想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

什麼叫 紅D 和什麼叫 D43呀? 我是新會員不明白

原帖由 BananaBB625 於 09-10-24 11:43 發表
用咗紅D第三個月, +埋中醫兩個月都失敗咗..今次仲要d43先再黎m..要決定換埋個中醫, 試下sis介紹嘅彭ec..

禁止訪問

複式洋房

原帖由 hkcat239 於 09-10-25 23:59 發表
我11月初就有派彩結果..好緊張

Hi hkcat, 你好呀, 我同你一樣應該11月初有結果, 真係好緊張呀, 我足足努力咗一年, 上兩個開始睇婦科, 希望11月會有好消息啦!

複式洋房

原帖由 MrsFish 於 09-10-27 11:47 發表
唉,我今個月食排卵藥加打針仲加埋睇中醫,日日都要煲藥,食藥,使咗唔少錢都係失敗,而家情緒好低落呀~

Mrs. Fish, 唔好失望呀, 繼續努力, 我努力咗成年都未bingo, 但深信有一日, right timing 就會好易bingo, 所以要有希望, 加油努力!!

大宅

我今日day 11...試左4個cycle, 睇左兩個月中醫...真係好難中

大宅

原帖由 wonghau 於 28/10/2009 16:27 發表

Hi hkcat, 你好呀, 我同你一樣應該11月初有結果, 真係好緊張呀, 我足足努力咗一年, 上兩個開始睇婦科, 希望11月會有好消息啦!

你好呀...如果bingo的話,我最快應該31/10可以check到
今個月係我試第二個月,朋友介紹左只多種維他命比我..希望我地都快d bingo

民房

回覆 1# hkcat239 的文章

你好!我都係試左兩個月又係等下個星期三或四就知成唔成功.但係其實自己感覺好似失敗左,但係我m都算準,26-27day一個cycle,我係而到已經問左應該係day11-12是排卵日.但係好似唔bingo咁.我都有d唔開心.

大宅

原帖由 gogobonnie 於 28/10/2009 20:42 發表
你好!我都係試左兩個月又係等下個星期三或四就知成唔成功.但係其實自己感覺好似失敗左,但係我m都算準,26-27day一個cycle,我係而到已經問左應該係day11-12是排卵日.但係好似唔bingo咁.我都有d唔開心. ...

我過多2年左右都係高齡..真係想快d bingo

複式洋房

6月開始用紅d+睇何ec....今日心情真係好down!!!!!今日係d1...今日睇e生,,,佢吾肯開排卵比我!!!佢話我只係壓力大.....應該可以自己有bb...

大宅

第二個月試,今日係day 23
希望哩度個個都快d bingo!!!!!!

複式洋房

我今個月已經失敗左啦 今日 30/10 day 1.
今朝仲未黎m前, 有勁作嘔作悶反胃的反應,
下午仲暈tim. 之前又有分泌, 又有谷胸, 子宮又有郁郁下, 全部都係bingo前反應. 但都衰左...mouth:mouth:" />mouth:" />

所以呢個cycle . 我決定唔check 紅d , 在排卵前後都隔日dodo.直到下次m 前都唔check . 等到真係遲左M 幾天先驗. 希望咁樣會輕鬆d 同埋d時間會快過d, 係等既日子, 我會做好多自己開心既事. 咁就話咁快就過啦!!

希望大家早日bingo.

民房

回覆 1# hpsweetbaby 的文章

唔好咁唔開心啦,我都覺我自己今次衰左,又要等11月再努力過,放鬆心情.其實心理都會影響左受孕機會架.而D係有經驗D人話比我知架.不過我識叫人放鬆但係我自己等個段期間都係好緊張架.

洋房

我9月失敗左,諗住10月開工啦,我15號day 1,多數29日一個cycle,我咪第一次買紅d試下啦,睇簡介叫我day 12開始用,我咪用lor,初初2日都有淺色線,但之後既3日我用紅d check已經無線出現,咁係咪我已經排左卵喇???
請問有無人會day 9, day 10咁早就排卵既呢??
好心煩呀....

Anyway,祝各位早日bingo la...

大宅

今日d1 , 月頭何ec話可以開工, 排卵後睇佢巳經話我好濕, (另外主要睇眼光光吾眼訓), 巳經知 no chance !!

我係之前食過2個排卵藥療程都吾得改睇何ec後ok左 !
主要個人好濕排吾到卵, 因為成日食"和牛" , 所以現在介到 "好清茶淡飯 ", c6話我似 "苦修" !

大家一齊努力 !!

原帖由 Zoey187820 於 09-10-29 23:07 發表
6月開始用紅d+睇何ec....今日心情真係好down!!!!!今日係d1...今日睇e生,,,佢吾肯開排卵比我!!!佢話我只係壓力大.....應該可以自己有bb...

大宅

好耐冇入黎了, 今日係D8 啦, 今日睇咗彭EC, EC好好, 傾咗個幾鐘呢, 開咗一星期藥, 連診金 5百多, 都可以接受, 一星期後再覆診呢? 暫定EC話我12/11係排卵日子, 吾知係咪真係準呢, 如果12/11, 我應該係D21了..

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

我今日係day 28了..排卵後既day12...但今日用綠D check 過都係白雪雪...我諗我都要11月再努力了....

別墅

我今日DAY 26, DAY 13深粗, 今日都用綠D CHECK過, 白過雪鹽, 今日仲要有M痛, 我唸應該今日/明日來M了!

M小時你快D來, 我就可以快D再開工啦!

複式洋房

原先應該今日嚟m,見佢無嚟咪再揾棒棒驗過都係食白果..呢個月我己經嘥咗5枝棒棒la ,係無就快d嚟m啦,唔使我心掛掛!

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

原帖由 PEACH_BABY 於 09-11-1 12:06 發表
我今日DAY 26, DAY 13深粗, 今日都用綠D CHECK過, 白過雪鹽, 今日仲要有M痛, 我唸應該今日/明日來M了!

M小時你快D來, 我就可以快D再開工啦!

你有無量體溫呀?我覺得量體溫都幾準喎..

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至