跳至

首頁

尾頁

男爵府

多唔多0807 屯門出世既bb呀??

我住係富健...你地有冇搵緊N1既資料,
同返PLAYGROUP既資料,
可以SHARE下??

THANKS!

大宅

畀面勳章

咦... 我住你隔離咋- 龍門居, 你係 全職 or 在職mami ??? 我係在職mami的, 唔止搵緊N1資料, 仲交左一間學校的application form 啦, playgroup 就coming sat. 會返係新中央廣場個間, 12月中就會再返埋 sun. class 的幼潛,等佢再接觸多d 人, 希望interview 時會有幫助..
原帖由 lovefreecarman 於 09-11-8 01:52 發表
多唔多0807 屯門出世既bb呀??

我住係富健...你地有冇搵緊N1既資料,
同返PLAYGROUP既資料,
可以SHARE下??

THANKS!

男爵府

我係在職mami黎架~
我又冇打算報N1呀, 係呢, 咁你報左邊間呀??

至於PLAYGROUP黎緊星期六我會返安定YWCA,
原先我都想報中央廣場果間,
但因為之前輪緊YWCA, 咁岩佢有位比我,
咪讀左先, 到時再報下其他黎玩下囉!!
你上完返返黎SHARE下都好BOR!

原帖由 lusea_88 於 09-11-9 10:30 發表
咦... 我住你隔離咋- 龍門居, 你係 全職 or 在職mami ??? 我係在職mami的, 唔止搵緊N1資料, 仲交左一間學校的application form 啦, playgroup 就coming sat. 會返係新中央廣場個間, 12月中就會再返埋 sun. class 的 ...

大宅

畀面勳章

交左form 的就暫時只有NG, 其他的未交得form 住, 返N1 都係想俾佢學下social life, 返半日先, 咦... 如果有時間的,不如weekend/sunday 約下gathering 呀, 話唔定可能大家曾經擦身見過都唔定喎...

原帖由 lovefreecarman 於 09-11-10 01:00 發表
我係在職mami黎架~
我又冇打算報N1呀, 係呢, 咁你報左邊間呀??

至於PLAYGROUP黎緊星期六我會返安定YWCA,
原先我都想報中央廣場果間,
但因為之前輪緊YWCA, 咁岩佢有位比我,
咪讀左先, 到時再報下其他黎玩下囉!!
你 ...

男爵府

我岩岩問左安定ywca呀~
呢間野好似幾好, d時間又可以配合到我返工d時間!

gathering冇問題啦, 我地咁近, anytime都ok~
你呢, 係邊頭返工呀??

原帖由 lusea_88 於 09-11-10 10:58 發表
交左form 的就暫時只有NG, 其他的未交得form 住, 返N1 都係想俾佢學下social life, 返半日先, 咦... 如果有時間的,不如weekend/sunday 約下gathering 呀, 話唔定可能大家曾經擦身見過都唔定喎...

...

大宅

畀面勳章

我係九龍灣返工的, 選NG都係諗住:1) 都叫做近近地, 2) bilingual environment, 3) 有半日班
你個小朋友係工人還是有老人家湊呀 ??? 我就請baby-sitter 湊的, 返工交過去/放工接走,weekend/public holiday 就自己湊, 我pm 你呀..
原帖由 lovefreecarman 於 09-11-10 14:59 發表
我岩岩問左安定ywca呀~
呢間野好似幾好, d時間又可以配合到我返工d時間!

gathering冇問題啦, 我地咁近, anytime都ok~
你呢, 係邊頭返工呀??

男爵府

唔好意思, NG即係邊間呀??
而家我個囡係工人湊既....
我會下年年月約滿就唔同佢續,
因為佢越做越差.....
好呀!! 我PM你先!!

原帖由 lusea_88 於 09-11-10 16:21 發表
我係九龍灣返工的, 選NG都係諗住:1) 都叫做近近地, 2) bilingual environment, 3) 有半日班
你個小朋友係工人還是有老人家湊呀 ??? 我就請baby-sitter 湊的, 返工交過去/放工接走,weekend/public holiday 就自己湊, ...

禁止發言

男爵府

我地都算近bor~~
報左邊間救世軍呀??

原帖由 janjan28 於 09-11-10 19:37 發表
HIHI...
我都係屯門媽咪家住碼頭
而家囡囡星期日係佐敦上playgroup
而幼兒園暫時報左救世軍
遲d會報埋st.peter 同sun kids

禁止發言

男爵府

哦....碼頭去三聖
搭車有d難度呀!!
除非有校車.....

原帖由 janjan28 於 09-11-11 08:24 發表

係呀...
我報左三聖o個間呀

禁止發言

男爵府

其實搵學校都好頭暈,
想報果d又就唔岩返學時間....
加上我地呢d返工mami就更加啦!!

原帖由 janjan28 於 09-11-12 00:27 發表

係呀...
同埋三聖好似得全日..
我又想女女讀半日
而家都唔知點好

大宅

畀面勳章

美樂花園都有間幼稚園, 應該有半日班的
原帖由 janjan28 於 09-11-12 00:27 發表

係呀...
同埋三聖好似得全日..
我又想女女讀半日
而家都唔知點好

禁止發言

禁止發言

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

我暫時都係報YWCA咋,
可能會入埋觀自在世佛會啦,
而家都好頭痕, 睇下你自己住邊區啦...
全日都唔多CHOICE,
好同意你講, 返全日好似好慘,
但再搵人湊又好麻煩,又增加左支出...
真係頭都大埋架!!

原帖由 royalbb 於 09-11-12 15:13 發表

咁岩既
我既工人都係出年約滿呀
係佢唔續約
所以我都揀左N班俾佢返全日
報左YWCA、救世軍
仲有無邊間ok架??

禁止發言

首頁

尾頁

跳至