單親天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-28 11:47 發表
newbiee 你曳AR~ 爭住認老...

好似樓主咁....我都試過,
不過, 對方唔係前夫又唔係BF

只係曖昧過一段時間, 感覺良好,
類似sl....

當時05年...我bb出生半年
比我發現ex-hb搭上返之前果個女人
好迷茫, ...

宜家事隔四年, 你o既精神狀況係咪完全康復喇??
之前知道 C6 有第三者 (其實無証據, 只係憑直覺), 我話要離婚, 又同佢嘈, 跟住佢話要分開冷靜, 一個星期後就話大家唔夾, 要分開...
o個時我試過食藥, 跟住佢送左我入醫院~
雖然o個時我好唔開心, 但我好清楚, 唔會為左佢尋死, 只係想嚇下佢, 等佢緊張下我, 但當然係唔 work o架啦!! 咪加快左我同佢o既分開囉!!
好彩o個時醫院入面個精神科醫生都話完全唔覺得我精神有問題咋!!
我個人覺得得失唔好睇得咁重, 咁樣做人都會輕鬆o的~

聽見你講同o個個警察o既經歷, 真係覺得好可惜呀!! 可能呢o的就叫做有緣無份啦!! 我相信如果兩個人係真正有緣有份o既話, 無論點樣, 最終都會o係埋一齊o既~
你都話同我年紀差唔多, 大家仲後生, 一齊努力, 創造未來啦!!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-28 11:47 發表
newbiee 你曳AR~ 爭住認老...

好似樓主咁....我都試過,
不過, 對方唔係前夫又唔係BF

只係曖昧過一段時間, 感覺良好,
類似sl....

當時05年...我bb出生半年
比我發現ex-hb搭上返之前果個女人
好迷茫, ...

hehe....
睇完你個段曖昧關係, 令我諗我起一句歌詞,
大意係真愛藏係心底反而會歷久常新.....
有時都覺得幾好架, 無再進一步發展, 無結果, 可以經常回味個種曖昧嘅感覺.........

以前咁慘都捱到, 你今後一定會過得好好, 電視成日講: 你的力量如何, 你的日子亦如何.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-28 13:21 發表
大你幾個月.... ^^
小朋友 5歲

雖然真係唔知點解自己當初會咁傻同左個咁o既人一齊, 但我都無後悔過, 因為我地曾經真心相愛過~

原來我地係同年, 咁得閒真係要帶埋小朋友出黎聚下啦!!

我同 C6 一齊o既時候都有三份二時間係開心o既~
最開心係上年, 我地一年裡面去左好多地方, 韓國、海南島、御溫泉、澳門 x 2、迪士尼 x 3 ...
最記得係情人節o個日佢竟然送左束花上我公司, 夜晚仲有禮物收; 佢生日又送左隻錶比我...
o的男人好o既時候真係好好, 但衰起上黎真係無人有~

我都想快o的搞清楚o的關係, 我申請左法援亦都批左, 但係就要我比左萬五蚊先~ (因為我搵得唔算少, 按比例係要比呢個數)
但係之前同 C6 一齊幫佢借左錢, 又搞結婚, 宜家夾夾埋埋欠銀行成廿萬 (咭數 + 貸款), 一時之間都唔知點拎萬五蚊出黎~
仲有聽人講離婚排期要排好耐, 唔知係唔係??
同埋佢要同我爭個仔, 真係唔知要搞到幾時?!

講返宜家呢個~
其實係我鍾意佢先過佢鍾意我o架!! 不過佢應該唔知~
既然宜家咩都做唔到, 都無辦法啦!!
黎緊 31/10 萬聖節我約左佢出黎, 我地又可以見面啦!! 同埋我就借機會整南瓜頭朱古力比佢食~
跟住佢要去成都開研討會, 我買左包佢鍾意o既野食比佢拎去, 唔知我咁做會唔會好傻呢??

大宅

好媽媽勳章

唸返起, 由第一次同佢見面, 直到宜家我地都係見左十次, 而熟落起黎都係呢一個月o既事~
但唔知點解, 我覺得我地好似做左好多野咁, 而對佢o既感覺就一日比一日深, 真係好想同佢一齊~

萬聖節o個晚, 我想湊下熱鬧, 同佢去左蘭桂坊 (o係公司間酒吧度坐), 一坐就坐左兩個鐘啦!! 我地就係o係酒吧入面開始左~
唸返轉頭, 感覺好自然, 亦都好似無做過o的乜野、講過o的乜野咁~

終於可以同自己鍾意o既人一齊, 固然係開心啦!! 但係感覺怪怪地咁~
一齊左之後, 好似同之前無乜分別咁, 只係多左o的親密接觸、甜言蜜語, 同埋電話傾多左少少咁啦!! (唔通我地之前o既關係已經去到好曖昧o既程度?!)
佢比我o既感覺係好鍾意我、好開心, 但我始終唔敢太投入o係呢段感情入面, 同埋佢o既甜言蜜語, 令我半信半疑~
仲有, 我好似有少少唔習慣咁, 又有少少唔實在o既感覺~
之前好想好想做o既野已經實現左啦!! 但原來開始一段新感情, 都要時間去適應o架!!

宜家我有少少煩, 我知道自己係好鍾意佢, 但係又好似好難完全投入o係段感情入面, 唔通呢o的就係因為之前o既經歷, 令我有少少心理障礙, 同埋對男人有介心??

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 annieannieleung 於 09-11-2 23:24 發表
唸返起, 由第一次同佢見面, 直到宜家我地都係見左十次, 而熟落起黎都係呢一個月o既事~
但唔知點解, 我覺得我地好似做左好多野咁, 而對佢o既感覺就一日比一日深, 真係好想同佢一齊~

萬聖節o個晚, 我想湊下熱鬧, 同佢 ...

