跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位MAMA,

我囝囝佢係09JAN出世, 計返時間佢都就快10個月啦. 佢係大約7-8個月既時間出第一隻牙仔, 直到宜家佢都已經出緊第四隻牙仔, 不過隻隻都係出左一半, 未有一隻係完整出曬. 前日我無意中見到佢下面兩隻門牙既牙肉腫左, 而原本出緊一半白色牙仔既門牙突然之間唔見左, 宜家只係得返好似岩岩生出黎咁少少白色, 好似跌返落去咁. 我想問下有冇BB試過咁樣呀?? 會唔會係囝囝成日咬牙或磨牙?? 我阿媽話佢可能唔夠鈣. 咁又可以點呀?? 希望有媽媽可以幫到我啦~

複式洋房

原帖由 pcdog0517 於 09-11-2 10:58 發表
各位MAMA,

我囝囝佢係09JAN出世, 計返時間佢都就快10個月啦. 佢係大約7-8個月既時間出第一隻牙仔, 直到宜家佢都已經出緊第四隻牙仔, 不過隻隻都係出左一半, 未有一隻係完整出曬. 前日我無意中見到佢下面兩隻門牙 ...
我個仔仲大鑊, 佢已經十個月, 下面兩隻已出哂牙仔, 上面已出咗半隻門牙, 另半隻完全未出, 反之側邊兩隻都有白點 , 準備出牙 ! 真係怪怪! 問咗好多媽咪都無見過! .....不過, 今日有個嬸嬸同我講, 試吓食吓飯仔! 可能有啲幫助 !

民房

Stimulations. Every day, bite BB biscuits or (if still not full grown teeth in the front) can bite big piece of apple, however if the up and low front teeth already grown not give apple, they will really bite some of the apple which be cause suffocation.

複式洋房

我個仔係5個月已經開始出牙,而家已經出o左8隻牙仔。我都覺得太快,不過佢要出我都無法....

洋房

我個囡仲大獲, 而家差唔多11個月, 但一隻牙仔都未出呀?

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我表哥細個食得太多鈣都唔好~到佢換牙果陣時佢甩唔到乳齒~好辛苦啊
所以都要小心d~最好問清楚人先

大宅

我亞仔都係一樣出唔到牙. 佢衣家10個半月喇, 一隻牙都未有. 連牙腳都睇唔到, 都有啲擔心架. 問過醫生, 佢話關遺傳基因事, 唔係唔夠cal. 仲話14個月都未出牙, 先來check喎. 唉, 出又煩, 唔出又煩啦.

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我個B到依家都係出得2隻

大宅

我阿b宜家10個半月, 剛剛出左半隻牙仔... 我有d朋友既bb都係一歲先出牙仔... 所以唔洗咁心急....

首頁

尾頁

跳至