跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題。
聽講保良局可以容易D入到陸慶濤及播道,
請問你地點撰呢?

別墅

其實王換(女弟)係咪真係o甘好呢?
因為個個都讚,所以都有報名,
但in o個日,有個小男孩好活躍,
將playground內條拱橋推o黎推去,
跟住有個長髮miss黑晒臉走過去好惡o甘話個男仔 =="
真係1d笑容都無,係好惡o甘指住話!

另外,我o地in時,其中一個miss問囡囡問題,
有個同group o既小朋友distrub我o地,
負責in o個位小朋友o既老師無任何行動,
仲大大聲同個小男孩傾計,
由得佢繼續distrub我o地,所以囡囡分晒心,
個人應為佢o地唔識得control.....

所以依家收o左p.m.都無打算去,
諗住如果無其他choice,會去青衣

原帖由 mc_miu_miu 於 09-11-12 01:02 發表
如題。
請問你地點撰呢?

複式洋房

g心批,

你好^^,
我都係因為聽講方王唔錯可以入陸慶濤幾會大D,所以先至去in下,
但interview個日佢地唔係control 得好好,有D亂...
係interview 時,同時間有四個細路仔一齊,
我個女好八掛,四圍望,一D都唔專心,見唔到個miss 會用D方法令佢專心D,只係同我個女一齊望著個D細路仔係到玩,有D奇怪 - _ -!
而 miss 只係問咗佢叫咩名,幾多歲,跟著就同佢玩下放骨頭玩具及拋波,一條問題都無問我點解撰呢間學校等等。跟著就話可以走得。
琴日收到信只係收下午班...

其實我對方王都唔係好了解,方王有什麼優勝呢?
佢個教學係點嘅呢?點解佢個口碑好似幾好咁嘅?!
咁你覺得青商好唔好呢? 收咗上午還是下午呢?

sorry, 好似好多問題咁 :p

男爵府

之前教育展問過LHT, 讀保良局幼稚園的會加多DD分. 但主要看面試表現. 播道就唔知啦.

子爵府

原帖由 mc_miu_miu 於 09-11-12 01:02 發表
如題。
請問你地點撰呢?

我個女今年k3, 入到LHT, 但failed 播道.....
方王其實d miss 都不是惡...(我個女話個個老師都唔惡)
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

別墅

hihi

哦~原來你已經有心水小學,為小學舖路,好叻,我1d頭緒都未有....如果方王真係易入心水小學,就真係要諗清楚....

如果只談教學方面,我buy青衣多d,坦白講,初初青衣唔係我o地首選,但睇完個視學報告同埋in o個日見到d老師有愛心,有耐性,校舍整潔,尤其睇完短片(我囡囡好似想玩埋1份)就加好多好多分,tko區,青衣同循道衛理係首選,再睇埋kln tong區所謂名校碰碰運氣....我囡囡am class,你囡囡呢?^^

至於方王,唔係想踩佢o地....不過in o個日,老師比我o地o既感覺真係無乜愛心同有d hea,最離譜係我o地只係早到10mins,佢o地唔比我o也入去,話playground好多人喎....安排人數佢o地決定o架麻,佢o地應該預計o左幾多人o架拉,1係1早叫人唔好o甘早去....同埋in我o地o既老師真係....唔係好得呀....

希望你入到心水小學
原帖由 mc_miu_miu 於 09-11-12 12:57 發表
g心批,

你好^^,
我都係因為聽講方王唔錯可以入陸慶濤幾會大D,所以先至去in下,
但interview個日佢地唔係control 得好好,有D亂...
係interview 時,同時間有四個細路仔一齊,
我個女好八掛,四圍望,一D都唔專心,見唔到個miss 會用D方 ...

複式洋房

g心批,

你唔好咁講啦!
我就係一D都唔叻,希望呀女可以好D麻
而且早一兩個月前見到D同事為他們的仔女撰小學,
佢地話最好找D一條龍或者D有關係的幼稚園,
到時就唔洗四圍去找學校...
所以而家先咁緊張~

青商都係收咗呀女讀am class ^^
唔知有無幾會做同學呢?
而我就無報到循道,但就有報到kln tong SC,
不過我覺得幾會好微,陪跑多喇....

大宅

陪月勳章

各位媽咪,

我小朋友都有去in左, 我都覺得方王d老師沒有太大愛心, 加上佢地好像不太重視三文兩語, 一個星期只有一次外國老師及國語老師上堂. 所以佢收左我囝囝...我都沒有註冊,而且我不覺得佢地升d小學是好的...佢地主要升都是馮晴有25.8%...升其他小學都較為平均 。

原帖由 g心批 於 09-11-13 10:59 發表
hihi

哦~原來你已經有心水小學,為小學舖路,好叻,我1d頭緒都未有....如果方王真係易入心水小學,就真係要諗清楚....

如果只談教學方面,我buy青衣多d,坦白講,初初青衣唔係我o地首選,但睇完個視學報告同埋in o ...

別墅

其實搵定小學都o岩,金豬年好多bb出世,
到時又要再爭過學位

你囡囡o甘靚女可愛,
如果做得成同學仔,
1定認到

原帖由 mc_miu_miu 於 09-11-13 15:55 發表
g心批,

你唔好咁講啦!
我就係一D都唔叻,希望呀女可以好D麻
而且早一兩個月前見到D同事為他們的仔女撰小學,
佢地話最好找D一條龍或者D有關係的幼稚園,
到時就唔洗四圍去找學校...
所以而家先咁緊張~

青商都係收咗呀 ...

別墅

2文3語真係好重要!
細細個唔打好底,
小學好難捱.....

原帖由 mabelng 於 09-11-14 16:01 發表
各位媽咪,

我小朋友都有去in左, 我都覺得方王d老師沒有太大愛心, 加上佢地好像不太重視三文兩語, 一個星期只有一次外國老師及國語老師上堂. 所以佢收左我囝囝...我都沒有註冊,而且我不覺得佢地升d小學是好的...佢地 ...

首頁

尾頁

跳至