夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

常想, 如果我的長相漂亮一點, 我的命運便好一點?

是否over 40,長相平庸, 就要被 "吹雞罰離塲", 免得阻人落塲快活?

是否 今日的男人只想要 "周秀娜", 舊日的"周秀蘭" 唔該彈開. * over 40 的該知誰是"周秀蘭".

40 歲仍要努力保養自己, 但總還敵不過 20, 30 呀.
保養, 其實是一件又累又貴的事

"世上沒有不美的女人, 只有懶女人" 這句話是女人騙女人的. 即便我 7-11咁扮靚,也不見得我的"可索性"可以提高呀。 打從出生那天,亞媽都話我醜樣, 要靠自己。 

男人說: "世人沒有不壞的男人, 只有笨男人". 他們都"專一" 的追求得不到, 或未得到的女人。

40 歲這關己經這麼難過, 如何面對 50 歲,60 歲? 男人怎會願意共我一世共對?

對不起, 怨氣又籠罩著我, 前面能見度好低。。。

禁止訪問

複式洋房

原帖由 (!_!) 於 09-11-10 22:11 發表

是否over 40, 就要被 "吹雞罰離塲", 免得阻人落塲快活?

是否 今日的男人只想要 "周秀娜", 舊日的"周秀蘭" 唔該彈開. * over 40 的該知誰是"周秀蘭".

40 歲仍要努 ...

唔好咁灰啦!正所謂撥開雲霧見青天呀嘛!快啲振作趕走雲霧!

複式洋房

HeiChun Mum

我的自信,隨著C6 滾上 人地老婆而消失了。  

我都好想變靚D,妳是美容師, 可以教我嗎? (但我冇錢做 facial 啊.)

我想靚番比自己睇都好。我現在連鏡也不想照了.

子爵府

He loves another woman, it doesn't mean that you are not beautiful enough. Men have thousand excuses to fall in love with others.

One of my boyfriend got married for a long time, but he consists to have lovers and some of them are very beautiful and hot. But he still changes lovers after a short period of time. Maybe he enjoys dating with others and wants to show that he is still attractive.

Love yourself. He is not your whole world!

民房

我好明你講緊啲乜,我曾經都好似你咁,認為自己好醜樣,亦都好似你咁連鏡也不敢照..因為係失去信心,所以連自信都無埋...
如果你仍然沈醉係痛苦當中,你係唔會變番靚架,快啲踏出你既第一步喇,唔好再記住啲唔開心既野,希望在明天吖嘛~~

等待驗證會員

是否over 40,長相平庸, 就要被 "吹雞罰離塲", 免得阻人落塲快活?

40 ...

我都唔靚,又不再年輕。唔駛"美麗的人, 才有美麗的愛情故事? ".... 妳欠既,係一點自信。

民房

回覆 1# (!_!) 的文章

男人變心有千千萬個理由,未必因為對方樣貌,我也見過有啲老夫妻好恩愛,但老婆個樣都係好普通嘅!而我都係over40歲,身邊所有人究話我樣唔差,又keep得好後生,但一樣給老公背棄.所以唔係美麗的人,會有美麗嘅愛情.但妳切勿灰心,希望在明天.我哋一起加油.
csp

子爵府

靚嘅人都會有煩惱,做回自己,活得有自信,我相信就會有人欣賞;懂得愛自己才會有人愛你!另外,保持一顆善良的心,吾好做傷害人嘅嘢,做多D善事,個人都會靚D,正所謂"心善則美",係咪!

瑪瑙宮

唔關事, 好靚果 d 明星都比老公飛.

我諗, 長相好一點的, 無疑對於出來社會做事有幫助, 除了才能, 順眼的人容易被人接納, 呢類人都矜撈 d . 不過, 我見好多配偶的另一半都好普通/平庸. 所以, 不是美麗的人才有美麗故事. 我姨媽超唔靚, 但嫁到好老公.

20, 30 or 40 都好, 唔同階段有唔同的美麗. 點解話自己唔得. 傻傻地o既.

保養也不一定是又累又貴的事. 皮膚靚, 個人醒神, 就好唔同. 要皮膚靚, 醒神好簡單, 做好護膚步驟, 同埋够瞓, 控制飲食/體重, 適量運動, 多喝水, 已經可以有. 成日愁面梗扣分. 笑容亦都加增您的神采. 加油啦, 明日開始做個不一樣的您.

40 歲仍要努力保養自己, 但總還敵不過 20, 30 呀.
保養, 其實是一件又累又貴的事 ...

