跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

一 股 溫 暖 的 海 洋 氣 流 今 日 影 響 華 南 沿 岸 地 區 。 本 港 方 面 , 今 早 多 雲 及 有 一 兩 陣 微 雨 , 下 午 短 暫 時 間 有 陽 光 。 預 料 該 海 洋 氣 流 會 在 未 來 兩 三 天 持 續 影 響 沿 岸 地 區 。

本 港 地 區 ( 十 一 月 九 日 , 星 期 一 ) 天 氣 預 測

大 致 多 雲 。 氣 溫 介 乎 24 至 27 度 。 吹 和 緩 東 至 東 南 風 。

展 望 : 隨 後 一 兩 天 相 當 溫 暖 , 本 週 中 期 氣 溫 逐 漸 下 降 及 有 雨

日期9/11
(星期一)
10/11
(星期二)
11/11
(星期三)
12/11
(星期四)
13/11
(星期五)
14/11
(星期六)
15/11
(星期日)
天氣
大 致 多 雲 。 部 分 時 間 有 陽 光 。 部 分 時 間 有 陽 光 , 有 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。 多 雲 , 間 中 有 雨 。 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。
東 至 東 南 風 3 級微 風 2 級東 風 3 至 4 級東 風 4 至 5 級 , 漸 轉 北 風 5 至 6 級北 至 東 北 風 5 , 初 時 6 級東 北 風 4 至 5 級東 北 風 4 級 , 離 岸 5 級
溫度(oC)2427242823282125172116191821
相對濕度(%)70 至 9070 至 9580 至 9580 至 9580 至 9570 至 9575 至 95

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

陰公,星期五送傢俬黎先落雨

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-11-8 23:40 發表
陰公,星期五送傢俬黎先落雨

我仲陰公星期六傻B學校旅行, 又凍又落雨, 希望唔好食西北風啦!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 babycanny 於 09-11-8 23:46 發表

我仲陰公星期六傻B學校旅行, 又凍又落雨, 希望唔好食西北風啦!

係喎.......儍爸咪又要請假??記得帶多件風褸擋風(入面著多件企領外套

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-11-9 00:07 發表

係喎.......儍爸咪又要請假??記得帶多件風褸擋風(入面著多件企領外套

係呀!傻爸話傻B第一次學校旅行所以請假同佢去囉, 近排佢都請咗好多假, 啲大假都扣得七七八八喇!

大宅

唉....c6好似話要返big six,1拖2返學放學,最怕落雨,呢鑊又搞c我la!!!

王國長老

原帖由 3.2. 於 09-11-9 00:23 發表
唉....c6好似話要返big six,1拖2返學放學,最怕落雨,呢鑊又搞c我la!!!

太過大雨我唔比YY返架,始終N1之嘛,又唔係小學!

王國長老

原帖由 babycanny 於 09-11-9 00:15 發表

係呀!傻爸話傻B第一次學校旅行所以請假同佢去囉, 近排佢都請咗好多假, 啲大假都扣得七七八八喇!

連續4個星期六

公爵府

多謝提醒, 晴晴 & 晴爸厚衫已取出 & 已從新洗一次, 但反而我自己一件都沒有 平時晚上都沒有時間取衫, 要星期六才取出, 希望唔好

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

翹翹星期五學校假期,我仲請咗假諗住同佢去迪迪尼玩!

大宅

Yeah.....可以著新孕孕衫啦hahaha
之前有次凍凍地,都準備定俾Jess啦,見有D精神就搞左先,咪遲下唔知邊日賴就唔肯做hahaha

大宅

咁咪好囉,舒服呀^^
咁到無乜野摭住,無咁凍......加上都唔熱good Day
原帖由 sjlam 於 09-11-9 11:24 發表
翹翹星期五學校假期,我仲請咗假諗住同佢去迪迪尼玩!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 cocoworld82 於 09-11-9 11:27 發表
咁咪好囉,舒服呀^^
咁到無乜野摭住,無咁凍......加上都唔熱good Day

我係怕落雨會論盡d囉!

公爵府

原帖由 cocoworld82 於 09-11-9 11:27 發表
咁咪好囉,舒服呀^^

你怕熱, 當然good day啦, 我們d有氣管敏感人士, 溫差咁大, 真是想死~ 星期五凍, 星期三就來料了

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 babycanny 於 09-11-8 23:46 發表

2兄弟又係旅行, 去彭福公園 & 科學園呀

大宅

唔會落雨既,唔好擔心,可能會好好呢?
原帖由 sjlam 於 09-11-9 11:58 發表

我係怕落雨會論盡d囉!

大宅

明白既,我都擔心果幾日處理卓盈唔好搞到佢病,我都怕懶野呀
不過凍D好過太熱咋嗎,好好享受埋唔多既冬天,就黎無lu
原帖由 Cammy3007 於 09-11-9 12:26 發表

你怕熱, 當然good day啦, 我們d有氣管敏感人士, 溫差咁大, 真是想死~ 星期五凍, 星期三就來料了

公爵府

原帖由 cocoworld82 於 09-11-9 15:48 發表
明白既,我都擔心果幾日處理卓盈唔好搞到佢病,我都怕懶野呀
不過凍D好過太熱咋嗎,好好享受埋唔多既冬天,就黎無lu

如果係慢慢凍就沒有問題, 但近幾年都是凍下熱下, 氣溫一降就10度, 身體好難適應

公爵府

本港天氣受一股東北季候風影響,後日開始氣溫顯著下降,最低降至 17℃。天文台預測,下周初進一步轉寒,更有幾陣雨,最低降至 14℃。天文台表示,華中的氣壓正在上升,預料一股東北季候風今抵華南沿岸,本周後期有雨及顯著較凉,預期下周初北風會進一步增強到五至六級,早上會降至 20℃以下。不過,今、明兩日仍然較暖,今日部份時間會有陽光,稍後有幾陣雨,氣溫介乎 24至 28℃。至周五開始顯著轉凉,氣溫降至 17至 21℃。本周末至下周初將持續多雲有雨,氣溫介乎 16至 20℃。下周二天氣進一步轉凉至 14至 17℃。

昨晚要開冷氣睡覺

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

邊度有平小童羽絨賣? 3年前我買咗件俾小K, 依家要讓俾豬弟, 想買過件俾佢...
但當年嗰間樓上舖摺咗

Budget 300左右, 最好可除帽拆袖!
請幫我留意吖, thx

首頁

尾頁

跳至