跳至

首頁

尾頁

別墅

囡囡就嚟一歲, 都同佢報讀Boxhill Jolly & Belly Playgroup. 想知有冇人讀過? 有咩comment?? 個playgroup上堂做咩多架?!!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

playgroup 內容可以打去問.
我地玩過mother duck ( 1.5yr old 入個班), 1 hr too rush , 1.5 hr ( summer course) is much better

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

mother duck (基本其他playgroup都係)
上堂做
10 min warm up
10 min story or talking about the weather and today is SAT ...
10 min 唱遊
10 min play in playground freely
10 min 做手工
10 min tea

民房

我個仔玩緊... hmm... 我覺得麻麻地... 好似上面咁講... 10min warm up, 10min tea time... 時間好似太快過...

不過如果你稔住個仔讀BoxHill, 我稔玩佢哋playgroup可能有幫助... 卦?

大宅

回覆 4# 一爸 的文章

我都覺得麻麻! 係想了解吓boxhill同幫佢的N1鋪路啫!

別墅

我都覺得係!D 老師都無heart既!又唔係NET!

男爵府

NET 係咩 ?
老師都係English Native speaker既. 我覺得老師有無heart就唔知, 不過咁岩9月教我地既老師係新丁, 無教小朋友經驗, 大學讀又係文學個類野, 仲要個課程設計得太rush, 老師點好都無辦法啦.

民房

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-19 16:41 發表
... 老師都係English Native speaker既...

教我個仔果班應該唔係 ....

洋房

我個女玩咗一個term Jolly & Belly,都Ok, 不是外藉老師,中國人但全部用英文。 玩具、唱歌、artwork、茶點...1小時好快過...其實有d貴...

最令人失望嘅就係上堂竟然比膠粒小珠做artwork,我第一時間抽起因為小B實放落口;但隔離個B真係食咗,好彩我見到即刻通知佢parent 挖番出來...如果唔係.....
根本就不應該比膠粒小珠d baby 玩,playgroup teacher 連咁基本的常識都.....失望...失望

Wellborn playgroup 唔錯架....

洋房

原帖由 一爸 於 09-11-9 10:09 發表
我個仔玩緊... hmm... 我覺得麻麻地... 好似上面咁講... 10min warm up, 10min tea time... 時間好似太快過...

不過如果你稔住個仔讀BoxHill, 我稔玩佢哋playgroup可能有幫助... 卦? ...

其實係無幫助架... 我個女上Boxhill playgroup on Sat(and Wellborn playgroup in weekdays),interview 時英文流利 (parents 都是大學生,專業人仕,加拿大回流),張問卷回答充足,阿女表現極佳,interview 老師話阿女very good..... 都係無offer..in waiting list 咋...

大宅

原帖由 Mcdangi 於 09-12-17 14:22 發表

其實係無幫助架... 我個女上Boxhill playgroup on Sat(and Wellborn playgroup in weekdays),interview 時英文流利 (parents 都是大學生,專業人仕,加拿大回流),張問卷回答充足,阿女表現極佳,interview 老師話阿女very go ...

Does your girl is "small B" (bornt on/after Sept)?

大宅

原帖由 Mcdangi 於 09-12-17 14:13 發表
我個女玩咗一個term Jolly & Belly,都Ok, 不是外藉老師,中國人但全部用英文。 玩具、唱歌、artwork、茶點...1小時好快過...其實有d貴...

最令人失望嘅就係上堂竟然比膠粒小珠做artwork,我第一時間抽起因為 ...Wellborn playgroup 唔錯架....

我想問吓點解您覺得Wellborn playgroup 唔錯呀? 我都諗緊, 可能比囡囡試吓. 有無報過THINK或Greenfield嘅playgroup? 感覺如何? 如何比較?

民房

原帖由 vinvillalee 於 09-12-17 22:25 發表

Does your girl is "small B" (bornt on/after Sept)?

I want to know too!!!

禁止訪問

大宅

原帖由 Mcdangi 於 09-12-17 14:13 發表
... Wellborn playgroup 唔錯架....

我上完greenfield的playgroup, 其實感覺一般. 反而想問您覺得Wellborn playgroup我好處係邊?

首頁

尾頁

跳至