美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係用發熱既捲髮器,大約捲半個中,等佢變凍我
就拆架啦,頭髮的捲度好靚,電髮係做吾到呢個效果,但只能保持1個中就直返好多
請問有無姐妹都中意捲髮呢,點先可以令佢保持成日呢??係咪要買d 嘖髮膠或者咩呢
請幫忙及指教
謝謝

子爵府

我用捲髮捧, 整成個頭都係10-15分鐘左右, keep到成日呀, 牌子係babyliss

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 Vanessa_ 於 09-11-11 00:08 發表
我係用發熱既捲髮器,大約捲半個中,等佢變凍我
就拆架啦,頭髮的捲度好靚,電髮係做吾到呢個效果,但只能保持1個中就直返好多
請問有無姐妹都中意捲髮呢,點先可以令佢保持成日呢??係咪要買d 嘖髮膠或者咩呢
請幫忙及指教 ...

頭髮7成乾後搽mousse後再捲. 會"come" d
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

複式洋房

原帖由 fumi 於 09-11-11 00:44 發表
我用捲髮捧, 整成個頭都係10-15分鐘左右, keep到成日呀, 牌子係babyliss

捲髮器同捲髮捧都係同一原理,發熱令頭髮捲曲.
無理由用捧就come d架...?

複式洋房

原帖由 Jamesmama 於 09-11-11 09:51 發表

頭髮7成乾後搽mousse後再捲. 會"come" d

一定要用mousse嗎?? 同gel一樣嗎??

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 Vanessa_ 於 09-11-11 10:08 發表

一定要用mousse嗎?? 同gel一樣嗎??

妳可以一試的.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

大宅

点解甘快10-15分鐘,
点卷呀?
我都有12吋長髮,
卷了1 hurs....
全職媽媽技超流(水皮)家務一般(ok)為了亞仔頂硬上!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都係直髮,唔想電
有時想鬈髮都可試下你們的方法

首頁

尾頁

跳至