親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

台灣有咩手信值得買?

台北的多拉A夢館值得去嗎?

禁止訪問

大宅

我x'mas都打算去呀, 想問下你豬肉紙, 係邊度有得賣呀?

原帖由 jennifer_ylk 於 09-11-10 14:37 發表
我遲D都去,到時會買豬肉紙,鳳梨酥,肉燥.可能仲會買D干烏魚子,之前食過,好正,但一D都唔平.
仲有牛舌餅.........,好多嘢都想買.

禁止訪問

大宅

台北手信冇咩特別, 鴨舌/綠豆糕/芝士餅.....都好好味, 做手信一定唔失禮, 其實最開心係四周圍去搵食, 行夜市特別開心, 我聖誕又去今次去台南
原帖由 clching117 於 09-11-10 13:16 發表
台灣有咩手信值得買?

台北的多拉A夢館值得去嗎?

洋房

記得去迪化街買江記華隆既櫻花蝦片同豬肉紙﹐好味到我同同事買成箱番黎。
http://0225528327.travel-web.com.tw/

複式洋房

101 B1 food court also has 豬肉紙 . I brought it before. It's not thin as 江記 but taste is good .Prefer original favour, NT 70 per bag ( nearly 5 pieces ). If you buy 30 packs, they will put in paper box, need hand carry .

男爵府

Hi DicJas
請問係咪101 內有英國Harrod's袋專門店架?
之前唔知边度聽過有人係咁講過。

複式洋房

原帖由 28July 於 09-11-12 10:21 發表
Hi DicJas
請問係咪101 內有英國Harrod's袋專門店架?
之前唔知边度聽過有人係咁講過。

Sorry , 我只係同小朋友上 101 89樓, 沒有 shopping !

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

阿原肥皂

http://www.taiwansoap.com.tw/

禁止訪問

子爵府

原帖由 jennifer_ylk 於 09-11-10 14:37 發表
我遲D都去,到時會買豬肉紙,鳳梨酥,肉燥.可能仲會買D干烏魚子,之前食過,好正,但一D都唔平.
仲有牛舌餅.........,好多嘢都想買.

請問烏魚子是什麼呀!!上星期剛從台灣回來,我有見過..但唔知好唔好味..所以無買到!!

子爵府

原帖由 Mandy2005 於 09-11-10 15:42 發表
我x'mas都打算去呀, 想問下你豬肉紙, 係邊度有得賣呀?

我朋友介紹有間叫"快車"在捷運"中正紀念堂"南門市場可以有得買杏仁豬肉紙...NT200/包(大)NT150/包(小)

子爵府

原帖由 2023 於 09-11-10 16:59 發表
台北手信冇咩特別, 鴨舌/綠豆糕/芝士餅.....都好好味, 做手信一定唔失禮, 其實最開心係四周圍去搵食, 行夜市特別開心, 我聖誕又去今次去台南

請問你去台南那呢...我剛從台北回來!!你講得對..周圍食又周圍行...非常之正,而且再計劃再去添!!!我好鐘意台灣個邊..人又有禮貌又肯幫人,唔錯唔錯!!

首頁

尾頁

跳至