論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的工人當做錯事時不鐘意認錯,重諸多藉口,辯護自己沒錯,真想醒佢幾巴掌。話說我試過兩至三次在公司打她mobile phone,永遠都是沒人接聽的,後來我就問她為何不接,她說因為成日有人打來說廣東話,對方不明她說什麼,所以見到沒來電顯示就不接,但我公司是沒有來電顯示的,所以佢咪唔接囉!放工回家後話吓佢,鐘意+黑面,連sorry都唔講,超激氣!果一刻我就同佢講要open mind+accepted my advice all the times!!

想問吓大家的工人若做錯事會否願意認錯呢?話唔話得?所以我成日都諗佢做咗一年,激得我發怒的都有四次啦......都唔知第二年後同唔同佢續約好,不過佢對我個小朋友都幾好,但有時佢真係幾令我不滿呢!

大宅

原帖由 Hellowei2008 於 09-11-11 01:17 發表
我的工人當做錯事時不鐘意認錯,重諸多藉口,辯護自己沒錯,真想醒佢幾巴掌。話說我試過兩至三次在公司打她mobile phone,永遠都是沒人接聽的,後來我就問她為何不接,她說因為成日有人打來說廣東話,對方不明她說什麼,所以見到沒來 ...

call 你工人前 加 1357 就可以 show 倒 number, 如果佢跟住話唔知係邊個打來就唔聽, 咁用你自己手提可唔可以呢? 咁佢無藉口啦啩?!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

イ巨地有d真係:叫イ巨認錯=叫イ巨食C。無可能!

珍珠宮

我請過既工人全部會SAY SORRY 架喎~~ 可能佢知仲唔講sorry, 我會成晚收唔到口, 佢比食C更難受啦~~

複式洋房

我當初見個工人冇錢,比左個舊電話佢用,而家七個月...已經用爛左2個,而家第三個舊電話....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

簡單到一聲"sorry"都未聽過, 只有一句"有無搞錯"哩回應我, 我都忍到9年半, 最後因為收數電話騷擾到我給家人先炒佢, 個陣先有一句"sorry", 已經太遲 ...

原帖由 Hellowei2008 於 09-11-11 01:17 發表
我的工人當做錯事時不鐘意認錯,重諸多藉口,辯護自己沒錯,真想醒佢幾巴掌。話說我試過兩至三次在公司打她mobile phone,永遠都是沒人接聽的,後來我就問她為何不接,她說因為成日有人打來說廣東話,對方不明她說什麼,所以見到沒來 ...
淡淡的來, 好好的去 ....

複式洋房

我以前D賤Bun仲衰格,初時都會講吓sorry,一做耐咗,做錯嘢不但唔認錯,炳佢個陣,對死人眼望咗去第二道,咀渺渺+埋個身挨係牆到,一隻腳踏住另一隻腳面,個副死格,直頭想一巴車過去.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sawadee 於 09-11-11 15:34 發表
我以前D賤Bun仲衰格,初時都會講吓sorry,一做耐咗,做錯嘢不但唔認錯,炳佢個陣,對死人眼望咗去第二道,咀渺渺+埋個身挨係牆到,一隻腳踏住另一隻腳面,個副死格,直頭想一巴車過去. ...

嘩 ~ 咁似我極品o既? 真係咀渺渺ga, 只係得一邊面笑(係斥起一邊咀, 似恥笑我囉), 又係企得唔好, 我未遇過一個個格咁衰ga, 終於都俾我嚐到!

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我而家屋企隻印印怪物, 同各位所形容一樣, 做錯嘢時, 好声好氣話佢兩句時(不是鬧), 初時就唔認衰, 住個死人頭博命笑, 再話多兩句就費事望妳, 咀渺渺同丁字加工字步(即前後腳), 手指指, 好以想打我咁, 跟住以佢自己係基督徒嘅身份發誓, 唔係佢做錯, 跟住第二日就發高燒, 試過幾次做錯嘢, 再發誓後, 第二曰就牙痛(脫牙)、頭痛或肚疴, 但受害人係我, 因為要比錢個變種怪物睇醫生.
原帖由 sawadee 於 09-11-11 15:34 發表
我以前D賤Bun仲衰格,初時都會講吓sorry,一做耐咗,做錯嘢不但唔認錯,炳佢個陣,對死人眼望咗去第二道,咀渺渺+埋個身挨係牆到,一隻腳踏住另一隻腳面,個副死格,直頭想一巴車過去. ...
[size=small]Jesswm

複式洋房

我個bun做錯事時都死不認錯,我條氣有時都chok住, 記憶中佢唯一一次有講就係衰最大鑊個次-係商場整唔見個女,好在個女自己識舖頭d人借電話打俾我!

首頁

尾頁

跳至