跳至

首頁

尾頁

複式洋房

貴... 一般上門教45分鐘都只係收170-200

另外, 想講講通x琴行d班只係教到樂理, 如果真係要學彈琴, 都係搵老師上門先至好

大宅

你小朋友幾大呀??肯唔肯練琴???我從來都唔覺得佢學琴好長時間呢.....
係呀,MISS冇成日吹交學費,係坐門口個個之麻....慌死我唔會交咁,我有眼睇,知幾時要交麻.....
我個個佢話鍾意學,但係就成日都唔練琴,有時會自己彈下琴,但就係彈d舊歌,我覺得OK,佢鍾意咪得,我唔想迫佢,但次次學完返來之后,好多歌都要重彈多次,好浪費,即係上兩堂所教既野係一樣.....所以我諗緊可能暫停先,等佢自己係屋企鍾意彈乜就彈乜,大D或者上小學,佢鍾意咪比佢彈囉.....不過都未決定好呢。

原帖由 Joyce2008 於 10-1-10 03:13 發表

其實我覺得如果妳個女係鍾意學,又學到嘅,點解要規限佢學幾耐呢??佢返幼稚園都返幾個鐘啦,咁又叫唔叫長時間呢?
我個小朋友喺呢間學咗大約兩年,舊年都考咗2級樂理,有91分呀,分數都係其次,最重要係我見到對學琴有幫助 ...

大宅

喺碧湖花園嘅傑思音樂中心,師資都ok!詳情你可以打電話問(26769328)教我個女嗰個係phoebe姐姐,都幾細心!

民房

傑思?! 唔係麻... 我d 朋友話呢間野呃錢架喎!!!! d琴書一定要係佢到買.. 老闆娘又唔俾人用舊書!! 又要人地係佢到買五線譜.. 如果唔買會話老師點解唔開俾d學生!!

樂理唔合格又同家長講通常要考幾次先合格!!!!

出面貼個d分紙仲係假架... 我個朋友個女明明唔係個個分.. 又自己改左!!!!!!!!! 真係呃人架間野!!!!!!!!

我個小朋友以前都係到學過小提琴啦... 佢地放聖誕假要人補堂.. 補唔到又黑面!!!!!
我d朋友話有d好用心機教既老師都已經走晒喇!!!!

d學生成日轉老師.. 以前淨係學晝畫都唔知轉左幾多個喇!!!!!!!!!

俾錢就咩都得... 請假就黑面... 諗起個老闆娘就真係火滾!!!!

民房

我都聽過隔離屋街坊講過傑思唔好,佢話老闆太生意人,而且態度唔好,唔係真心攪教育.所以都無比個女繼續响個度學.依家佢响第二度學,再問返其他人,先知道有d關於買琴學琴既事宜,傑思個老闆娘講錯好多野.

最憎d琴行/老師呃人嫁啦!
呢個年代竟然仲有人做假既考試分數紙就更加不知所謂,非常無良!!!

仲要講樂理考試要考幾次先過份!!!
如果家長誤信佢地好專業好有教學技巧,就墮入不法分子的圈套.

呢d琴行/老師簡直誤人子弟!!!! 遲早有報應!

原帖由 kendy_sin 於 10-1-19 19:39 發表
傑思?! 唔係麻... 我d 朋友話呢間野呃錢架喎!!!! d琴書一定要係佢到買.. 老闆娘又唔俾人用舊書!! 又要人地係佢到買五線譜.. 如果唔買會話老師點解唔開俾d學生!!

樂理唔合格又同家長講通常要考幾次先合格!!!!

出面 ...

大宅

想問你地講緊呢間傑c同唔同帝庭軒個間呢??

原帖由 Muspiano 於 10-1-24 00:34 發表
我都聽過隔離屋街坊講過傑思唔好,佢話老闆太生意人,而且態度唔好,唔係真心攪教育.所以都無比個女繼續响個度學.依家佢响第二度學,再問返其他人,先知道有d關於買琴學琴既事宜,傑思個老闆娘講錯好多野.

最憎d琴行/老師呃人嫁 ...

民房

佢地有兩間分校.. 一間碧湖.. 一間帝庭軒!!!
相信兩間既生意手法都一樣!!!

大宅

各位媽咪有冇試過係碧湖既攜X學琴,好唔好?
有冇其他介紹?

Thanks!

首頁

尾頁

跳至