夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

佢因第三者而搬了出去住兩個月,但突然話搬返嚟,可能我預產期係下個月.所以回來.
但佢返嚟後什麼都無表示,又無話同第三者點,亦無話同我重新開始.咁即刻點呀??
但佢回來後令我感覺好似怪怪咁,可能已慢慢習慣自己一個,現在又多返佢,見佢對我d行為同動作又有d古怪,令到我個心仲難受仲辛苦.
現在又要自己扮若無其事,又要自己咩都唔好諗,但自己又做唔到喎.真係好辛苦呀~
不過我知學識堅強做人.現在我心情未能平復.還比佢牽引住.因為都唔知佢想點.佢回來好似為咗責任而返嚟.
以前拍拖,婚後生活嘅感覺一d都無哂.現在好似兩個無關係嘅人住埋一齊.令到我真係好心淡.
真係唔知我可以點做好??

大宅

樓主,首先要搞清楚佢想點先,我覺得佢應該唔系因為你預產期快到為責任而反啦,你大住個肚佢都走得呢啲人仲有責任可言咩,我估佢可能哎佐架,暫時當反酒店甘啦.
其實最緊要係自己點唸姐,如果仲想同佢一齊,唉,都唔知可以講咩啦,因為我系比較硬既人.怕講錯野.
你快生得,身邊有人幫你嗎?
ANYWAY,自己小心啲啦,我都剛啱生完,仲坐緊月,女人坐月好緊要家,自己TAKE CARE 呀.
咩都好啦,放鬆啲,我唔開心時就搵啲書睇下啦,人會平靜好多.
自己小心呀.

瑪瑙宮

若您問佢想點, 佢都未必答到您架, 男人好似憑感覺行事, 做而家想做o既野. 所以您諗定您自己想點, 再同佢一清二楚表達.

複式洋房

佢越返得嚟越耐,我個心越難平復,因為唔知點去面對佢好......

男爵府

應該要平心靜氣咁同佢傾清楚佢返嚟既目的, 想維繫修補大家關係? 返嚟呢個家想得到咩乜嘢, 呢樣應該係呢個時間大家對未來要有共識, 所有嘢都要講清楚, 唔可以含糊帶過架, 如果你唔清唔楚咁, 你會更加難受, 因為你會忐忑不安!~

公爵府

醒目開學勳章

男人好多時都不出聲,要女人開口問, 如果你真的好想搞清楚,不如sms 他丫,放鬆啲

等待驗證會員

其實而家d女人好多都已經好獨立,可以照顧自己同小朋友,而你老公竟然可以喺你大肚時已經走左去同第二個一齊,咁呢種男人點可以做人世?又點可以做個好爸爸吖?呢個時間你都可以咁堅強,我好佩服你!就算佢而家返黎,個心都唔會喺你度,如果係我,我會叫佢走,因為唔想同一個唔愛自己嘅男人一齊,唔想自己再受傷,單親家庭都唔一定係唔好,anyway,你自己要問自己,你係咪無左佢唔得?你決定係點,大家都會支持你!

男爵府

點解你要比佢返嚟呀?佢係你大肚時走去同第2個女人住,根本無視你既C活,我唔覺佢呢個時候返嚟係自覺佢對你係有責任喎,佢真係覺有責任,當初就唔走咗去啦

複式洋房

其實我自己都唔知想點......好想離開,但又唔捨得......
簡直唔知自己應該點做好??

大宅

去滾、有第三者等等婚外情問題, 真係可以用吸毒上癮黎比喻, 我唸無男人係想玩到冇左頭家架, 開頭種種原因可能係好奇、受誘惑、朋友影響等等, 沉迷了不能自拔. 但係如果一個吸毒者真心悔改, 我地都會比個機會佢, 係咪? 何況係曾經真心相愛既老公?

我尊重各位既意見, 大家都係想受傷既人減少傷痛. 有時見到有 D 回應話甚麼唔值得原諒呀, 愛妳就唔會去搵第二個呀等等, 我以前都會好同意, 因為未有事發生在我身上. 上面既一段理論, 我唸各同路人又有一番體會.

lavinacat, "好想離開,但又唔捨得", 正正是我們矛盾既心情, 請忠於自己, 問吓自己仲愛唔愛妳老公, 妳老公如果回頭妳會徹底原諒及忘記佢既過錯嗎? if "no", 請叫妳老公走, if "yes", 比心機, 妳要幫佢戒毒, 過程會好辛苦, 但成功之後, 彼此會更珍惜對方.

