單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

當一個小朋友去到唔識驚人既時候,呢個小朋友就好難教,如果可以早d湊個仔返黎自己教.....
如果你c6對你做咩,你報警,其實對住呢d男人唔可以驚,反而係惡過佢....
你又會知我老公係地盤意外??
原帖由 annieannieleung 於 09-12-2 10:38 發表

睇見個仔宜家咁扭計、又唔係咁聽話, 真係好想快o的湊佢返黎, 教返好佢~ 不過到時要面對o既野就多好多啦!! 最驚o既就係唔知到時 C6 會對我做o的咩?! 佢唔係人咁品...
佢地對我個仔o既家姐又唔係唔惡, 不過就係又鬧、 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我以前男朋友,包括埋老公都係大我2-3年,係呢個先大我7年咁多....
其實中秋,聖誕個d我都會做指定動作,係佢問我點解要做,佢問我我都唔識答,或者佢屋企無做呢d,但我屋企係有,而且一向都有,就連我老公怕麻煩既人,佢都會陪我去尖沙咀影下相睇下燈飾,行下,但而家個男朋友會問返我點解要做......我覺得一家人/朋友開開心心去睇下燈飾,影相係一件好開心既事,星期六,日我叫佢去影相,去德福,mega box影相,佢都會話去黎仲咩,去影下相,行完就走,好晒車錢,好無奈...或者對住佢我唔可以有任何渴求,希望,佢某程度上會諗自己多過我同我個仔,同佢出旺角,佢只會行有佢睇野既地方,有諗過分手,但唔知點...好多時出街我話帶bb車,因為個仔行下要抱,或者訓覺,佢就話帶黎仲咩,抱咪得lo,但抱得耐佢又講好重呀,好攰等等.....之後我就會自己抱返,我都講過好多次帶bb車,係佢話唔帶,佢話麻煩,搭巴士要收車,我話就算收車都係我收,又唔係你收,你最多咪幫我抱仔,再唔係我個仔根本就唔洗抱上車,佢會自己上,因為佢已經習慣左,對住佢我開始係怨言多過愛,我都同佢講過,我已經無之前咁鐘意你,而家出街我地都好小拖手,就連錫錫都唔洗講.....
我會經常用佢同我老公比,有d係佢好過我老公,有d就係我老公好過佢,人無十全十美,不過我都係覺得我老公好過佢,起碼我老公佢會知道湊仔有咩感受,但佢係唔會明,我同男朋友之間好多問題,只係佢唔覺得,我尋日同佢講我唔開心,佢問完我點解就咩都無講,都唔知佢係愛我定唔愛我,就連真7問下我都無,就咁"哦"就無野,仲要佢一直都唔覺得我唔開心,好想放棄,但又唔捨得,人就係咁犯賤
原帖由 annieannieleung 於 09-12-2 16:41 發表

每個人o既準則唔同o既, 你男朋友大你七年, 唔算大好多~ 不過我只會揀o的大我一至三年o既男仔做男朋友呢!! 我男朋友大我年半咋!! 我覺得佢係一個大細路, 不過自己都係一樣~
「中秋-佢問我點解中秋一定要賞月,食月餅 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿藍2006 於 09-12-2 16:52 發表
當一個小朋友去到唔識驚人既時候,呢個小朋友就好難教,如果可以早d湊個仔返黎自己教.....
如果你c6對你做咩,你報警,其實對住呢d男人唔可以驚,反而係惡過佢....
你又會知我老公係地盤意外??
...

你話你呢一生人最怕就係見到地盤工業意外同埋你老公出事o既地盤嘛!! 所以我咪知囉!!

我至怕到時佢搵人搞我地, 而唔係自己動手o者!! 佢之前都試過同人嘈完, 搵個 friend 放o個個人架車呔氣... 佢同老爺曾經都係有背境o既人~

但我真係唔明點解既然o的男人都做到咁絕 (之前打過電話黎粗口鬧我唔比返個仔張出世紙佢), 我生日仲要 send sms 黎同我講生日快樂?! 收到o個一刻既無奈又有少少開心, 但我知我唔可以再唸呢個人~ 呢幾年黎佢傷過我無數次, 而且佢對我都算唔好 (但唔知點解有時又會好好), 我覺得自己係嫁錯左, 但我咁多年黎都係深愛佢 (而呢種感覺唔知會唔會o係第二個身上搵到), 如果唔係佢趕我走, 可能我仲留o係o個度~ 但宜家唸返轉頭, 我可以重新黎過, 其實係一件好事, 至少宜家o既男朋友對我真係好好, 深深體會到被愛o既感覺...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

