自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 lovejy 於 09-11-10 03:45 發表
本身我對呢個小妹妹都冇咩好感.
但佢爸爸媽媽今次呢封信俾我覺得有少少博出位.
呀妹妹已經俾人foul左啦..
我諗好多人都已經開始唔記得巨聲入面有佢..
包括我...
但偏偏佢地又要再勾起人地講是非既癮.

真係出面既for ...

我果日上tbb.com睇到 都係諗其實果一排就會無人記得佢啦~點解仲會寫封咁既信出黎~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Darth 於 09-11-10 11:56 發表
唔同家庭背境的孩子, 真係會有唔同的表現
唔係唔比你 "潮" , 不過都要睇場合

人地點教女, 唔關我事
我自己就好強調我自己仔女
無論行為, 說話, 都要 "洽如其份"
就係我地中國人話的 "家教" ...

絕對絕對同意 ~

而家啲小朋友個個都"目無尊長""無大無細",

但有啲家長會覺得個小朋友好叻呀, 識講啲咁既野,
好似我姑仔個老公, 成日覺得自己個仔(快6歲)講野好叻,
轉數快, 完全唔覺得係爻緊咀, 咁咪助長佢講野無大無細
囉~

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

講多錯多~
buy 咪睇, 唔 buy 咪唔好睇..
一個人一定有人 like有人唔 like...父母公開咁講多...講完又點....

結果可能係相反...:;pppp:

大宅

原帖由 muicc 於 09-11-10 02:28 發表
坦白講,11歲女仔唱得算好,可惜被人覺得寸,招積,自以為是...

她還少,那她父母呢?

養不教,父之過

無錯, 養不教, 父母之過....佢咁嘅行為, 只會代表佢父母"無家教"....

鍾意飲飲食食, 尤其鍾意煮嘢食.....

大宅

你應該講呢個男仔,睇趙展彤個陣,我都會諗起呢個男仔,佢各方面都係好好,好令人舒服。
至於趙展彤,我無野講,我會選擇令自己舒服既野睇。

謝震廷&張宇 - 趁早http://www.youtube.com/watch?v=6nnD438bcl4&feature=related

原帖由 ABBC 於 09-11-9 23:27 發表
其實我畢嬲都無留意呢位小朋友~都只係覺得佢太細過~but之前台灣都有一個男仔好似係大佢一年~佢都好有成績~!同佢係兩回事~人地係真係覺得~佢真係掂喎~呢種感覺~!不過呢位細路女~我就真係唔覺囉~!
但係見到人地講佢既 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

睇完我覺得~~~父母寫黎比人睇做咩呢???
人人都有壓力架啦~~你話尊重個女比佢去比賽~~你又明知壓力會好大,咁點解你唔叫個女學下點樣提升eq,而係寫封信叫d人體諒自己個女呢??你要明白呀小妹妹,你無可能要全世界人都鍾意你,更加無可能要全世界既人都係好有修養

首頁

尾頁

跳至