在職全職

跳至

首頁
12345...99

尾頁

大宅

求之不得啦! 明日即話比heiyee聽先!

原帖由 jjtseung 於 09-11-7 10:10 發表

不如... 每次gathering的時候, 我同所有的小朋友都講普通話... 等佢地又多個機會講下聽下! 我又唔使成日轉台!
你地都教定仔女, 對住Jasmine EE要講普通話!:lol...

大宅

嘩! 其實讀女校都唔係咁安全咋喎

原帖由 tupytupy 於 09-11-7 12:59 發表

我F.4時學校的join school function識的一個先係初戀男友,不過比我姑婆知道,棒打下散左

...

大宅

只得妳同酌B就真係唔好博, 妳腰又有事... 下次啦, 等埋酌爸好d...

heiyee爸頭先dinner後都返咗office, 仲未返... 我地明早一家仲去bbq, 希望佢得啦!

原帖由 tupytupy 於 09-11-7 14:17 發表
heiyee媽,

我今日無去睇阿NICK喇,酌爸勁忙,佢已經開左幾晚OT,今日都要返工;2張飛又無人要,我有諗過帶酌B去睇的,但怕佢左唔定,睇一陣就走的話,真係連車費都蝕埋,所以今日o係屋企玩自閉喇:cry: ...

大宅

基本禮貌都冇

原帖由 tupytupy 於 09-11-7 14:37 發表
我同嘉媽都有類似問題.......都係d同學家長的問題........我呢個就唔係講大話........係講野唔用腦,得罪人多稱呼人少,最慘係佢唔多覺自己得罪左人,仲要成日問埋d人地都唔知點答佢的問題...........

最初我都有懷疑係咪 ...

大宅

去瞓lu~

侯爵府

哈哈,多謝heiyee媽你咁tum我開心呢
可愛少女型.......邊有咁肥o既少女呢 我話比酌爸聽實笑c佢

話說我姑仔有個朋友係我blog友,佢忍唔住問我姑仔:你阿嫂夠30歲未呀?佢睇落同我差不多,27/28左右咋喎。
我姑仔笑到噴飯,我老公就話人有眼無珠添 不過我就好開心囉:lol

係喎,mavis真係好混血兒樣架,我都係好唔好意思問,今次到我忍唔住喇,mavis到底係咪有某一代係混血兒呢?因為見公公婆婆個樣都唔多混血的

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:19 發表
見妳地講開外表, 其實我想講好耐, 但怕妳地唔鍾意ops:" />ops:" />

mavis係一致公認似混血兒, 酌媽則係可愛少女型... 咁大家都冇異議. 而我一直覺ka媽同汶滔媽似女明星, 但唔敢講ja (因可能唔鍾意那女星架嘛)ops:" />ops:" />

我忍唔 ...

侯爵府

其實都in得好好啦,唔緊要平常心啦,天父會幫heiyee安排最好的:loveliness:

btw,講開in st cxt喊,果位e太尋日in完返來都講,話佢個女in果陣都喊,咁我就話:d小朋友好多時都會咁架啦,無所謂o既,老師都明白的。

點知佢竟然大大聲話:人地果d我就唔理佢啦,我唔想我個係咁呀o麻。

我心諗,你都真係好自私o下喎

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:36 發表
heiyee爸註定比個囡蝦! 以前上音樂班試過爸爸陪, 佢即刻唔唱唔跳, 要嗲住爸爸. 點知今日都係咁呀!!

去年不足2歲, 第一部份(同我隔離, 自己同小朋友玩)冇問題, 冇扭計, 冇揾我; 今年3歲啦, 返咗學, 竟 ...

侯爵府

我仲有係學校choir入面唱alto的,係老師揀人入唔係自願就收架喎,等我一直都以為自己唱得o下,點知出來做野去唱k先發現原來自己五音不全的

heiyee都好active喎,佢好有潛質,好掂

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:44 發表
揾妳幫吓heiyee先, 我都想佢大個咁active

侯爵府

我都唔知呀,不過我就有貼鎮痛貼,聽日等酌爸放工返來叫佢幫我搽下鎮痛膏先。

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:52 發表
酌媽, 會唔會係傷咗肌肉? 妳運動(家務)完好d, 瞓完(冇郁)又變差... 如擦藥膏按摩不見好轉, 最好早d看医生, 因時好時差, 耐咗會仲痛...