哦~~~
其實都無得怕,有咩事就報警,唔係唔知佢下一步會做咩
男人有時就係咁,一係對你好好,一係就對你衰到無人有,男人既心理我真係唔識去捉摸,亦都覺得唔到我去捉摸,我而家個男朋友佢都係咁,有時對我真係超好,有時真係只顧自己,或者唔好只講男人係咁,其實我地女人都係咁,只係自己係咁時,自己唔知,而家男朋友咁錫你,你一定要好好珍惜,而我相信呢個會比到幸福你,同埋你一定會好似以前愛你c6咁愛佢,甚至更加愛佢
原帖由 annieannieleung 於 09-12-4 10:07 發表

你話你呢一生人最怕就係見到地盤工業意外同埋你老公出事o既地盤嘛!! 所以我咪知囉!!

我至怕到時佢搵人搞我地, 而唔係自己動手o者!! 佢之前都試過同人嘈完, 搵個 friend 放o個個人架車呔氣... 佢同老爺曾經都係有 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿藍2006 於 09-12-2 17:10 發表
我以前男朋友,包括埋老公都係大我2-3年,係呢個先大我7年咁多....
其實中秋,聖誕個d我都會做指定動作,係佢問我點解要做,佢問我我都唔識答,或者佢屋企無做呢d,但我屋企係有,而且一向都有,就連我老公怕麻煩既人,佢都會 ...

你講到「我愛你」呢三個字, 我男朋友都好似無同我講過, 不過我就記得佢o係部電話度寫過~ 女仔就係鍾意聽呢o的野, 但係鍾意聽還鍾意聽, o的花言巧語我真係唔係好信~ 我都有同佢講過, 就算你呢一刻應承我任何野都無用, 到最後做唔到咪盞自己唔開心, 我寧願佢無應承我任何野 (雖然個心都好想聽)~
記得以前每晚臨訓前要 kiss C6 一啖, 就好似要佢死咁, 好難為 Goodbye kiss 就一定會有, 或者見面時都會 kiss 一啖~ 濕吻就真係好少啦!! 宜家男朋友就會經常咁錫我, 其實都幾鍾意o!! 我覺得真係幾 warm…

聽你講你男朋友o既野, 覺得有少少我 C6 o既影子~ 睇燈飾, 倒數oo的其實佢都唔係好鍾意, 但都會陪我去o~ 食幾貴、買幾貴o既電話佢都會做, 但其實大家搵得唔多, 都唔夠洗~ 我可以話佢當時愛自己多過愛我, 我知佢心裡面係好錫個仔, 但我買野比個仔佢又會話我~ 由個仔o係我個肚度開始, 所有野都係我比錢去買, 好多時仲係自己去揀o!! 我同樣覺得佢未試過失去o既感覺, 因為由細到大佢身邊好多女朋友, 鍾意o既一定可以追到手, 或者o的女仔自己走埋黎~ 以前同 C6 出街, 佢都係只會行有佢睇野o既地方, 而我想睇o既野, 我想行埋去就拉左我走啦!! 不過出街拖手就一定會o~

