自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

燉果皮水,超有效,有效到難以想像!!

材料:1塊果皮 (1個果皮有3塊)、1売水 (以湯売計)
做法:將果皮浸軟,刮去內壁嘅囊,將以上兩樣嘢溝埋隔水燉半個鐘至9個字
服法:平均分兩份,早晚各一半
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

男爵府

原帖由 Nevada 於 09-11-3 14:16 發表
會唔會好難飲?亞女上次唔係飲川貝........

飲嗰陣似飲緊水,只不過係有陣果皮味嘅水,飲完就會有少少甘甘哋喺喉嚨叮度,我個仔而家34個月大,佢肯飲囉!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

男爵府

燉川貝好苦嫁! 我自己都飲唔落,何況咁細個嘅小朋友??

男爵府

原帖由 塵大聞 於 09-11-4 11:52 發表

我個囡仲攪笑, 我無話比佢聽係乜水, 佢飲水時同我講隻杯入面好臭, 我話比佢知果杯係麻麻平時飲果D茶黎, 因為我地唔比佢飲茶的, 佢就真係當茶咁飲, 仲飲得多過平時飲水 ...

哈哈哈...小朋友真易扼,做亞媽嘅,只係想減輕佢嘅痛苦,出於善意嘅大話,有時真係要出吓招嫁!

首頁

尾頁

跳至