跳至

首頁

尾頁

別墅

BB於10/18出世時3.33kgs, 出院後10/21到健康院check up 3.23kgs,今天10/28 3.39kgs. 跟上次比較增加左0.16kgs only. 護士話唔合格wor...你地D bb 重左幾多ar?

複式洋房

我的B~10/18出世3.625kg, 10/27健康院3.85kg,姑娘話合格....其實唔知重幾多先標準呢?!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我女10月5日出世,3.04kg,10月10日有3.01kg,10月12日有3.11kg(醫生話比出世時重得有餘),琴日在屋企我抱住佢磅再減返自己一個人磅,有9磅。

複式洋房

原帖由 bellick9 於 09-10-29 12:30 發表
我的B~10/18出世3.625kg, 10/27健康院3.85kg,姑娘話合格....其實唔知重幾多先標準呢?!

之前健康院醫生話,BB每日最少要重0.02KG才達標

複式洋房

原帖由 Alexquin 於 09-10-28 14:07 發表
BB於10/18出世時3.33kgs, 出院後10/21到健康院check up 3.23kgs,今天10/28 3.39kgs. 跟上次比較增加左0.16kgs only. 護士話唔合格wor...你地D bb 重左幾多ar?

我個BB第二次去健康院都係超級唔合格,醫生要我地過二日再返去磅;幸好第三次合格哂!醫生話可能第一次磅錯咗,嚇死我!

別墅

你就好lu...合格....唉我要11月4曰再去磅過...再唔合格都唔知点算....

原帖由 littlevegatble 於 09-10-31 12:37 發表

我個BB第二次去健康院都係超級唔合格,醫生要我地過二日再返去磅;幸好第三次合格哂!醫生話可能第一次磅錯咗,嚇死我!

複式洋房

原帖由 Alexquin 於 09-10-31 13:18 發表
你就好lu...合格....唉我要11月4曰再去磅過...再唔合格都唔知点算....

會唔會隻奶粉bb唔吸收?佢每次飲幾多?

禁止訪問

複式洋房

我個女明天返健康院,有d擔心,因佢飲得比較少,希望佢重得理想!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

出世3.04kg,32日大有4.43kg。

首頁

尾頁

跳至