我早幾日同男朋友講話同你傾中秋, 聖誕個o的指定動作, 佢話個個女仔都係咁, 所以佢唔覺得有咩問題~

雖然 C6 十樣野裡面有九樣唔好, 只得一樣好, o個時我已經覺得好足夠~ 以前 C6 都係唔會理我o既心情, 我唔開心佢都唔會問, 我講完o的野比佢聽又無乜反應比我~ 所以呢幾年黎我地無咩點溝通, 佢淨係覺得我成日講野好煩~ o個時一遇到有第三者介入我就好想放棄, 但同你一樣又唔捨得~ 宜家唸返起o個時痛苦o既日子真係好難受~ 我覺得又無話犯賤與否o, 我覺得只要可以同到心愛o既人一齊已經足夠~ 雖然我男朋友都有o的地方我係唔鍾意o, 有時會令我煩燥, 但你講得無錯, 人無十全十美, 佢呢o的缺點唔係咩大問題, 我應該包容佢, 就正如佢都會包容我o既缺點一樣~ 雖然我愛佢o既程度遠比以前愛 C6 o既程度, 但我覺得呢個人係比到我想要o既野我, 我唔識講我想要o的乜野, 我唸即係我同你都想周圍去影下相、錫錫… oo的係女仔都想做o既野啦!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我地好多野都好似...
或者大家都係嘗試失去既感覺,所以大家好多野都同
其實我地女性無咩想要,只係想要一個錫我,愛我,既男人就夠,但男人好似唔知,以為我地想得到物質上既野,其實我地只係想要簡單既野就足夠...kiss既感覺真係好warm,但已經無左好耐,我都好想男朋友會kiss,但佢都唔鐘意,有時佢唔kiss,我真係會諗返起以前同老公既野,老公會kiss kiss,個時好多人都覺得我地係孖公仔,個時我地去邊都係3個人一齊出街,看更每次見到我地都好開心,因為我地成日都係3個人出街,而我老公亦都成日陪係我地左右,租vcd既人都成日講我地,每次租/還都係一齊,只係間唔中一次係一個人去,所以我真係好懷念以前既日子,但可惜永遠都唔會返黎,只希望而家個男朋友可以比到我想要既野我就足夠,同埋就係錫我個仔....
原帖由 annieannieleung 於 09-12-4 12:10 發表

你講到「我愛你」呢三個字, 我男朋友都好似無同我講過, 不過我就記得佢o係部電話度寫過~ 女仔就係鍾意聽呢o的野, 但係鍾意聽還鍾意聽, o的花言巧語我真係唔係好信~ 我都有同佢講過, 就算你呢一刻應承我任何野都無用 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿藍2006 於 09-12-4 12:23 發表
其實我地好多野都好似...
或者大家都係嘗試失去既感覺,所以大家好多野都同
其實我地女性無咩想要,只係想要一個錫我,愛我,既男人就夠,但男人好似唔知,以為我地想得到物質上既野,其實我地只係 ...

Merry Christmas & Happy New Year...

好耐無上過黎留言比你喇!! 無辦法啦!! 成個月都好忙, o係公司又要忙住埋數, 返到屋企又要忙住織頸巾~ X'mas 過左, 頸巾織好左, 個人就輕鬆好多啦!!

X'mas 同仔仔 & 男朋友去左邊度玩呀?? 我平安夜就同男朋友去尖沙咀睇燈飾, 聖誕節就帶埋仔仔去 BBQ, 27 28 號就同男朋友跟團去左清遠聚龍灣浸溫泉~

唔經唔覺, 同男朋友拍拖都差唔多兩個月啦!! o係呢段日子裡面, 有開心o, 有唔開心o, 時候好似過得好快咁~ 慢慢發覺大家成日意見分歧, 因而有好多不必要o既磨擦~ 唔知係咪因為大家一齊o既日子尚淺, 所以意見未能一致呢?? 但我知佢對我真係好好、好錫我, 而且我亦都好鍾意佢, 我會好好珍惜佢~ 但唔知點解, 同佢一齊越耐, 就越勾起我對 C6 o既回憶?? 到宜家我慢慢發覺, 原來我係仲未放得低之前段感情, 好唔開心~
我都唔知幾時先可以淡忘對 C6 o既感覺?!

最近同佢地又多拗撬, 仔仔o的野佢地又唔問過我就比晒人, 拎返o的衫又好似唔見咁一部份, 令我好煩、唔開心呢!! o的野唔知係咪自己太計較呢?? 我真係好想快o的湊返仔仔返黎, 拎返晒仔仔o的野, 唔好再煩呢!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Merry Chrisymas & Happy New Year
平安夜同男朋友去左和x食野,25號就同仔仔同埋男朋友一齊去食自助餐,之後就係屋企渡過...去清遠玩咁開心,好玩嗎??幾多錢呀?
我同男朋友唔經唔覺都行左9個月,不過都係忘記唔到,而且同佢行得耐都唔一定意見一致,我同男朋友好多方便都無共識,佢都銖錫我同我個仔,但唔知點解都係覺得好似小左d野咁,或者佢唔係我老公既關係啦
我同你一樣好執著我仔仔由bb著既衫或者玩具等等既野,好多我都唔捨得比人,好多我都留返晒係度,佢比左人你都無得出聲,因為都比左人,唯有而家拎得幾多係自己鐘意就拎,如果唔係遲d都會無
你有無msn呀?我地得閒可以係msn傾計呀
原帖由 annieannieleung 於 09-12-30 15:31 發表

Merry Christmas & Happy New Year...

