單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

孩子,對不起,因為從此你們將會沒有爹爹了,不過,不用怕,媽媽會給你們更多的愛.
孩子,我把你們的爹爹趕走了,過多幾個月,我們仲會解除一切法上的關係,因為媽媽唔想再背多一個負累,因為一直以來,你們的爹爹都未有試過在一個家庭中負一點點的責任,幾年了,佢一直白食白住,到現在我要求離婚了,仲想要分走你們以後的生活費,令媽媽心寒又惊怕,所以媽媽訣定拋開呢個負累,只專心養大你們好了.
哥哥,雖然你才四歲多,但你可能已多少明白媽媽的訣定,因為你四歲多以來,大多時間都系有父親等於沒父親,你病了入院身邊只有媽媽,而你爹爹每次都只像客人甘來照個面就失蹤了.上兩個月,你父親終於肯反工了,甘媽媽好自然變成工人了,菜煮咸了淡了被罵,生果買多了也被罵,媽媽大著肚跪在地上擦地,你見了都識講:媽媽甘樣好辛苦,你用掃把啦而你父親呢,視而不見,每個星期日唔系由朝訓到晚就系自己走佐出去玩,一日都無陪過你,媽媽問你:媽媽趕你老豆走好嗎你竟然好興奮甘話:!
哥哥,B剛剛出世,媽媽呢段時間可能會無甘多時間陪你玩,但你好乖,會幫媽媽照顧細B,以後媽媽工作都會好忙,你要听婆婆話,要好似而家甘幫手照顧細B,做好帶頭作用,如果唔系媽媽會更加辛苦既.
B,你剛出全世幾日,媽媽就作個甘訣定,媽媽對唔住你,主要系媽媽幾年來同呢個人生活得太唔開心了,而且佢系一個自私又冷血的人,所以,媽媽有個甘樣的訣定,等你長大了,媽媽知你自然會明白媽媽的苦衷……
,孩子們,雖然你地從此沒有父親,,唔使怕,你們的媽媽好強大,好堅強的,媽媽不會讓你們生活上訣少甚麼,媽媽會給你們更多的愛.

別墅

樓主好犀利啊!

男爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

很厲害的媽媽

大宅

既然已決定分開,你要堅強呀!加油!!天下間真係好多cheap男人,有手有腳唔去做野,仲要多多要求,無人性既!!
不過,過去左就算,唔好同2個仔仔講咁多爸爸不是,佢地大個自然會知,將來一定會孝順你!

大宅

多謝晒,我相信我同兩個仔會生活得好開心既.

大宅

回覆 1# maymay.choi 的文章

樓主,
你好勇敢, 你2既小朋友一定會明白, 一定會更加愛你..努力呀

珍珠宮

好媽媽勳章

maymay.choi,
其實你無對不起二個小朋友, 相反你呢個決定令佢地更幸福.
因為, 從此媽媽就可以將全副精神和所有愛都給予哥哥和細b, 媽媽不再流淚, 三口子開開心心過新生活!

複式洋房

樓主,我相信小朋友會體諒你、愛惜你,但願你們一家3口能過着平安喜樂的日子。

複式洋房

好勇敢!

別墅

原帖由 maymay.choi 於 09-11-1 11:24 發表
孩子,對不起,因為從此你們將會沒有爹爹了,不過,不用怕,媽媽會給你們更多的愛.
孩子,我把你們的爹爹趕走了,過多幾個月,我們仲會解除一切法上的關係,因為媽媽唔想再背多一個負累,因為一直以來,你們的爹爹都未有試過在 ...

睇完你的事,覺得你好叻,勇敢媽咪,支持你,
"今天幸苦=明天快樂"

珍珠宮

樓主,妳好勇敢,妳2個小朋友有妳這位好媽媽,他們生活一定會很幸福的。
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

禁止訪問

複式洋房

原帖由 newbiee 於 09-11-1 23:36 發表
maymay.choi,
其實你無對不起二個小朋友, 相反你呢個決定令佢地更幸福.
因為, 從此媽媽就可以將全副精神和所有愛都給予哥哥和細b, 媽媽不再流淚, 三口子開開心心過新生活!
...

冇錯!!!!
樓主起碼妳仲有妳媽媽的幫手,會容易走過這不開心的日子喔!

大宅

多謝晒大家支持!
其實,到今次趕果條友走已經沒有一點兒傷心了,哀莫大於心死,亦認定了江山易改本性難移.
趕走佢我將有更多資源給我既囝囝,而且我性格樂天,自信,而且之前幾年裡有咩困難都系自己搞店既,甘樣,我仲要多個負累來做咩?
so.....
anyway,thx!

等待驗證會員

原帖由 maymay.choi 於 09-11-3 18:31 發表
多謝晒大家支持!
其實,到今次趕果條友走已經沒有一點兒傷心了,哀莫大於心死,亦認定了江山易改本性難移.
趕走佢我將有更多資源給我既囝囝,而且我性格樂天,自信,而且之前幾年裡有咩困難都系自己搞店既,甘樣,我仲要多個 ...

你好叻~我有你一半就好喇!

用戶要求終止服務

樓主!

第一: 支持你既決定
第二: 對你有個懂性的兒子感到恩慰
第三: 祝你和小朋友每天都是晴天, 開開心心地生活.

大宅

maymay.choi ,

I am proud of you !

禁止訪問

大宅

C6昨晚打比我,想我反去,話以後每月比8000蚊我哦.....
我同佢講,我自己有能力養兩個仔,無咩必要為果幾千蚊反去睇人面色做人....而且,無佐佢我地日子過得開心好多.
仲有個仔都唔中意同佢住....
呵呵,走掉了,又點會再反去受罪呢.
當我傻咩.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 maymay.choi 於 09-11-6 19:09 發表
C6昨晚打比我,想我反去,話以後每月比8000蚊我哦.....
我同佢講,我自己有能力養兩個仔,無咩必要為果幾千蚊反去睇人面色做人....而且,無佐佢我地日子過得開心好多.
仲有個仔都唔中意同佢住....
呵呵,走掉了,又點會再反 ...

抵死, 連個仔都唔要佢!
你好叻叻呀!
所以話女人幾時都要財政獨立, 否則呢世都比d衰人恰.

首頁

尾頁

跳至