烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問下點樣整d相上去架?
可唔可以教下我呀?
再烦,也别忘微笑;再急,也要注意语气; ­
再苦,也别忘坚持;再累,也要爱自己。

大宅

多謝你咁詳細的解說。
但我唔識張圖片upload上互聯網,你可唔可教埋我?真係唔好意思!
原帖由 uhtcl2006 於 09-10-24 00:28 發表

你按回應/回覆時, 有個icon係正方形, 裏面好似一棵樹既綠色物體, 你click入去, 會叫你'輸入圖片鏈接地址'的, 咁你要輸入返你既圖片既'位址', 按提交就可以架啦...
但首要問題係你張相一定要upload左上互聯網, 否則 ...

大宅

我只想上載d野黎呢度同你地一齊分享d美食。
因我從未upload過野上網。

或者你覺得邊個網站最易upload你就教我嗰個網站啦! 不過最好係中文網站。

對你黎講會唔會好麻煩呀?!
真系萬分唔好意思!
原帖由 uhtcl2006 於 09-10-24 09:13 發表

每個網站上載相片都唔同, 好難教你架bor, 你不如講下你想upload啲相去邊好過啦

大宅

唔好意思!我正在試驗upload相片,請多指教!
http://www.facebook.com/photo.php?pid=12539&id=100000460994311#/photo.php?pid=12539&id=100000460994311

我第一次整的生日蛋糕,送給外星女的。

大宅

啊!我根據提供的資料研究左两個鍾(我太蠢啦! )終於成功啦!

好多謝你地呀!仲公仔畫出腸咁教我,我係透過facebook上載架!

大宅

其實我都畫左两次架,第一次阿囡話唔似,唔收貨,唯有再唧一次。
好彩朱古力凍左就會硬,硬左就成塊拎走再唧過。
原帖由 SEricsson 於 09-10-28 15:05 發表
你D畫功好好! 我完全無呢方面既天份

大宅

嘩!好靚啊!我中意呀!可唔可以提供食譜呀?
唔該!
原帖由 viva 於 09-10-29 22:02 發表

大宅

我中意妳呢款蛋糕呀!可唔可以公開食譜呀?
Thanks!
原帖由 pollyw 於 09-12-28 18:13 發表
http://www.baby-kingdom.com/attachments/2009/12/19358_200912262315401TqoS.thumb.jpg" border="0">

首頁

尾頁

跳至