好耐無上過黎留言比你喇!! 無辦法啦!! 成個月都好忙, o係公司又要忙住埋數, 返到屋企又要忙住織頸巾~ X'mas 過左, 頸巾織好左, 個人就輕鬆好多啦!!

X'mas 同仔仔 & 男朋 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

希望會啦~~~
希望我地所有單親媽咪都會開心
原帖由 dada~0w0~ 於 09-12-30 17:18 發表
以後你地會好幸福, 好開心ga, 加油~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-12-30 17:18 發表
以後你地會好幸福, 好開心ga, 加油~

你都係呀!!
最近同男朋友好嘛??
好耐無傾過計啦!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿藍2006 於 09-12-30 16:15 發表
Merry Chrisymas & Happy New Year
平安夜同男朋友去左和x食野,25號就同仔仔同埋男朋友一齊去食自助餐,之後就係屋企渡過...去清遠玩咁開心,好玩嗎??幾多錢呀?
我同男朋友唔經唔覺都行左9個月,不過都係忘記唔到,而且 ...

我地去清遠o個兩日好凍呀!! 如果無咁凍應該好玩o的~
兩日一夜跟團每人 $598, 另加 $100 導遊費~

佢地將仔仔唔o岩著o的衫比左人我固然係唔開心, 佢地仲要將仔仔仲可以坐o既 BB 椅同搖椅比埋人, 我先至嬲呀!! 仲有我睇過o係自己度同埋奶奶度o的衫, 發現好似少左o的, 唔知係咪佢地又收埋左唸住比人?! 加上每次仔仔著返黎o的衫都係o的唔靚o既, 佢地就自己 keep 住o的靚o既, 我覺得佢地好自私~ 我以前想話拎o的玩具過去比仔仔玩, 奶奶會話屋企細、無地方, 但係之前 C6 將屋企o的玩具拎晒過去, 我想拎返o的返自己度, 奶奶就話仔仔o係佢度多o的, 佢無咩玩具, 叫我唔好拎走~ 雖然好似好少事, 但係我真係好介意, 點解要咁做呢?! 有時o係度唸, o個少少野咪豪比佢地, 自己買過囉!! 但係個心又硬住硬住...
你都好o的, 有個咁錫你o既奶奶~

大家新o既戀情都唔係發展左好耐, 比o的時間, 我相信假以時日一定能可以 cover 以前o既回憶o既~ 一齊努力啦!!

我好少玩 msn o架!! o係公司又唔玩得喎!!

31/12 晚有冇同男朋友出去倒數呀?? 我就同男朋友上左山頂倒數~

呢幾日奶奶話 C6 要湊仔仔, 所以無得見佢, 好慘呀!! 當係比o的時間自己休息下啦!! 無辦法~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

凍又好似真係會無咩玩
不過佢唔比都無計,唯有自己再買過啦,但將仲岩用既野比埋人就有點兒那個.....可能佢衰到諗住將靚既留比之後既孫,佢咁做你一係就出聲,一係就出聲話佢,如果唔係只有啞忍,我都覺得好彩就係奶奶對我地算好,如果唔係我可能會選擇以後都唔返去,我地都唔係成日返去,如果間唔中返去都對我地唔好,我諗算啦......返到去自己同個仔都唔開心,返去都好無謂,可能呢個6299係老公送比我最後既禮物
希望遲D大家既戀情都會好好....咁就開心啦
仲諗住可以係MSN傾下計TIM,我同男朋友無去倒數呀,因為佢覺得無意思,所以無做到呢樣野,不過就係屋企睇煙花,佢覺得倒數無意思,同佢去都唔會開心,所以我都係選擇係屋企,起碼係同個仔一齊過,咁已經足夠,係唔係同佢一齊過12月31日都無咩所謂,最緊要係有個陪,倒數呢D佢覺得無意思,所以仲係同佢一齊,以後都唔會有倒數既一日,除非同屋企人/朋友都仲可能會倒數....仲要個日我地其實都係出左街,只係仲爭10-15分鐘就倒數,佢都話唔陪我去,咁就算,好多野對於佢黎講都係無意思,好無謂
C6要湊仔,咪當比自己好好休息下,我想搵人湊個仔幾日都有D難度,一黎個仔痴身,二黎無人得閒,同埋試過搵99幫手湊,但係佢又好似唔想湊咁,所以試得一,二次後就無,費時比人講閒話(姑奶),可能個仔一直都係我自己湊開,加上呢幾次比99湊,個仔係咁搵我,或者因為咁99怕怕,三更半夜打黎叫我返去都死,我住大埔,佢住天水圍,所以係無得休息
原帖由 annieannieleung 於 10-1-2 20:33 發表

