在職全職

跳至

首頁

尾頁

民房

仔仔岩岩一歲.但係好似成日都訓唔飽甘.又成日喊哦.唔知各位媽咪有無呢D問題呢??

大宅

哈...我囡囡都係剛剛一歲...
佢都係成日唔飽咁...
喊多數都係佢出牙令到佢炆...

民房

我都無知拒係埋出牙.拒之前一出就出4只.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔駛擔心, 呢個時侯佢地夜晚開始識發夢, 去重組日間所學既野, 所以夜晚會訓得差. 有時佢未必真係肚餓, 你唔理佢, 佢嗌幾聲又會訓番. 如果佢真係喊到醒晒, 你就要check 清楚佢係咪真係肚餓.

民房

原帖由 bosch 於 2009-10-28 20:06 發表
唔駛擔心, 呢個時侯佢地夜晚開始識發夢, 去重組日間所學既野, 所以夜晚會訓得差. 有時佢未必真係肚餓, 你唔理佢, 佢嗌幾聲又會訓番. 如果佢真係喊到醒晒, 你就要check 清楚佢係咪真係肚餓. ...
我個仔由出世一直都訓得好差.一晚要醒幾次.拒一醒如果唔理拒會一直喊.仲要係好大聲.一定要你抱拒先得.

複式洋房

我個女都係剛剛1歲, 但佢就唔肯take nap...次次叫佢瞓都係喊都攰先瞓著...

民房

原帖由 jaimegaga 於 2009-10-29 08:31 發表
我個女都係剛剛1歲, 但佢就唔肯take nap...次次叫佢瞓都係喊都攰先瞓著...

我個仔都係阿.拒由細到大都要我抱住拒行來行去先肯訓

珍珠宮

我個b都係要抱住暗訓覺架, 每日定時定侯暗佢訓, 佢好快就會訓得著.
佢有時半夜會醒左企0係bb床0架, 咁就煩啦, 我要抱起佢暗到佢訓, 如果唔係又會企0係度.

複式洋房

咁驚.... 咁阿媽咪冇覺好瞓?? 真慘...
遲D再重D都唔知點算...我隻手瓜已經起"展".....

原帖由 咖央 於 09-10-29 23:36 發表
我個b都係要抱住暗訓覺架, 每日定時定侯暗佢訓, 佢好快就會訓得著.
佢有時半夜會醒左企0係bb床0架, 咁就煩啦, 我要抱起佢暗到佢訓, 如果唔係又會企0係度. ...

民房

原帖由 咖央 於 2009-10-29 23:36 發表
佢有時半夜會醒左企0係bb床0架, 咁就煩啦, 我要抱起佢暗到佢訓, 如果唔係又會企0係度. ...

我個仔半夜一起身都係企係BB床阿.我沖完奶俾拒飲拒先訓.

民房

我仔仔過多幾日就一歲了,但係就越來越扭計,唔知豈咪同我要佢戒人奶有關(因為我身體有些不適,雖要戒人奶吃藥),我已經唔係一次過同佢戒,最初減少午餐,現在開始早餐,我都是盡量一步步做,我也有心理準備可能要用幾個月同佢戒。但係佢成日扭計,我已經盡量多D同佢傾計,抱佢,希望盡量透過其他事增加佢的安全感。但係佢真係好扭,我看書話一歲的幼兒開始有主見,所以會容易扭計,我都係咁樣安慰自己,但係見佢成日扭得咁厲害,總之像見到我就要扭,令我的情緒也開始失控,可是老公要返工,又沒有其他人幫忙,有時想抖抖氣,俾自己冷靜下的空間都冇,我想現在的我真係需要多D積極思想,好好度過這個難關。

珍珠宮

原帖由 jaimegaga 於 09-10-30 09:36 發表
咁驚.... 咁阿媽咪冇覺好瞓?? 真慘...
遲D再重D都唔知點算...我隻手瓜已經起"展".....

係呀, 佢半夜起身果日我會好眼訓

男爵府

我細仔佢細個果陣都係咁~但大大下就無咩~只係比支奶奶佢飲完再訓過~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我個仔有時都會半夜無啦啦自己企咗响床度, 通常我地會將佢瞓返低, 如果佢唔肯, 會由得佢自己玩玩吓瞓返....如果佢係咁喊, 就會俾奶佢飲

民房

我個仔呢排越來越難搞.成日都企度喊.我又唔知拒想點哦.我仲以為一歲後會好湊D.點知仲難頂.夜晚仲衰.訓訓下無端端又喊.我成日都俾拒激到自己係度喊.我一喊個仔又跟住我喊.又無人可以幫我哦.我都唔知點算好.我就黎頂唔順啦..:

首頁

尾頁

跳至