我話如果佢可以成個月唔出街係屋企陪我我先會考慮留係佢度坐月, 佢又話唔得話我唔可以fix死佢唔俾佢出街, 聽到佢咁講我仲點可以係佢屋企坐月? 我真係好 ...

最憎啲男人聽朋友阿爸阿媽話唔聽女朋友/老婆話,呢啲人我一定唔會同佢拍拖,拍咗拖都會同佢分手。

講真,我係你女人,我係咩人,你應該最清楚,你啲親戚朋友無冋我經歷過任何事,佢哋o既comment 對我來講一啲都唔公平。如果一個男人係為咗所謂o既face 而對你唔好,佢唔會俾到你幸福囉。

大宅

一個重友輕色的男人係比唔到幸福你,你㗝佢心目中係最低位置!

大宅

妳既出發點係好架,但有D男人(我唔可以話全部)係極怕人管,佢D朋友幾衰都好,都冇謂比呢D野影嚮夫妻感情,男人怕煩自然揾野逃避小D返屋企或避開對方,我同C6好細個結緍佢都係未玩夠之人,我自己以前都會為D小事吵吵鬧鬧或不滿(呢D事要經過成三年),之後,我選擇由得佢唔打比佢問佢係邊,唔黑面比佢Dfd,唔大聲發脾氣,可以話對佢放棄晒咁,又出奇地佢會打比我(有時我覺得佢煩)仲依時放工返屋企,就算佢出去同Dfd去飲野都主動打返屋報到報時幾時返,而家好多時有商有量,就算有D爭拗,都好快冇事(起碼冇演變成吵交)大家冷静左再傾(初初好難,但慢慢又會有耐性、脾氣收繼而又會企係對方立場諗自自然然少左拗交)希望樓主開心D放鬆D唔好咁唔開心

別墅

原帖由 CathyLaw 於 09-10-23 19:07 發表
我同你一樣同c6拍佐拖7個月因為有佐bb以結婚~
你c6比人既感覺好似朋友重要過老婆咁~(個人覺得)
我只可以安慰下你~唔好咁唔開心~可能你c6重未成熟~
你同你c6講下啦~咁樣去遲早罵大挍呀~ ...

佢的確係朋友大過天, 仲要我去就佢d朋友, 都唔知自己究竟嫁俾邊個.....

別墅

原帖由 mayling924 於 09-10-23 18:33 發表
一開始就唔應該同一個你想同佢分手的人結婚.

其實結咗婚之後已經後悔過, 但係都無得返轉頭, 依家唯有諗下可以點lu~~

首頁

尾頁

跳至