夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

原帖由 wholovesme 於 09-11-10 00:27 發表
我冇後悔生個小朋友,但好後悔結左婚.....
結婚係咩?結婚係代表所有野都係理所當然,所有野都係獨力承擔...如果我有本事一個人湊大小朋友,我會豪無顧慮地走出去.. ...

ME TOO. 心死, 希望早日可以找到份工改變日後生活

大宅

原帖由 WINNIE168168 於 09-11-13 15:23 發表
各位觀眾, 我對另一半無愛, 仲好憎佢; 但又冇錢離開; 和念在仔女要有完整家庭而巳. -

我好憎佢; 甚至憎晒所有男人! 男人! 全部統統同我 lang 呀!!!
- 咁我會憎佢屋企人多D.

複式洋房

唔會覺得自己嫁錯左,因為條路自己選擇,加上結左婚之後,佢對自己同2個仔都好好

子爵府

唔會
雖然成日都唔夠$洗~ 但老公對自己好好都已經夠曬

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

嫁錯郎, 生錯女, 一子錯滿盤皆落索, 呢世我完架啦, 因為已經冇晒希望!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

呢一刻既我會話冇嫁錯老公。。。
執子之手,與子偕老~

別墅

我已心死!!

原帖由 WINNIE168168 於 09-11-13 15:23 發表
各位觀眾, 我對另一半無愛, 仲好憎佢; 但又冇錢離開; 和念在仔女要有完整家庭而巳.

我好憎佢; 甚至憎晒所有男人! 男人! 全部統統同我 lang 呀!!!

大宅

原帖由 koby 於 09-11-12 11:57 發表
點解d男人婚前婚後兩個人,個c6婚前千依百順,樣樣都就我,激嬲我一定dum番我,現在卻成日發我皮氣(小小事)鬧完我...........最後我同佢解釋件事係佢唔arm先都好,佢一句'我唔arm囉'(好悔氣咁)就算了,嘩一句'我唔arm囉'大 ...

我都覺得老公變哂,以前佢咩都同我講,去邊都會話我知,或者同我一齊去.前幾日.....佢要離開幾日都係去之前果晚我問佢先講,去咗2日,一個SMS都冇,我就淨係識喺屋企喊.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我係一個會結婚嘅人(唔會單身)
到想結婚嘅時候遇到適當人選,
就咩都唔諗結婚喇。

無諗過自己係咪嫁錯咗,
因為覺得當時自己嫁俾佢係啱嘅選擇。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會揀同居, 唔結婚!!!

大宅

好媽媽勳章

唔知架, 人既野話變就變...我地做到既就係趁大家好既時候溝通多d, 樣樣都做好d...我成日都會係"作戰狀態", 預備佢有一日會鍾意左第二個 . 唔係唔信佢, 不過咁樣你會警惕自己, 幸福唔係必然咁就唔會take it for granted...

我而家梗係覺得ok, 話唔定有一日我會憎死佢...

子爵府

有.沒有被照顧及愛的感覺.己經相對無言.因為再說話只會傷得更深.現在只為兒子在維繫一個家.

男爵府

畀面勳章

原帖由 wholovesme 於 09-11-10 00:27 發表
我冇後悔生個小朋友,但好後悔結左婚.....
結婚係咩?結婚係代表所有野都係理所當然,所有野都係獨力承擔...如果我有本事一個人湊大小朋友,我會豪無顧慮地走出去.. ...

我都同你一樣!我都好想一走了之!

水晶宮

好多事都做錯左
就是老公冇揀錯
少奶奶的身份,丫頭的命...

複式洋房

嫁錯了人--這是我一直都不想承認但又不得不承認的事實.

大宅

我唔清楚自己有無嫁錯,只知道我宜家唔開心多過開心,唔開心有好几個原因,其一係,我老公同前妻有一個13歲仔,每個星期會過來一次,老公對佢個仔好好,而因為個仔老公要俾2万元贍養費一個月俾佢前妻(總唔包括佢個仔所要求買的野,比如話電話等貴重野),老公係生意人,經濟唔好,係投資上老公損失慘重,而公司的生意亦受到沖擊,但公司搵唔搵到錢都唔關佢前妻事,如果遲著少少俾,佢前妻就會問佢點解總未俾,而呢邊要轉錢,咯邊個仔又要求要電話或其他,最後受害的就係我,無生活費,總要自己拿錢出去買每日的餸同bb的奶粉同日用品等.其二,亦都係最傷腦筋的事,就係要同老爺一起住,老爺年紀好大了,而行動又不太方便,以前屋企大我住樓上,佢住樓下,大家相安無事,但宜家,屋企細著2/3,好多時都覺得唔方便,同老公講送老爺去安老院,老公又話是不孝,哎!為著呢樣野都同老公吵過,但次次都係不了了知.其三,同老公有時好難有話題,總之家家有本難念的經.我只知道有著bb,睇住bb我就唔會胡思亂想

複式洋房

嫁錯左 ! 怪當初 以為自己付出會有回報, 原來人家以為 "老馮" 的, 認真蠢!

公爵府

當我老公唔肯生BB時或do do,我真係好後悔嫁咗比佢。不過當靜下時又會覺得好彩我選的是他。其實除這兩個問題,佢同佢都算夾既,真係好矛盾!

複式洋房

有冇覺得自己嫁錯左?

有,錯到不得了,為了孩子只好忍,有能力的話一定走

子爵府

男人結婚之後九成都會變衰!!
我咁大個女,做得最錯既事就係嫁比佢!

首頁
12345...6

尾頁

跳至