自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

呢個就係男女之間互動嘅問題啦!冇咁多煨鎖男人,我們女士就會在日常生活當中更加輕鬆暢快,唔洗左避右避;話時話我去過美洲歐洲甚至亞洲,香港咸濕佬眼光最難受,有機會要開"盡數咸濕佬"行為標題至得咯!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 sfll 於 09-10-24 14:53 發表
呢個就係男女之間互動嘅問題啦!冇咁多煨鎖男人,我們女士就會在日常生活當中更加輕鬆暢快,唔洗左避右避;話時話我去過美洲歐洲甚至亞洲,香港咸濕佬眼光最難受,有機會要開"盡數咸濕佬"行為標題至得咯! ...

啱呀.........果d咸濕佬,就算有老婆係身邊,都會悄悄地昅女,睇到你以為自己無著衫咁,直情比人覺得性騷擾咁....果d老婆又唔知.....有個朋友既老公,有次係街比我撞到佢,我心諗嘩...駛唔駛望到另轉個頭(成個咸濕樣)點知即時又見到...原來係朋友個老公...唉.....

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 joeywongmy 於 09-10-24 14:53 發表
唔係想同你嘈
不過之前個位MAMI係問
"乜餵奶樽需要用到育嬰室嗎?"
而你又答"將個育嬰室留番比真正需要的"奶媽"們啦"
所以我先覺得有問題
因為有時D商場真係無咁既設計
(育嬰房內獨立人奶房)
咁大家都係MAMI
無論餵人 ...

其實餵咩都好,有個地方坐底可以照顧到個bb,真係方便d無咁辛苦,但係你知育嬰房係有機會有女人係度餵人奶,如果有人餵緊人奶,有風度d既男人,都唔會走入去,叫個老婆入去,唔係既話,得一個男人,又要換大大既片,就請大大聲同個餵緊奶既媽咪單聲...以免瓜田李下又好,有風度都好,等個阿媽知道你都唔係全心昅野,都怕比人誤會,咁應該好d,大家多d體諒,社全咪和諧d囉

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 sweetcouple 於 09-10-24 15:31 發表

正如有D爸爸, 跟埋老婆去幫BB換片, 都係逼不得已 (有D曳B, 真係一雙手搞佢唔掂架嘛)........

有時個b真係曳搞唔掂就真係無法,但有時唔係,係個女人只係'經貴'自己,要搵人幫手,又唔同,真係唔抵讓.....湊b果時,真係乜人都有見

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 Sindy 於 09-10-24 10:52 發表

恭喜晒呀,時間真係過得快呀,你都過左去左有三四年啦可?

我移左民只係2年,但都好似過左好耐甘.....嘻嘻...
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 Sindy 於 09-10-24 10:54 發表

外國人始終同香港人唔同,我果時係加拿大.....你鐘意係果度打掂訓又無人理,打橫訓又無人理......如果係外國,d眼光唔係咁咸濕,我都敢係街度餵奶,但香港始終係香港.... ...

所以就係話大家文化唔同.....
不過,點都好!餵人奶係好值得支持既事黎既。
My Two Princess

大宅

唔鎖門,可能想比其他媽咪入掛,不過講真,係咪男人禁地我唔知喇,但以前我老公的確唔跟我同BB入的,佢話覺得唔方便。

BB一向我湊開,有佢無佢無所謂
最愛你的笑容

男爵府

我都見好多兩公婆一齊入去,有d仲要推埋bb車入去,其實咁鬼迫,一定唔可以同時兩個bb用,所以我一定會鎖門!不過e+有d父母好鬼急同呀b換片,我同呀女換緊係咁拍門,我已經講咗3次有人,都仲要拍門,跟住仲叫保安開門,好似唔等得咁,鎖咗門熨係有人用緊啦,又唔係等咗好耐,一嚟到就要即時比佢用......

大宅

我從來無諗過男人唔可以入育嬰室,男人唔可以湊bb呀,餵人奶咪入去育嬰室入面間房,冇嘅咪鎖門囉。我都曾經同我c6傾過e個問題,如果c6(或者單親家庭d爸爸)有需要帶個b出街要換片或餵奶,個商場又冇育嬰室,男廁又冇換片床,個b唔通唔駛換片同飲奶,e d都算係性別歧視掛。女人大哂咩,男人都可以做個好爸爸!!

大宅

我不嬲都係同老公2個人入育嬰室, 無咩問題!

伯爵府

好媽媽勳章

依家咁多人餵人奶,就算可以入都唔好入啦。

我都明餵奶樽既媽媽都會想用育嬰室,但係比起餵人奶既,又真係唔需要咁多私隱。

Anyway有咩事都禮讓小小,香港咪少D拗撬囉。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小蘅媽媽 於 09-10-25 22:20 發表
依家咁多人餵人奶,就算可以入都唔好入啦。

我都明餵奶樽既媽媽都會想用育嬰室,但係比起餵人奶既,又真係唔需要咁多私隱。

Anyway有咩事都禮讓小小,香港咪少D拗撬囉。 ...

同意
我就真係未見過人奶b周街餵

瑪瑙宮

好媽媽勳章

又唔係 wor .... 人奶 ma 而家好多真係
度度都餵 tim , 因為而家有 sling 又有餵奶
衫, 好多 mami 習慣左又手快 .... 我 d
fd 係公園 , pizza hut , 拎歪小小好快
比 b 含住左就拉番好 d 衫唔覺架啦 !

樓主呢個 case , 其實男人無話唔入得
不過為免唔方便 , 下次 mami 行先睇下
有無人先 , 無人用緊未 2 個一齊入去
lor !

育嬰室都係公家地方 , 大家方便大家姐

原帖由 阿紫 於 09-10-26 01:02 發表

同意

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 阿紫 於 09-10-26 01:02 發表

同意

我係周街餵, 都冇人知。

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

如果係餵奶, 就梗係要自己鎖好門啦

我老公好多時都一個人自己推住阿B行商場, 如果育嬰室係男人禁地, 咁阿B跟老豆時咪要當街當巷換片?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係呀 .... 埋身餵真係慣左就好方便 ,
可惜我 2 個都唔鐘意埋身 ..... 全 pump
咋 !!

原帖由 emmypun 於 09-10-26 09:03 發表

我係周街餵, 都冇人知。

首頁

尾頁

跳至