自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今天生果日報咁樣寫, 話他前部份有疑似咪咀, 又話較高位置的觀眾聽不到他的歌聲, 其實是他有時他講話的聲音細聲咗, 不過我都係坐$100飛的位置, 都聽到喎, 至於話佢咪咀, 好心啦, 咪再抹黑人哋, 有冇人信至得o架?

台上仆倒 音響故障 王傑紅館豎墓碑自嘆過氣

王傑相隔 8年再踏台板,前晚於紅館舉行一場「 I Am Back王傑演唱會 2009」。現場的音響多次出現問題,坐於較高位置的觀眾聽不清楚王傑的歌聲,王傑則表示聽不到音樂聲,更不慎仆倒,他又慨嘆說:「雖然我係過氣,但我啲歌唔過氣。」
王傑前晚再次踏上紅館舞台,不過音響卻出現問題,坐於較高位置的觀眾聽不到王傑的歌聲,並大叫:「大聲啲!」演唱會頭一小時,王傑疑似咪嘴,因為聽不到他唱歌的尾音、唞氣聲。
及後王傑表示只聽到自己的聲音,又在台上調校米高峯,似乎音響出現不少問題。他站於升降台時,突然失重心向前仆,幸好沒有跌倒。

放大圖片

米雪前晚捧場,王傑上前握手。

放大圖片

王傑安排了幾位舞蹈員伴舞,為個唱增添一點色彩。

「成日得罪人」
王傑在台上講出一番肺腑之言,他說:「我成日講嘢得罪人多稱呼人少,我份人光明磊落,歌手分好多種,有啲為咗個銀包飽,我就為自己理想可以飽。」他透露以前有人在咖啡店見到他並說:「王傑過氣啦!係咪過氣唔重要,雖然我係過氣,但我啲歌唔過氣。」在演唱會尾聲,螢光幕播放了一張印有模擬年老王傑相片的墓碑,上面寫着「一場遊戲一場夢, D.W.之墓。」他解釋其構思是想大家珍惜所有,不要埋怨。

放大圖片

王傑以英文名 Dave Wang縮寫自製「 D.W.之墓」,墓上刻有「一場遊戲一場夢」。

放大圖片

於升降台上,王傑轉身時失重心仆倒,幸沒有受傷。

慳錢唔綵排在慶功宴上,王傑強調沒有咪嘴,對於音響出現問題,他說:「我搵咗個外國朋友搞音響,總之有乜就怪我啦。」問他有沒有綵排,他說:「綵排都要收錢,好貴,我只可以講時間唔夠。」

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔係下化, 佢會咪咀 ...講真, d記者真係冇野好寫。

音響一開始係有d問題, 但唔代表咪咀下化

anyway, 個show 真係好好睇 !!!! 王傑, 加油 !

伯爵府

d記者亂寫(係唔係收左人錢), 多鬼餘....作野.

我都係坐$100 最高果行 tim, 係頭頭咪細聲左少少, 佢講野都聽到, 唱歌一d無問題喎, 不知幾好聽, 我肯定絕對咪咀.

原帖由 dreaming 於 09-10-25 10:14 發表
今天生果日報咁樣寫, 話他前部份有疑似咪咀, 又話較高位置的觀眾聽不到他的歌聲, 其實是他有時他講話的聲音細聲咗, 不過我都係坐$100飛的位置, 都聽到喎, 至於話佢咪咀, 好心啦, 咪再抹黑人哋, 有冇人信至得o架?

台 ...

首頁

尾頁

跳至