夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我和c611年有一女兒(7), 我哋以往都有很多吵架, 近日又因為一啲事情吵到差不多要離婚, 但我倆都好愛個女终於决定為了個女佢肯於明晚搬回家(因為之前我趕佢走往99到住, 但星期六日或平日都有返屋企同個女玩). 查實現在我倆都唔再愛對方, 我都唔知点面對佢, 我点做好??

複式洋房

我同c6宜家已經分開居住,每個星期六,日,佢都會返嚟睇下2個仔仔,會响我樹過夜!!!
但我地係分開瞓,冇夫妻關係既!
我同c6都有你們的諗法就係....唔想影响到小朋友的成長!
但我同c6都覺得分開居住,對大家都好D!

複式洋房

咁你哋有無唸過慢慢調節或上啲婚姻輔導來嘗試可否改变….喺番埋一齊

原帖由 qqbbhk 於 09-11-12 10:12 發表
我同c6宜家已經分開居住,每個星期六,日,佢都會返嚟睇下2個仔仔,會响我樹過夜!!!
但我同c6都覺得分開居住,對大家都好D! ...

別墅

qqbbhk

你地分開住但冇離婚???D小朋友冇問點解爸爸唔返屋企訓咩?你點同小朋友講呀!算是和平分手?

複式洋房

依家我們都有協議大家分開瞓, 直至大家唔抗拒大家, 可以好好生活下去, 查實我倆都唔想再吵想開開心心地三人生活下去。

原帖由 bill9191 於 09-11-12 11:16 發表
咁你哋有無唸過慢慢調節或上啲婚姻輔導來嘗試可否改变….喺番埋一齊

男爵府

我現在也與他分房睡6個月了.沒有夫妻關係.
也是為了女兒继續一齊.

男爵府

原帖由 bill9191 於 09-11-12 11:22 發表
依家我們都有協議大家分開瞓, 直至大家唔抗拒大家, 可以好好生活下去, 查實我倆都唔想再吵想開開心心地三人生活下去。

兩個沒有愛,三人生活下去?
其實是很難......!

複式洋房

有無個案係会好番架??

原帖由 B301 於 09-11-12 11:43 發表
我現在也與他分房睡6個月了.沒有夫妻關係.
也是為了女兒继續一齊.

複式洋房

你哋係咪因為涉及第三者先弄至這地步??

原帖由 bill9191 於 09-11-12 12:00 發表
有無個案係会好番架??

伯爵府

其實兩公婆好多時可以完全唔因第三者而變得愈來愈淡的.....有時想下....咁樣其實比有第3者更難受嗎.

男爵府

原帖由 bill9191 於 09-11-12 12:02 發表
你哋係咪因為涉及第三者先弄至這地步??

yes!
我沒法接受......

複式洋房

原帖由 bill9191 於 09-11-12 11:16 發表

我同c6見左婚姻輔導社工足足(14個月)後先有分開居住的缺定!

複式洋房

原帖由 koby 於 09-11-12 11:20 發表
qqbbhk

你地分開住但冇離婚???D小朋友冇問點解爸爸唔返屋企訓咩?你點同小朋友講呀!算是和平分手?

現時未離婚!
c6以前份工返一星期早,一星期夜,所以可能大仔當佢去返工呱!!!
大仔冇問過wor!
都有打算同2個仔講,但佢哋太細啦!
諗住遲小小先講或等佢地大d先講!
都算和平架~

複式洋房

原帖由 klm402 於 09-11-12 12:10 發表
其實兩公婆好多時可以完全唔因第三者而變得愈來愈淡的.....有時想下....咁樣其實比有第3者更難受嗎.

好同意啊
我同c6就係人板

伯爵府

好媽媽勳章

我好明白你地嘅感受, 我嘅問題係除咗感情淡咗之外, 而我 c6 又停留喺 10 年前 (e.g. 思想, 行為), 完全無進步過, 我好肯定如果我無小朋友, 我一定會走, 但 e+ 我都係因為我個小朋友先會重留底, 但見倒個仔 e+ 又開心, 又有個完整嘅家庭, 我又唔忍心離開, 因為見到身邊有d單親嘅小朋友, 佢地真係好可憐

其實真係好痛苦!

大宅

我都是分開訓無夫妻關係, 我仲要同埋老爺99一齊住,有時見到c9同佢父母有講有笑, 對自己冷淡非常, 個心就好唔舒服, 我而家全職照顧2個小朋友, 日子非常難過, 我成日同自己講為了2個小朋友一家要頂落去, 但每晚都是含淚而睡.. 生活真的難過呀!!!
原帖由 yiyiyi 於 09-11-12 16:37 發表
我好明白你地嘅感受, 我嘅問題係除咗感情淡咗之外, 而我 c6 又停留喺 10 年前 (e.g. 思想, 行為), 完全無進步過, 我好肯定如果我無小朋友, 我一定會走, 但 e+ 我都係因為我個小朋友先會重留底, 但見倒個仔 e+ 又開心 ...
:-? :weapon:

大宅

回覆 1# poohngai 的文章

我心同感受,幾年前c6有第三者,比我發現左,開頭真係想離婚,當冷靜之後,我決定跟C6同第三者講清楚,後期第三放棄,從此大家當無事發生過,但他對我開始自私,任何事錯咗都唔say sorry,當你死,後期生多個女,明顯好左D,但係每次吵架c6都話我唔關心他,話我正係挂主照顧對子女,唔理他,話我唔好似以前咁成日將他放第一位,將令我傷心莫過於早幾個月,因為不小心有左,而B.B在肚內死左,我已經好傷心,點知c6話咁而有左,真係驚左你,後期我買小小補品補身,他就話補來做物,做多D運動就得啦!聽完後,我淚兩行, 他完全唔理.我好想離婚,但係對孩子......

公爵府

醒目開學勳章

原帖由 qqbbhk 於 09-11-12 10:12 發表
但我同c6都覺得分開居住,對大家都好D! ...
其實怕不怕對個小朋友有影響, 因有時我都會想, 如果c6再次不忠, 我是否應該給他看我的bb, 有時做女人都幾煩

公爵府

醒目開學勳章

原帖由 ivy88 於 09-11-13 01:32 發表
我心同感受,幾年前c6有第三者,比我發現左,開頭真係想離婚,當冷靜之後,我決定跟C6同第三者講清楚,後期第三放棄,從此大家當無事發生過,但他對我開始自私,任何事錯咗都唔say sorry,當你死,後期生多個女,明顯好左D,但係 ...
真係不明點解d 男人成日以為個女人無左個bb就當什麼事都無發生, 真係自私

複式洋房

原帖由 bbcool 於 09-11-13 01:56 發表
其實怕不怕對個小朋友有影響, 因有時我都會想, 如果c6再次不忠, 我是否應該給他看我的bb, 有時做女人都幾煩

其實內心都會怕影響左2個仔的成長架
但係夫妻間冇左愛,大家又點可以一齊過埋果下半生呢!!!???

個個星期c6都有返嚟睇下2個仔既,
我自已的諗法係.....我唔能夠同c6一齊生活o姐,所以先分開居住,但我唔能夠被2個仔冇左爸爸,可能同你唔同既係佢傷害左你先!!!

首頁

尾頁

跳至