好羨慕呀~~~
好"鄧"你開心!!
祝福你同佢呢段感情可以開花結果, 幸福到永遠.

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 newbiee 於 09-11-3 01:54 發表

好羨慕呀~~~
好"鄧"你開心!!
祝福你同佢呢段感情可以開花結果, 幸福到永遠.

多謝晒~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-11-3 09:37 發表
祝福你

但你要清楚一段關係無論幾甜蜜...
蜜月期一過, 都會有轉變的

係呀!! 所以我都好擔心呢!! 唔知幾個月之後會變成點?!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我都祝福樓主!新開始,新改變!

我就暫時不會有新感情,努力工作先。

原帖由 dada~0w0~ 於 09-11-3 09:37 發表
祝福你

但你要清楚一段關係無論幾甜蜜...
蜜月期一過, 都會有轉變的
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

複式洋房

樓主祝福你能幸福快樂!

大宅

嘩.....勁啦~咁快新發展~鄧你開心啦~
其實已經開始左~唔得驚咁多啦~你已經煩不夠咩~
好好享受戀愛的感覺啦~~~
好時機就會發生的事~不好想得太多了~~
見一步行一步啦~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 alfreday 於 09-11-3 09:54 發表
我都祝福樓主!新開始,新改變!

我就暫時不會有新感情,努力工作先。

多謝晒~
你都努力工作啦!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cinnamon325 於 09-11-3 15:27 發表
樓主祝福你能幸福快樂!

多謝你丫!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 bobby711 於 09-11-3 23:46 發表
嘩.....勁啦~咁快新發展~鄧你開心啦~
其實已經開始左~唔得驚咁多啦~你已經煩不夠咩~
好好享受戀愛的感覺啦~~~
好時機就會發生的事~不好想得太多了~~
見一步行一步啦~ ...

係啦!! 我都估唔到咁快就開始左~
唔知係咪以前 C6 講得太多大話, 搞到我疑心好重o添!!
好似尋日咁, 佢黎同我食 lunch, 但係就遲遲都未到, 我打比佢又無人聽喎!! 之後搵到佢, 原來佢先黎緊~ (話公司有野做) 到見到面, 原來佢走左去旺角買 Cup Cake 比我食~
唉... 心裡面好 sweet, 但就覺得自己唸多左, 竟然o係度唸唔知佢瞞住我走左去邊?!

仲有尋晚佢去左成都開研討會, 我一早訓左, 較左鬧鐘十二點打比佢 (驚佢未到步), 佢聽到我把聲知道我訓緊覺, 同我講左幾句就叫我訓啦!!
我擔心佢唔知去邊度玩, 但其實佢真係想我訓先收線, 而我都知佢唔會趁機會出去玩~

我好似將以前o既野倒影落去咁, 無論佢做o的咩, 我都擔心會唔會係別有用心?! 但我知我係唸得太多~

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

走過了橫街 經過這門牌
想起了一支舊結他
輕奏過童話 低訴過夢與畫
仍留在這一剎

矇著眼尋覓這故事背景
勾起了她悲笑哭聲
仍舊在懷念 隨時重覆這幻聽
聽得到看不清

想得太多 想得太多
可知我瑟縮在被窩
想得太多 失去了知覺 彷彿已做錯

一剎那安靜 得一秒決定覺醒
偏偏在響起這歌聲
彷似有生命 流傳人世心聲
難忘掉這率性

承受過荒謬與幼稚藉口
沉默過之後 仍然繼續獨奏
像木偶 我總開不了口

想得太多 想得太多
可知我瑟縮在被窩
想得太多 失去了知覺 捉不到最初

若然忘掉我 用盡力去把你略過
若然情是錯 願從未愛過
若然懷念我 現在別再說當初

流星可信麼 怎相信因果
可知我偏偏想太多
自己在惹禍 避開你是折磨

好好記住我
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 annieannieleung 於 09-11-4 14:51 發表

好似尋日咁, 佢黎同我食 lunch, 但係就遲遲都未到, 我打比佢又無人聽喎!! 之後搵到佢, 原來佢先黎緊~ (話公司有野做) 到見到 ...

男人最怕身邊人經常疑神疑鬼,
比多d信心及空間大家喇!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 alfreday 於 09-11-4 15:13 發表
WgvwhDXgb3w

走過了橫街 經過這門牌
想起了一支舊結他
輕奏過童話 低訴過夢與畫
仍留在這一剎

矇著眼尋覓這故事背景
勾起了她悲笑哭聲
仍舊在懷念 隨時重覆這幻聽
聽得到看不清

想得太多 想得太多
可知 ...

Thank you!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 newbiee 於 09-11-4 17:05 發表

男人最怕身邊人經常疑神疑鬼,
比多d信心及空間大家喇!

我都明白呢樣野係男仔大忌, 尋晚佢o係酒店好早就訓左都無出去, 我會盡量比o的信心佢o架喇!!

大宅

其實某一段愛情都好~都會受到經驗同考驗才有好結果~不過要從暗地裡走出來~從見光彩~不要活著從前~他不等於你前夫~你前夫都不等於他~你要比信心自己先啦~連自己都沒信心~咁點叫他對你有信心呢~
原帖由 annieannieleung 於 09-11-4 14:51 發表

好似尋日咁, 佢黎同我食 lunch, 但係就遲遲都未到, 我打比佢又無人聽喎!! 之後搵到佢, 原來佢先黎緊~ (話公司有野做) 到見到 ...

首頁
12345...7

尾頁

跳至