母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

阿仔差不多一個月大, 全人奶, 但係佢勁多風, 成日嘔奶, 又瞓得唔好, 一抱起就'ur'啲風出嚟.

試過一餐掃到3次都重嘔奶. 全人奶mamm有無試過? 同我食嘅嘢有無關係?

大宅

埋身食定餵樽?埋身食應該冇咩風(不過阿b仲咁細都要掃風),用樽食就等同餵奶粉,要掃好先放佢落床。可以試吓即使掃完風都抱佢10-20分鐘,然後側睡。

另外,前奶食得太多,都會好多肚風,你檢查吓便便會唔會有泡﹑青綠色or酸臭味,有其中一樣都可能係前奶問題,食之前泵走前奶先俾佢食後奶先,唔夠飽再俾番前奶佢食就得。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我個仔細時又係食得太多前奶, 好多風, 成日嘔奶, 後來我都係先泵走一D前奶先俾佢食

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

但係我女食又冇咩風
用樽都係呀.....
埋身我唔掃的....

伯爵府

好媽媽勳章

同你食野都有關架, 我知薯仔同椰菜會令D奶多風, 你食少D

男爵府

如果我唔食薯仔, bb食薯仔蓉又會唔會多風呀?

複式洋房

前奶大概要泵幾耐?
bb好難掃到風,側瞓佢唔鍾意,有無其他方法?

公爵府

onion and broccoli too.

原帖由 jlam 於 09-10-27 15:20 發表
同你食野都有關架, 我知薯仔同椰菜會令D奶多風, 你食少D
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

食橙都會多風嫁.

大宅

畀面勳章

我去過健康院check pose 無問題, 我都問過醫生話食嘅嘢唔會多風, 不過我一日食兩個橙, 同食好多broccoli, 唔知有無關?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