等待驗證會員

唔好唔開心啦!
其實妳有妳的價值的,只是對那個人已沒有價值jel,唔代表妳的價值已下降,但其實妳的價值還在呀,我相信妳有妳自己的個人之處!

so,不要灰心,要有自信,自己的靚是發自自己的自信,知道嗎!千其唔妳比佢打沉! 加油!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我又唔認同靚就一定有美麗愛情故事,
因為靚人自視過高,要求又高,
又唔甘心為一棵樹放棄整個森林,結果......

我讀女校大,身邊舊同學,
最靚結果最複雜,嫁兩次都離婚收場,
依家仲係獨身。
相反我地呢相貌平凡,
反而有兒有女,有幸福家庭!

所以,能否擁有美麗愛情故事,
唔係決定係主角相貌是否美麗,
我反而相信,知足常樂,
內在美比外在美更持久!
要記住:相由心生!
最靚人都會老!
有自信人就會散發光彩!

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我時常同太太講,點靚10年後靚嗎?再者睇左10年點靚都變平凡,反而內在美,跟妳一世,
當然啦,靚,係一剎那,會好吸引啦,當時間會話妳知,唔永恆羅.
我要食牛柳

大宅

好媽媽勳章

美麗都有美麗煩腦咖
我識好多靚女朋友, 但命運到都不太好, 大概佢地都知自己有幾分姿色, 所以眼角都好過,系好多人追丫, 唔系嫌依個無錢就嫌O個個唔靚仔, 左度又度, 卒之有D到依家都未結婚, 有d好快又離婚,因為自己都未選定,其中有個仲比人包做人阿二TIM...當然世事無絕對, 總有人例外GE~~

我覺得現時GE你唔系缺乏美麗, 而系自信!

一個有自信+內在美GE人自然會吸引人, 外表美麗只是給人第一個印象, 幾好看日子久了都會厭, 內在美先最耐看麻~~

而同要保持心境開朗丫, 就算4,50歲又如何, 女人每個階段都有唔同美態~, 只要心不老咪得LOR~~

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我朋友A同B,樣靚身材正,結果比人騙財騙色,仲吾祇一次

另一個朋友個99,中年肥婆一名+有3個仔,揾到個好錫佢既公務員

你可以吾靚,反正條街吾靚既一定多過靚,但吾好太烏X,整整齊齊,有笑容有光采便可吸引人!試下做義工/返下教會,識多D人,有助你從拾自信!

伯爵府

樓主...不知道你有沒有人生目標, 不要太著眼"男人", 這樣你永遠不會開心, 你現在應該做你想做的事, 或擴闊社交圈, 令到自己心情愉快, 自信就自然來, 男人真係找個愛你的性格好過鍾意你個樣......愛你的性格一定會長久而快樂...

我算得上ok....但我沒有美麗的愛情故事...相反在愛情路上走得很辛苦, 反而我的平凡女友人個個都幸福快樂... 而家學會了自己錫自己...現在我單身但很快樂

禁止訪問

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

都唔係GA
"靚D"係條路易D行,但唔一定係幸福D,好D架。
好多野可以改變人既一生架。仲要識得把握囉。

講真,甘比都唔靚架,點解大劉鐘意佢呀,睇人係睇好多方面

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

totally agree ...

自己靚D,出街都自信D啦。
原帖由 heichunmum 於 09-11-11 12:23 發表
你唔好灰心,講真,真係唔係靚就得咖,我自問條件唔差,生完仔7年仲有條23.5吋的腰,平均100磅,皮膚還好,出街仲有好多男人望,那又如何?我前夫還不是都係去玩女人?所以女人扮靚先不要為男人,係要為自己,唔好放棄自己,扮靚d,睇下雜誌學下打扮,平有平 ...

大宅

樓主..靚唔靚我覺得唔重要..最緊要喺個心地好..我身邊D FD都好靚女...但喺可能眼角高或者覺得自己玩得起..到依傢都未結婚..甚至一腳踩幾船...一直都喺紅酒綠的世界沉淪...仲有睇個男人噶問題..我16歲果陣同一個男仔拍拖..佢條件好好..又6尺高..個樣好靚仔..我地走埋一起個個都話我地好豋對...后尾我地拍咗三年幾..其實我一直都知佢未玩夠...背住我有第二個,,,第三個...最后結果喺點令我真的放棄咗..喺去佢屋企打開房門見到佢同第二個女仔...r...個女仔樣貌一切都冇我咁好...皮膚好差下先..所以男人變心..唔喺在于個樣的.....
到最后我遇上我老公...佢對我好好...而且諒解我的過去...甚至果陣都知我心裏麵最愛的唔喺佢..但佢都錫曬我..就曬我...所以樓主唔好介懷自己個樣..喺你未遇到一個珍惜你噶男人je~~

首頁

尾頁

跳至