自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原帖由 NIC媽咪 於 09-10-24 13:55 發表
我妹個印印叫我做奶奶架

= =||| 奶奶? 點解咁叫您既?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

因我妹個女叫做我奶奶,叫我c6做老爺,所以印印咪跟叫囉!
原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-10-24 14:08 發表

= =||| 奶奶? 點解咁叫您既?

水晶宮

原帖由 NIC媽咪 於 09-10-24 14:20 發表
因我妹個女叫做我奶奶,叫我c6做老爺,所以印印咪跟叫囉!

^___^原來係咁~~係咁都幾close噃~~~

水晶宮

我諗對佢地來講都係一句稱呼啫, 因我鄰居個印印撞倒我都係叫我做小姐架, 即係好似我地去買野時d sales見男的叫先生, 女的叫小姐咁

水晶宮

原帖由 ricecooking 於 09-10-24 23:49 發表
我諗對佢地來講都係一句稱呼啫, 因我鄰居個印印撞倒我都係叫我做小姐架, 即係好似我地去買野時d sales見男的叫先生, 女的叫小姐咁

或者下次試下叫佢嗌番我個英文名,睇下佢會唔會改口唔再叫我'小姐'先~~~始終我都係唔太慣人地嗌我'小姐'

子爵府

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-10-24 01:01 發表

頭一次聽到有工人咁樣稱呼我做'小姐',佢又真係勁好服侍, 我仔倒瀉玩具又即刻仆倒埋去執,搞到我要叫住佢,唔俾佢幫我仔執,要我仔自己執番好(我仔十一歲喇..............),跟住頭先我番完夜學(我讀 ...

:"bye bye 小姐...bye bye 小姐"咪幾好即時後生左幾年

水晶宮

原帖由 牛皇妹 於 09-10-25 02:44 發表

:"bye bye 小姐...bye bye 小姐"咪幾好即時後生左幾年

即刻當堂醒哂~~~~哈哈!!!

子爵府

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-10-25 02:49 發表

即刻當堂醒哂~~~~哈哈!!!

唔怪得成3點都訓唔著啦

水晶宮

原帖由 牛皇妹 於 09-10-25 02:53 發表

唔怪得成3點都訓唔著啦

我都唔想架~~~ 頭先夜媽媽走黎大掃除,走去洗貓廁同貓籠...洗到我腰骨差D斷埋~~~~

侯爵府

哈哈, 妳形容得好好笑
我之前請咗個印印畀媽咪, 由於我畀錢請佢, 佢叫我做太太, 叫我C6做先生, 但係我細佬佢又叫先生, 咁我都諗唔到點叫好(無理由叫"舅少"架), 唯有由得佢, 但我嗰時諗, 如果佢喺公共場所哎我細佬同C6, 會唔會畀人以為我有兩個老公呢?
原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-10-24 01:01 發表
頭一次聽到有工人咁樣稱呼我做'小姐',佢又真係勁好服侍, 我仔倒瀉玩具又即刻仆倒埋去執,搞到我要叫住佢,唔俾佢幫我仔執,要我仔自己執番好(我仔十一歲喇..............),跟住頭先我番完夜學(我讀 ...

水晶宮

原帖由 SmileFoReVeR 於 09-10-25 03:20 發表
哈哈, 妳形容得好好笑
我之前請咗個印印畀媽咪, 由於我畀錢請佢, 佢叫我做太太, 叫我C6做先生, 但係我細佬佢又叫先生, 咁我都諗唔到點叫好(無理由叫"舅少"架), 唯有由得佢, 但我嗰時諗, 如果佢喺公共場所哎 ...

定係叫個印印响叫你細佬前响先生之前加番個名會好D呢~~~咁咪無誤會囉!!嘻嘻!!!

我太耐無見呢D情景(工人揹我仔書包同執我仔玩具),查實一見到我都有D想笑出黎~!但又唔想個仔咁大個人仲旨意工人幫佢揹書包同執首尾嘛!所以都真係要教育一下個工人亦同時要教訓下我隻大肥仔...

男爵府

好媽媽勳章

之前我99(果時仲係一齊住既)請左個印印叫我做姐姐,叫我C6做哥哥!!

禁止訪問

水晶宮

今日我又番外家教小朋友,頭先臨走前又俾我見到一幕極度驚嚇既場面........................個工人自動標埋去我仔度,幫我仔'休'定襪等幫我仔着!!!mouth: 我即時叫住個工人,話俾我仔自己着鞋着襪好喇,個仔咁大個仔,唔駛幫佢............
跟住個工人又講咗一樣更嚇人既野俾我知,佢話佢對上個家人,個小姐升到中學都仲係伸哂腳俾工人,要工人幫佢着襪着鞋架!佢話佢試過叫個小姐自己着,個小姐會扭哂計會真係喊架! 我心諗,升到中學...仲要工人幫佢着鞋着襪,工人唔肯仲要喊埋出黎...佢對手係咪生多咗出黎(唔駛用)呢?

我同個工人講話,以後唔駛幫我仔着鞋着襪,亦唔駛幫我仔揹書包同執玩具,我話囝囝已經大個仔,呢D佢自己做開,佢可以自己黎,唔駛工人幫手,個工人聽完都似乎幾開心,好似知自己唔駛做埋呢D工夫,到我走時,依然嗌我做小姐,佢嗌我仔做:"靚仔"!!! 我仔即刻玩怕羞!!!

首頁

尾頁

跳至