侯爵府

係呀,我愈來愈唔喜歡呢位太太,我份人好衰的,鍾唔鍾意擺晒上塊面架,我真係忍唔到,見到佢我都已經好少出聲,但佢就係唔覺有野,仲不斷o係度亂講野

oh,heiyee媽,我講呢個阿太唔係你早2次你遇見同我一齊接放學果位呀,果位媽咪好好人的,就係話上次想叫佢join埋我地gathering果個國語媽咪囉;雖然我地無討論過呢位太太,但我同佢似乎好有共識地知道對方同自己都好唔like呢位太太

原帖由 CottonCandy 於 09-11-8 00:02 發表
基本禮貌都冇

侯爵府

個個訓晒,我都去

大宅

第一部份哭, 問題不會太大的, heiyee 是大女, 而且後面2 部份都答唒. 我朋友個女2 月 b , 上年同你情況一樣, 都 offer am international class.

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:36 發表
heiyee爸註定比個囡蝦! 以前上音樂班試過爸爸陪, 佢即刻唔唱唔跳, 要嗲住爸爸. 點知今日都係咁呀!!

去年不足2歲, 第一部份(同我隔離, 自己同小朋友玩)冇問題, 冇扭計, 冇揾我; 今年3歲啦, 返咗學, 竟 ...

大宅

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:11 發表
Hoiyau媽 & nana, 妳地黎dinner嗎?

13/11(五)聚會
第一埸: Tea
4:15-7:00p.m. - 5/F function room

第二埸: dinner
7:00-9:00 - 酒樓
heiyee 2a1b
kama 1a1b
酌媽 2a1b
amber媽 2a1b
Mavis 2a2b
汶滔媽 3a2b ...
hoiyau 2a1b

大宅

你有沒有 osix 個 d 按摩機呀, 上次都係機加有藥力的鎮痛貼先好. 希望你快 d 好番

原帖由 tupytupy 於 09-11-8 00:30 發表
我都唔知呀,不過我就有貼鎮痛貼,聽日等酌爸放工返來叫佢幫我搽下鎮痛膏先。

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:54 發表
求之不得啦! 明日即話比heiyee聽先!

13號第一堂,由打招呼開始!

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:42 發表
汶滔爸有冇成日瞓着到笑醒? 咁lucky!

我覺得自己lucky些... 幾難得wan到個老公~~人工過得去,好肯照顧家,勁錫我,又多時間假期,仲要好脾氣...

我呢挺C9, 反而再平常不過,入佐門就變得貨不對辦~~~“變佐型"lor!

伯爵府

heiyee唔係蝦爸爸,係好o爹爸爸!

heiyee表現都好好!其實,如果因爲o爹爸爸而失去個機會,反而證明同閒kinder無緣... heiyee的能力係完全有突好多倍啦!所以,平常心都係啱ge... o甘就see see係埋同St有無緣分!

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-11-7 23:19 發表
我忍唔住要講嘞! 汶滔媽, 見過妳結婚照, 好正! 好似10年前的朱茵(樣+身材)呀! ...

你真識tum我...

不過, 果位係5年半前的我... 而加就~~ 人又肥佐, 皮膚又鬆佐, 眼圈又深佐, 皺紋又多佐, 黑斑又現佐...

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-11-7 23:17 發表
今日熱返好多呀,我同酌b都忍唔住,話要開aircon訓覺呢ops:" />

唔好輕心呀...聽說星期四開始轉涼,星期五我地約會個日降至15度呀.....

所以大家由星期三開始要小心d注意呀...最好個幾日食d保健食品加強身體

伯爵府

嘉媽你真長情! 照理, 你當年都應該好多人追架! 嘉爸有d咩魔法可以tum到你呢?

首頁
12345...99

尾頁

跳至