洋房

我的情況同你一相似 我地分開成兩年 到我提離婚時他先同我講要頭家 為了小孩我們又在一起 但我知他個心不係我度 好煩 你都係要問清楚他 唔係辛苦嘅係自己

別墅

我好想講一句--> 曲街啦!!!
why? and why? 我地依d女人懷胎10月甘辛苦生小朋友, 而就係依段時間出去攪攪陣? 俾著我, 就算佢肯返黎我都唔會俾!!!
個人返左黎, 個心唔係度, 甘點解仲要俾機會佢呢? 真係為左頭家而容訐自己甘做? 定為d咩?因為自己仲愛佢? 唔捨得?

個人認為, 佢個心唔返黎了, 個人返黎, 根本冇意思...只係再次俾機會佢去傷害自己... 邊個錫自己? 絕對唔係佢!只有你自己! 做女人既要識自己保護自己! 我覺得, 點解要為一個唔值得既男人過著痛苦的日子!你值得更好的!你應該有屬於自己既開心日子, 是自己創造給自己的!

禁止發言

別墅

其實我覺得您冇叫佢走, 您本身自己都有留戀個老公, 我覺得如果自己可以原諒到佢, 點解唔比機會大家, 同bb, 其實bb有爸爸,點都好d, 可能佢見到自己個bb後, 真會改過呢? 有個家始終會比到個男人多d責任心,唔試過點知呢?

複式洋房

講真我都唔知係鍾意定係唔捨得.佢返嚟這幾天對我真係好好,仲話想要個家並同我一起好開心和想過新生活.
但我對佢亦或佢對我d感覺都係怪怪咁.加上我知佢仲有去見個女人.要扮若無其事之餘,又要扮唔知,所以個心仲辛苦,好難受.
而佢話過新生活,但都唔知佢是否係真心??
令到我想離開而又唔捨得嘅原因......

複式洋房

講真我都唔知係鍾意定係唔捨得.佢返嚟這幾天對我真係好好,仲話想要個家並同我一起好開心和想過新生活.
但我對佢亦或佢對我d感覺都係怪怪咁.加上我知佢仲有去見個女人.要扮若無其事之餘,又要扮唔知,所以個心仲辛苦,好難受.
而佢話過新生活,但都唔知佢是否係真心??
令到我想離開而又唔捨得嘅原因......
不過佢講過話唔會為咗個bb而返嚟,所以佢今次返嚟嘅原因係乜呢??

別墅

其實我覺得最緊要睇自己意願, 自己重有冇掛住呢個男人, 當然佢之前走咗去第2個到,依家返黎,大家當然感覺怪怪地,如果要好似以前咁,一定要d時間或一d共同話題, 不過佢依家返黎,又冇人迫佢, 我覺得一係佢個邊個女朋友同佢有問題, 一係佢真係諗諗吓想要個家, 所以依家最重要唔好理原因,而自己覺得想唔想再一齊,或比唔比機會佢,我有個朋友都好似您的經歷,最後兩個都一齊,到依家好好..

原帖由 lavinacat 於 09-11-11 13:32 發表
但我對佢亦或佢對我d感覺都係怪怪咁.加上我知佢仲有去見個女人.要扮若無其事之餘,又要扮唔知,所以個心仲辛苦,好 ...

男爵府

原帖由 lavinacat 於 09-11-11 13:32 發表
但我對佢亦或佢對我d感覺都係怪怪咁.加上我知佢仲有去見個女人.要扮若無其事之餘,又要扮唔知,所以個心仲辛苦,好 ...

點解要扮唔知,點解你要令自己咁辛苦,但既然佢要返嚟重修舊好,就要馬上同個女人恩斷義絕,唔好再有D咩瓜葛,你都係快D同你老公講清楚,問佢想點,係要返嚟就請佢唔好再同個女人都任何聯絡,亦叫佢唔好話比時間佢解決出面個女人,比時間係廢話,時間拖得越耐越難解決,男人要絕起上嚟,老婆仔女都可以唔要,(就好似佢當初佢點對你咁)個女人只係路邊一隻狐狸畜牲,唔需要嘥任何時間去解決............

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呢D嘢要問清楚,講清楚喎,睇完呢件事,我只係覺得佢喺出面生活唔到,無地方住而返嚟!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

暫時拋開所有野,生bb,當佢工人髮,宜家應該好駛好用,同埋大肚荷爾蒙變化都會令自己亂多左,我個陣都係咁,無事發生,都要用老公鬧交要離婚,過左兩日我老公問我要唔要睇e生tim,所以千祈唔好諗大多,唔係你唔開心bb都唔開心,反正佢地走過,你亦有心理準備,問佢想點,生完bb坐好月,自己樣樣安排好要一齊就睇你,唔一齊趕佢走,自己都唔會煩

首頁

尾頁

跳至