想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

無呀! 我第3個cycle, 試下先la
不過我今個cycle check唔到排卵,
我m小姐黎完之後要照下~~~

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-15 21:10 發表

yeah~~~我同你日子差唔多,以後可以並肩作戰啦~~

我諗住聽日book彭ec睇,你有冇睇過佢?

複式洋房

原帖由 blue1215 於 09-11-15 15:40 發表
我同你一樣, 琴日驗完得一條線
CHECK 之前谷M情況嚴重全部無晒, D兩日就剩返胸漲
今日DAY32 (平時CYCLE 27 - 35)
我有都諗, 會唔會係唔準

你今日day 幾? 平時cycle幾多?

...

我今日DAY 41 ,我有試過CYCLE 47,不過平時CYCLE 34-37,以我估計我應該明天或者後天M小姐就會黎啦!
你呢? 你打算幾時再CHECK 呀???

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 miffymiffy 於 09-11-15 21:47 發表

你岩岩量係唔準架, 要朝早一瞓醒果下先好d

要岩岩訓醒呀?我驚我眼朦睇多一度,哈哈~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 blue1215 於 09-11-16 08:58 發表
無呀! 我第3個cycle, 試下先la
不過我今個cycle check唔到排卵,
我m小姐黎完之後要照下~~~

我book左彭ec星期六呀~~

你上次用咩check卵卵?試下用d貴少少既check睇下會唔會好d?我每次check唔到都咁安慰自己,嘩哈哈~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 gkk 於 09-11-16 00:17 發表
咁諗咪唔使咁大壓力囉, 都好架:)

通常呢個都係不斷自我安慰同自我矛盾既過程,哈哈~~

複式洋房

我今日day 33
但谷m情況到中午就無晒

其實我都上星期六check過
不過 no bingo

你呢? 聽日唔黎係咪你會check?

原帖由 長平公主 於 09-11-16 11:47 發表

我今日DAY 41 ,我有試過CYCLE 47,不過平時CYCLE 34-37,以我估計我應該明天或者後天M小姐就會黎啦!
你呢? 你打算幾時再CHECK 呀???

複式洋房

我已經用最貴既哈哈笑喇,
我諗可能我需要睇醫生CHECK 下身體

你係咪CHECK 到排卵喇?

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-16 20:22 發表

我book左彭ec星期六呀~~

你上次用咩check卵卵?試下用d貴少少既check睇下會唔會好d?我每次check唔到都咁安慰自己,嘩哈哈~~

複式洋房

原帖由 blue1215 於 09-11-16 21:43 發表
我今日day 33
但谷m情況到中午就無晒

其實我都上星期六check過
不過 no bingo

你呢? 聽日唔黎係咪你會check?

我唔知呀! M小姐真係唔黎先再諗啦!! 我而家除左胸有D痛之外,乜感覺都冇呀!
你呢? M小姐黎左未呀?
我就想佢快D黎,咁我地又可以努力再開工試過.....

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 blue1215 於 09-11-16 21:45 發表
我已經用最貴既哈哈笑喇,
我諗可能我需要睇醫生CHECK 下身體

你係咪CHECK 到排卵喇?

我6/11check到有排,我就前dodo,後dodo,而家d28啦,但係又有m feel,谷下谷下~~

複式洋房

長平公主/ 小小郭夫人

我都日感冒睇e生
佢仲一定要我驗
都係no BINGO

我都想快d m come
等我完m就醫生CHECK 下排卵~~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 blue1215 於 09-11-17 22:08 發表
長平公主/ 小小郭夫人

我都日感冒睇e生
佢仲一定要我驗
都係no BINGO

blueblue,你保重呀,身子最緊要,一病左又會side多一個月架啦.......你食完西藥最好睇下中醫喎,西藥燥,會影響架.....~~

複式洋房

all symptom just like "M" + super tired

複式洋房

all symptom just like "M" + super tired + 感冒徵狀
等緊BINGO既姊妹,如果有感冒徵狀,唔好隨便食藥,好有可能係...hehehe...

大宅

你意思ge感冒徵狀係咪打刻痴同流鼻水呀? 仲有冇其他呀?

原帖由 evelinesze 於 09-11-18 16:21 發表
all symptom just like "M" + super tired + 感冒徵狀
等緊BINGO既姊妹,如果有感冒徵狀,唔好隨便食藥,好有可能係...hehehe...

At birth 3.5kg (7.7 lbs)
38w2d 3203g (7.04lbs)
37w2d 2982g 36w2d 28

複式洋房

我仲未黎m,
你同我一樣day 35架
你m左未
我想快d黎~~~:tongue:

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-18 15:16 發表

blueblue,你保重呀,身子最緊要,一病左又會side多一個月架啦.......你食完西藥最好睇下中醫喎,西藥燥,會影響架.....~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 blue1215 於 09-11-18 23:26 發表
我仲未黎m,
你同我一樣day 35架
你m左未
我想快d黎~~~:tongue:

我今日d30,我通常32-34日左右啦...........我日日都有m feel,由今個星期一開始feel 下feel下,谷下谷下.....唉....冇佢咁好氣啦,星期六約左第一次睇彭ec,到時再算啦...........

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 evelinesze 於 09-11-18 16:21 發表

just like m....即係肚谷谷?lun下lun下?

複式洋房

原帖由 blue1215 於 09-11-17 22:08 發表
長平公主/ 小小郭夫人

我都日感冒睇e生
佢仲一定要我驗
都係no BINGO

我今朝m小姐黎左啦!! 今個cycle 係44日呀! 真係估佢唔到呀!! 我下個月又要再努力過啦!!

希望你都快d好番,小心身體呀! 唔好冷親呀! 唔緊要啦! 大家一齊下個月再努力過啦!

禁止訪問

複式洋房

原帖由 萬榮太太 於 09-11-19 11:10 發表
死啦,我今日d28,又作傷風喎......尋晚食左唔係doctor開嘅藥,咁如果真係bingo,會唔會有問題呀????

我估食左一次應該唔會有問題掛,不過你而家唔好再食啦!! 不如去睇e 生呀! 好似安全d 喎,我估如果你同e生講話你可能bingo,佢會識開藥比你既!

首頁

尾頁

跳至