我地去清遠o個兩日好凍呀!! 如果無咁凍應該好玩o的~
兩日一夜跟團每人 $598, 另加 $100 導遊費~

佢地將仔仔唔o岩著o的衫比左人我固然係唔開心, 佢地仲要將仔仔仲可以坐o既 BB 椅同搖椅比埋人, 我先至嬲呀!! 仲有我 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

民房

HI..我新來的,我也是單親.
看見你們的內容....嗯...
這個世界..原來真是有人不介入另一伴有小朋友和離過婚啊??
好羨慕你們可以識到一位,會包容和體諒自己的男朋友....

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hi
你都一定可以搵到一個唔介意你有小朋友又體諒你男朋友
原帖由 小靜小青 於 10-1-4 14:46 發表
好羨慕你們可以識到一位,會包容和體諒自己的男朋友.... ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿藍2006 於 10-1-4 08:20 發表
凍又好似真係會無咩玩
不過佢唔比都無計,唯有自己再買過啦,但將仲岩用既野比埋人就有點兒那個.....可能佢衰到諗住將靚既留比之後既孫,佢咁做你一係就出聲,一係就出聲話佢,如果唔係只有啞忍,我都覺得好彩就係奶奶對我 ...

我都費事出聲話佢地喇!! 一來盞自己勞氣, 二來佢地實大把藉口~
之前都有話過奶奶點解比 C6 將o的野比晒人?! 佢咪話佢比左人都無辦法~ 講多兩講, 咪話我地兩個人o既事, 叫我自己同 C6 講囉!! o個時奶奶我都照鬧, 佢地無尊重過我, 我都唔需要尊重佢地~

可能你男朋友比較成熟, 所以就唔想再做呢o的無謂野 (倒數)~ o的男人係咁唸o架啦!! 唔覺得有咩事要特別慶祝o既~
今年o既同男朋友過o既第一個平安夜 / 除夕, 所以我想同佢二人世界咁過~ 到第二年, 我一定會同埋仔仔一齊過, 我唔想個媽咪o係節日走左出去玩, 個仔就o係屋企~

以前我都係住o係天水圍, 奶奶就住大埔, 搭車都成個鐘有多, 真係幾遠~

佢地成家都唔好, 慶幸仲有個唔錯o既姑奶, 奶奶同我嘈就會搵佢同我講, 佢會好聲好氣, 同埋幾就我~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 10-1-4 11:59 發表

清遠 有咩玩?
我都打算返大6

我樓下有車去華僑城...大梅沙....
好方便~~~

仲有好多假
12月又SL 又 VL
又 PH, 我返得好少咋....
玩足成個月, 又病左半個月....

我之前個兩日一夜溫泉套票~ 2人 $1380, 不用小費, ...

去清遠除左浸溫泉, 仲有個白水寨, 不過我o個日去唔到 (大風大雨)~
聽聞華僑城東部有好多野玩o架喎!! 你有冇去過呀??

以前住天水圍o個時都成日同 C6 返大陸泵骨、食野o架!! 一來近, 二來又有車 (中港車), 好方便~

撫養權o既事, 早兩日上律師樓, 有新進展~
但我要過幾日先講得~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 小靜小青 於 10-1-4 14:46 發表
好羨慕你們可以識到一位,會包容和體諒自己的男朋友.... ...

當初我都好似你咁唸o架!!
我之前曾經同我男朋友講過, 我結過婚又有個仔, 好難搵到個唔介意我過去同我個仔o既男人, 祝我好運咁話~
佢話呢o的野唔係我想o既, 總有唔介意o既人~
點知兩個月之後就同左佢一齊~
佢同我講o個時我地只係識左幾日, 對我一o的意思都無~
我地o係埋一齊, 係我主動對佢好, 令佢對我有好感~
我希望我同佢可以有將來~
你都努力呀!! 有咁多例子你睇, 最緊要唔好睇少自己, 有機會要把握同爭取呀!!
祝你早日搵到個唔介意你過去, 又錫你、對你好o既人啦!!

首頁

尾頁

跳至