母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔已兩個月大, 埋身食人奶, 我都有同佢掃風, 但點解幾個鐘後訓醒仍然會嘔奶, 仲要係個 nose 嘖奶出黎, 點解會咁樣嘅

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係咪回奶呀?因為口同鼻係相通既,邊度出都係一樣,你bb嘔得多唔多先?係咪好似水柱甘噴出黎?我bb細個又係甘架,醫生話係個胃既"機"未發育成熟,大d就冇事架啦,我bb好似過左3個月之後就冇再嘔過啦。
如果次次都嘔條奶柱出黎,仲可以噴到4-5呎遠,bb就可能要做手術先可以唔再嘔
感激遇上你~

禁止訪問

複式洋房

原帖由 Rubybear490 於 09-11-11 14:57 發表
有啲BB會多啲風, 食奶時每食奶一邊都要掃風, 同要掃到有聲出咗啖風先算得, 您BB可能要掃耐啲, 出完一啖都試吓再掃多一陣, 可能佢仲有啖風架.
BB瞓覺有冇用枕頭呀, 兩個月可以用枕頭, 有少少高度瞓覺個胃會舒服啲. ...

係呀, 有時掃到一次都會再掃多一次, 先至放心d, 不過有時都係掃到都會嘔, 希望三倨月後好d啦

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你可以擺d野係bb床腳郎起張床,30度左右bb都冇甘2嘔架,醫生教我架
感激遇上你~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